reklama

Pielęgnacja maluszków

To u mnie Efe jesst odwrotnie caly dzien grzeczna a od 19 marudna tego nie tamtego też nie cycka to mi tylko sutki wyciąga bo się wierci i tak do kompieli .W wodzie siedzi macha nóżkami nawet jak woda do oczu wpadnie to nie płacze lubi kompiel.A po kompieli znów cisza.Nie wiem i nie chce sprawdzać co by było jakbym jej raz nie wykąpała:eek:

reklama
Ja słyszałam że powinno się na samym początku przygody z kąpielą maluszkowi pokazać co go czeka właśnie wkładając go boczkiem, żeby widział wode i wanienkę. Najpierw zanurzyć rączkę potem resztę.
no dokładnie Efe tak pokazywał p. Zawitkowski; chyba dziś wypróbujemy, może będzie lepiej;
chociaż ostatnimi dniami M. ułożył wanienkę wyżej, na pralce, i tam kąpie małą, no i jest ciut lepiej; próbujemy się z nią bawić w tej wodzie, pochlapujemy, ja skaczę obok z matą kolorową, byle tylko zająć ją czymś żeby mogła dostrzec jak fajnie jest w kąpieli, ale skutki marne niestety;
zobaczymy czy zmiana pozycji coś pomoże!

acha, jeszcze pokazywali w tv taką wanienkę przenośną; złożona wygląda jak duża kopertówka, jest z takiej jakby miękkiej pleksy (nie wiem jak się to tworzywo nazywa), jednym ruchem ją rozkładasz i gotowe! jak dla mnie extra, bo sprawdza się pewnie w podróży;
takiej nigdzie nie znalazłam na allegro, ale można kupić też zwykłą nadmuchiwaną - np. http://www.allegro.pl/item777894304_jane_wanienka_nadmuchiwana_turystyczna_promo_sklwa.html, powinna się sprawdzić chyba

Ostatnia edycja:
My wkładamy malutką tak jak azorek i od początku mała lubiła kąpiele... a pokochała jak zrobiliśmy raz ciut cieplejszą wodę :) .
Ciekawe jak będzie na basenie, bo tam jest chłodnijsza :(.

My tez od samego początku tak kąpiemy Małego;
najpierw stópki zanurzamy, potem powoli pupke, etc. zagadując go i rozśmieszajac. Moze tylko ze 2 razy sdarzyło sie, ze Tomek pod koniec kąpieli sie rozpłakał, a tak to jest istne szaleństwo, mokra matka i podłoga wokół :eek::-D
wode tez leje cieplejszą, tak z 39st, chłodniejsza znacznie skracała czas kąpieli, bo Mały sie szybko niecierpliwił.

my tez codziennie, okolo 20.30 -21.30:tak:
szczegolnie ze ciemieniuche Adas ma wiec trzeba glowke czesto myc

PIWONIA- a u was zeszla ciemieniucha po tej masci?
tu powiedzieli mi ze nic nie musze z tym robic ze samo zejdzie byle myc wlasnie szamponem dla dzieci glowe
i ze zczesywac nie wolno
a ja oliwka smaruje i sczesuje i wydaje mi sie ze na cala glowe juz sie przeniosla

a ty zczesujesz:confused2:

reklama
acha, jeszcze pokazywali w tv taką wanienkę przenośną; złożona wygląda jak duża kopertówka, jest z takiej jakby miękkiej pleksy (nie wiem jak się to tworzywo nazywa), jednym ruchem ją rozkładasz i gotowe! jak dla mnie extra, bo sprawdza się pewnie w podróży;
takiej nigdzie nie znalazłam na allegro, ale można kupić też zwykłą nadmuchiwaną - np. JANE WANIENKA NADMUCHIWANA turystyczna PROMO SklWa (777894304) - Aukcje internetowe Allegro, powinna się sprawdzić chyba
Ta nadmuchiwana nawet lepsza bo tamta u Zawitkowskiego jak torba na zakupy wyglądała :-D

Ja teraz kąpię Małego codziennie bo to daje Mu tyle radości że nie mogłabym ominąć kąpieli :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry