reklama

Pielęgnacja maluszków

Adas tez lubi sie pluskac, taka ma skupiona mine wtedy i ani pisnie, nawet przy myciu glowy:tak:

co do ciemieniuchy, to umylam szamponem , potem oliwka nasmarowalam glowke i po kilku minutach wyczesalam te zolte strupy luszczace sie tyle ze czerwone zgrubienia pozostaly,
dziewczyny tak to wlasnie wyglda ta ciemieniucha czy mam isc do lekarza bo to jakies zapalenie skory:confused2:
Mewa ja też wyczesuje i też zostają czerwone zgrubienia. Jutro jadę do lekarza to zapytam czy to tak ma być.

A mój Marcel na nawrót tego trądziku Już prawie nic nie było a wczoraj wysyp. Cała buzia w krostkach. Lekarz powiedział mi,że tak się może dziać do 3 miesiąca bo skóra takiego dzidziusia musi się przyzwyczaić. Ale ja patrzeć nie mogę...

reklama

DELI nam pediatra powiedział jak chcieliśmy z Anielką chodzić na basen, żeby z dziewczynką troszkę poczekać z basenizacją bo przewód moczowy i rodny są bardzo krótkie u takich małych dziewczynek i łatwo o infekcję - ale jeszcze popytaj swojego lekarza.
A dziękuje za rade popytam jeszcze zanim pójdziemy :-)

to tylko moja córa nie lubi się pluskać? próbowaliśmy różne temperatury wody, różne sposoby mycia, a i tak sukcesem jest gdy się nie rozbeczy w wanience tylko dopiero po wyjęciu:-( i w zasadzie każda kąpiel to stres dla nas wszystkich...
adrianel a bralas mala ze soba do wanny???moze bliskosc mamy pomoze przelamac bariere i polubi kapiel??:-)

A moja może mieć najgorszy dzień ale tak ok 19:30 się uspokaja i spokojnie czeka do 20 na kąpiel. Może się kąpać godzinami tylko woda za szybko stygnie.
A do wanny to sie boje jeszcze ja brać:-(

mnie ze wzgledu na porod kleszczowy i wszedobylskie szwy przez 2 tyg prysznic kazano i tylko nasiadowki w misce z woda zeby pupke zagoic.a pozniej kapiel jak najbardziej tylko bez pianki i mydelek zapachowych-mylam sie szarym mydlem zeby sie ta chemia do rany nie dostawala.i Amelka kapie sie ze mna od momentu jak skonczyla 3 tydz zycia:-)

Naprawdę kąpiecie się już ze swoimi Dzieciaczkami??
Ja juz się tego nie mogę doczekać :tak:
Po prostu marze o tym żeby kąpać się razem z moim Synkiem :-D
Skoro Wy już to ja chyba też się z Nim wykąpię :tak::-D

Ja do momentu wizyty u gina i kontroli krocza korzystałam z prysznica a po wizycie już z wanny :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry