reklama

Pielęgnacja maluszków

reklama
u nas ciemieniuszka byla ale wypedzilismy ja z glowki szamponem w piance z Musteli (ten polecany przez mju) - wystarczyly 3 mycia :tak:

niby problem z glowy ale.... Monia ma ciemieniuche w brwiach :szok: tam jej szapmonem nie myje a oliwka nie dziala...

macie jakis sposob na pozbycie sie ciemieniuchy z brwi???

Ciemieniucha -częsta przypadłość występująca u niemowląt w postaci nadmiernego złuszczania się owłosionej skóry głowy.Mogą też tworzyć się żółtawe łuski; miejsca te nie swędzą.Ciemieniucha nie jest groźna, ale wygląda dość nieestetycznie. Jej przyczyną są przejściowe zaburzenia w pracy gruczołów łojowych, które mijają około 3. miesiąca życia. Najczęściej zwalcza się ją za pomocą codziennego mycia głowy szamponem i nacierania skóry oliwką lub wazeliną.

i nie każde dziecko to musi mieć

Ostatnia edycja:
Ciemieniucha -częsta przypadłość występująca u niemowląt w postaci nadmiernego złuszczania się owłosionej skóry głowy.Mogą też tworzyć się żółtawe łuski; miejsca te nie swędzą.Ciemieniucha nie jest groźna, ale wygląda dość nieestetycznie. Jej przyczyną są przejściowe zaburzenia w pracy gruczołów łojowych, które mijają około 3. miesiąca życia. Najczęściej zwalcza się ją za pomocą codziennego mycia głowy szamponem i nacierania skóry oliwką lub wazeliną.

i nie każde dziecko to musi mieć
U nas tez byla cimieniucha ale wyleczylismy ja wlasnie wazelina i wyczesywaniem miekka szczoteczka:tak:

Dziewczyny doradźcie mi.
Małemu pupę przy zmianie pieluszki wycierałam chusteczkami nawilżającymi baby-dream ale dostał uczulenia więc wycierałam mokrymi wacikami jak pupa była już ładna to zmieniłam chusteczki na inne i po każdych to samo mocno czerwona pupcia i nie trę mocno tylko delikatnie i już używałam Nivea Johnson bambino i po każdym tak samo i teraz znowu myje mu pupcie wodą...Ale wygodniej jet chusteczkami bo nawet jak jestem w gościach to muszę prosić o wodę bo nawet jak raz wytre jakąś nawilżającą to pupcia czerwona....Może coś źle robie???A używam sudokremu,i jak myje wodą to pupa cacy:tak:

a uzywalas chusteczek pampers ? ja wybieram zawsze te do wrazliwej skory,takie bezzapachowe i pupcia jest ok. Ale moze byc tak,ze twoje dziciatko jest uczulone na jakis skladnik tych chusteczek i wtedy pozostaje woda i waciki...
A jeszcze sobie przypomnialam,ze ja zawsze robie tak,ze po wytarciu pupy mokrymi chustkami,troszke czekam zeby pupka byla calkowicie sucha zanim zaloze pampersa! tak mi pediatra doradzila,no i oczywiscie za kazdym razem jak przewijam to smaruje pupke mascia LINOMAG zielony,albo taka robiona(tez dostalam recepture od pediatry)

reklama
potwierdzam jak wyzej :tak:;-):-)

tez smaruje linomagiem zielonym za kazdym razem a jak po jakichs eskperymentach pupa jest czerwona to na linomag daje sudocrem :tak:

Monia jest uczulona na chusteczki huggies'a i krem dopupny z hippa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry