reklama

Pielęgnacja maluszków

To ja znów mam mętlik w głowie :baffled:
Bo cały czas byłam przekonana do codziennej kąpieli w Oilatum, położna jeszcze to potwierdziła :tak: a tu teraz że niektóre położne radzą "tylko w razie potrzeby"
A to Nivea to tez płyn z oliwką i nie trzeba już żadnych mydeł i szamponów?? ;-)
I czy później nie trzeba juz smarować dziecka oliwką tak jak po Oilatum?? :tak:

reklama
karincia oilatum mozna uzywac codziennie do normalnej pielegnacji. U nas w szpitalu uzywaja od poczatku do kapieli. Po prostu oilatum jest przeznaczony do skory suchej i z problemami, ale ktore dziecko teraz ich nie ma. Te wszystkie alergie, potowki itp. Napewno nie zaszkodzi i spokojnie mozesz uzywac od poczatku nie martwiac sie ze musisz kupic bo nagle zajdzie taka potrzeba. Ochronisz dziecko od poczatku i tyle ja tez tak zamierzam chocby z blachego powodu jakim jest zapaszek oilatum, boski dzidzius tak pieknie po nim pachnie ze chcialoby sie go zjesc:-D

Kasieńko dziękuję :-D
Ty to zawsze tak wszystko wytłumaczysz i opiszesz że przestaję mieć wątpliwości :-)
A zapaszku to aż teraz jestem ciekawa bo jeszcze nie kupiłam Oilatum więc nie wiem jak pachnie ;-)

A co do Nivea to i tak chcę wiedzieć co to takiego ;-)
W sensie, czy to jest płyn z oliwką po którym nie trzeba smarować już ciałka oliwką i czy można nie używac już mydeł i szamponów??

karincia, ja mam nivea z oliwką do kąpieli, i jest do całego ciałka po włoski :-) i już nie używa się mydeł i innych specyfikó bo ma wszystko co powinien ponoć :-D
a johnsons baby nie wiem jaki jest bo dostałam i jest u nas w domku jak wrócimy to sprawdzę czy też jest z oliwką i do wszystkiego :-D
a do smarowania mam mleczko z nivea po kąpieli, dodatkowo bo położna radziła żeby te fałdki tłuszczyku smyrać takim mleczkiem mimo że płyn z oliwką...
bo smarowaniem oliwką to za gorąco i by wszystko się ciapało
wszystko i tak wyjdzie w praniu, więc się zobaczy :-D
a oilatum jak będzie konieczne mąż skoczy kupić albo teście, apteki są czynne całą dobe więc się nie martwię na zapas ;-)

Ostatnia edycja:
Ja oilatum kupie jak będzie potrezba, a tak to nivea :)

karincia, ja mam nivea z oliwką do kąpieli, i jest do całego ciałka po włoski :-) i już nie używa się mydeł i innych specyfikó bo ma wszystko co powinien ponoć :-D
a johnsons baby nie wiem jaki jest bo dostałam i jest u nas w domku jak wrócimy to sprawdzę czy też jest z oliwką i do wszystkiego :-D
a do smarowania mam mleczko z nivea po kąpieli, dodatkowo bo położna radziła żeby te fałdki tłuszczyku smyrać takim mleczkiem mimo że płyn z oliwką...
bo smarowaniem oliwką to za gorąco i by wszystko się ciapało
wszystko i tak wyjdzie w praniu, więc się zobaczy :-D
a oilatum jak będzie konieczne mąż skoczy kupić albo teście, apteki są czynne całą dobe więc się nie martwię na zapas ;-)

Ja dokładnie tak samo jak dziewczyny, choć nie brałam pod uwage meleczka, ale nie głupi pomysł... :tak:

Dziewczyny to ja mam pytanie w sprawie podawania witamin dla dzieci.
Wiem że podaje się witaminę D ale kiedy trzeba zacząć ją dawać i ile i czy jeszcze jakieś wit trzeba dawać???No wiem że jeżeli zajdzie potrzeba to lekarz wtedy przepisuje,to tą witaminkę D też jak lekarz przepisze???????:confused:

Malinka w Polsce wit D3 jest obowiazkowo podawana wszystkim noworodkom po ukonczeniu 3 tyg zycia. Recepte dostaniesz w swoim szpitalu. Podawana jest w dawce 1 kropelki prosto do buzi.
Niektore szpitale wprowadzily tez obowiazek podawania wit K po ukonczeniu 14dni przez noworodka dla dzieci karmionych tylko i wylacznie piersia. :tak:
Wszystkie zalecenia i recepty otrzymasz razem z wypisem:-D

Acha w moim szpitalu sa zalecenia podawania takze cebionu multi

Dziewczyny to ja mam pytanie w sprawie podawania witamin dla dzieci.
Wiem że podaje się witaminę D ale kiedy trzeba zacząć ją dawać i ile i czy jeszcze jakieś wit trzeba dawać???No wiem że jeżeli zajdzie potrzeba to lekarz wtedy przepisuje,to tą witaminkę D też jak lekarz przepisze???????:confused:

Koleżanka majóweczka wszelkie wskazówki dostała na pierwszej wizycie u pediatry czyli po około 3 tyg.

reklama
A ja zamiast Oilatum kupilam Oilan 500ml za 27zl. W aptece powiedzieli ,ze absolutnie niczym sie nie rózni poza ceną wiec uznalam,ze warto. Z reszta ktoraś z dziewczyn tu z forum polecala wlaśnie ten Oilan:). Do kupienia oczywiscie w aptece!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry