• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pierworódki

dziewczyny a jaki krem do depilacji polecacie? muszę zakupić awaryjnie na godzinę "w" ,bo o maszynce to już mogę zapomnieć :-D jeszcze niedawno dawałąm radę ale teraz to marzenie ...

a przedemną jeszcze porządki z paznokietkami u nóżek ... mojego m. nie poproszę o pomoc bo na samą myśl czuję jak mi obcina palce:szok:
ula ja od dawna proszę mojego M o pomoc przy obcinaniu paznokci, sprawdza się więc Ty zaufaj swojemu ;)
przyda mu się trening przed obcinaniem paznokci maluszkowi :P
a jeśłlchodzi depilację to ja wypróbowałam rózne kremy i najlepiej odpowiada mi golenie się maszynką...przed lustrem :D
na początku było trudno ale się wprawiłam ;P

reklama
Ja równiez uzywam maszynek i musze przyznac, ze nie narzekam.A przy obcinaniu paznokci musze niestety dawac sobie rade sama:-(, bo moj mąż pracuje w Holandii, ale daje rade:-D:-D:-D.

Dzis kupiłam przepiekny, niebiesciutki kocyk do wózeczka.:-D:-D:-D:blink::blink:

hej
a ja sie boje ze to bedzie jednak chlopak oczywiscie bede sie bardzo cieszyc ale wyprawka juz jest rozowa!!!!
to apropos kocyka chociaz dwa mam niebieskie:)
pozdrawiam

ja uzywam kremu do depilacji Joanny jest tani i dobry kosztuje ok 6-7zł:-)
załatwiłam sobie prywatna położna i po świetach ide ogladac szpital musze sie dowiedziec jak z lewatywa w tym szpitalu:-)

dzięki za rady odnośnie depilacji
Confi- chyba wypróbuję Twój sposób przed lustrem:tak:
ale z tymi paznokietkami to mam obiekcje... mój m dobrze gwoździe wbija, skęca przykręca ... ale paznokci obcinać mu nie dam o nieee :szok:

co do lewatywy to też się nad tym zastanawiałam, ale postanowilam spróbować czegoś "lżejszego" tj. czopki glicerynowe i muszę Wam powiedzieć, że u mnie naprawdę się sprawdziły:tak: 5 minut i po sprawie:sorry: a ostatnio z tą SPRAWĄ to u mnie tragicznie było ... raz na tydzień echhh
ale już mam sposób tani i szybki :-D

ula - Tobie czopki pomogły - a mi nie (po 5 minutach same czopki wylądowały w wc)... Więc radzę co niektórym dziewczynom, żeby raczej w 100% nie nastawiały się na ich "zbawienne" działanie.. Poza tym są w aptece domowe lewatywy do zakupienia, wiec warto z tym spróbować :)))

Witamteż postanowiłam się dopisać do tego wątku. Mam poród wyznaczony na 14maja a z usg wychodzi na 4 więc to duża rozbieżność. Jak na razie przytyłam 10 kg, więc nie jest źle.A na lewatywe warto się zgodzić, jeśli nie chce sie miec krępującej niespodzianki na porodówce, położne są do tego przyzwyczajone ale tu chodzi o nasz konfort podczas porodu.Samego porodu sie nie boję, bo co ma być to będzie i tego nie zmienimy, najważniejsze jest pozytywne nastawienie i współpraca z położną tak mówią kobiety które już rodziły, więc to zależy w dużej mierze od nas jak przebiegnie poród

reklama
Jak tam wasze torby do szpitala, spakowane juz???Ja wszystkie swoje niezbedne rzeczy spakowałam.A maluszka ciuszki wpakuje do torby za jakies dwa , trzy tygodnie, bo nie chce zeby sie pogniotły.Ale oczywiscie te najpotrzebniejsze rzeczy Filipka do szpitala leza juz odłożone na osobnej półce-wystarczy potem tylko spakowac.

Pogoda dzisiaj wspaniala.Pospacerowałam sobie troszke na swiezym powietrzu i od razu lepsze samopoczucie.A wieczorkiem zjem sobie moze rolade lodowa, bo chodzi za mna od paru dni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry