• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pierworódki

KM
nie ma sprawy .
Mysle ze te skurcze u Ciebie sa wieczorem bo wtedy jestes juz zmeczona a one czesto sa wynikiem zmeczenia....
aha i jeszcze mi sie przypomnialao cos niestety lekarz mi powiedzila ze generalnie sex moze byc powodem tez tych skurczy i jak soboe przypone to rzeczywiscie racja...nie powiedziala ze mamy zakaz ale samo przez sie sie rozumie ze lepiej unikac skoro to moze byc ich powodem......niestety:-(
Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie jednak lepiej moze masz slabsze te skurcze niz ja poza tym u ciebie jest juz blizej porodu u mnie one sie zaczely kolo 30 tygodnia czyli duzo za wczesnie.
pozdrawiam

reklama
aha
apropos wlosow to sama nie farbuje ale mysle ze trzeba sie sluchac lekarza jak mowi ze nie szkodzi.....to pewnie nie......kobiety w ciazy tipsy nosza a to mi sie wydaje duzo gorsze od samego farbowania...wdychanie potem tych opilkow....chociaz niby przez plytke paznokcie nic nie przenika ale sa skorki i ten klej...czasem mozna sie skaleczyc....
Ja z kolei chcialam zrobic sobie henne na rzesach a kosmetyczka mi odradzila ze w cziay niewskazane co mowiecie o tym???
Mysle zeby zrobic sobie wosk na rekach a co o tym myslicie??//
bo generalnie slyszalam ze wosk w ciazy nie wskazany???
pozdrawiam

KRYSTYNA30-u mnie raczej te skurcze nie sa wywoalne przez sex bo w czsie ciazy mozna powiedziec wogóle dla mnie nie istnieje.Właczyla mi sie jakas blokada przed sexem.cale szczescie moj maz to rozumie.I on tez mowi ze czulby sie dziwnie wiedzac ze w srodku jest mała istotka.Nie mam pojecia co powiedziec ci na temat depilacji woskiem.A ja sama chyba nie zafarbuje włosow bo jakas obawa zawsze jest:-(.

A tak na marginesie.Mój mąz wyjechal dzis do pracy do Holandii:-(:-(:-(.Ale za 4 tyg.wraca na cały maj :-).Powiedziałam mu zeby w oststni tydzien kwietnia byl juz w domu bo wszystko sie moze zdarzyc, to dziecko decyduje kiedy chce sie urodzic:-D:-D:-D.Pozdrawiam:blink::blink::blink:

hiiiii
To trzymam kciuki zeby zdazyl!!!!!
Moj chce do poslki jechac jakos po swietach ... a ja mu mowie ze jak nie zdazysz wrocic na czas to co a on ze jak porod trwa srednio 12 godzin to zdazy nawet wrocic na sam koniec:)
pozdrawiam

Nie wiem co mam robic bo z drugiej strony zabobony mojej mamy, ze w ciazy nie mozna farbowac włosów, bo dziecko bedzie rude.

K.M. serio wierzysz w te bzdury?? ?? ?? to jest dokładnie jak z : nie patrz przez wizjer / dziurka od klucza - bo dziecko urodzi sie z zezem :baffled: :-D :-D
dajcie spokój dziewczyny :happy2:
swoim dzieciom też będziecie takie głupoty gadać? ;-)

lekarz powiedział mi dokładnie co tobie K.M., że można farbować podczas ciąży (jedynie co to wstrzymać się podczas pierwszych 3 miesięcy ciąży), tylko że .... ze względu na hormony kolor włosów może wyjść nie taki jaki oczekujemy :-(

ja farbowałam już włoski (raz), kolor wyszedł taki jaki chciałam. teraz zamierzam iść jeszcze raz.
paznokcie też robiłam, ale niestety odpadły mi :baffled: bardzo słabo, krótko mi się trzymały:-(

K.M ja 3 marca (czyli 7 m-c) z blond zrobiłam sie ruda (zdjecia w albumie) i nic złego sie nie działo. Najpierw konsultowałam to z lekarzem i fryzjerką. Fakt ze jakos tak szybko farba się spłukuje ale myslę ze to raczej jest wina włosów a nie ciąży. Smiało farbuj jeżeli poczujesz się lepiej

K.M w ciąży można farbować własy, lepiej powstrzymać sie przez pierwsze 3 m-c ale potem nie am przeciwskazań. tak mi powiedział lekarz.
Ja jak mineło tak 3,5 pognałam do fryzjera bo juz patzrec na odrosty nie mogłam:tak:

Hej :-)
Mój lekarz powiedział, że nie widzi przeciwwskazań do farbowania włosów, i nawet się zaśmiał, że koloru włosów dziecku tym nie zmienię. Farbowałam włosy już 2 razy, tak po 3 miesiącu ( kolor wyszedł super) i kilka dni temu żeby jakoś wyglądać :-)Lekarz mi doradził żebym farbowała włosy w pomieszczeniu często wietrzonym, wiadomo żeby farby nie wdychać i to wszystko. Natomiast jeśli chodzi o depilacje woskiem nie jest wskazana u kobiet które nie robiły tego wcześniej bo skóra może zareagować silnym podrażnieniem, to tak jak ze stosowaniem nowego kremu w ciąży reakcja może być inna niż normalnie, ale krzywdy tym dzidzi na pewno nie zrobimy !

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny a jaki krem do depilacji polecacie? muszę zakupić awaryjnie na godzinę "w" ,bo o maszynce to już mogę zapomnieć :-D jeszcze niedawno dawałąm radę ale teraz to marzenie ...

a przedemną jeszcze porządki z paznokietkami u nóżek ... mojego m. nie poproszę o pomoc bo na samą myśl czuję jak mi obcina palce:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry