• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pierworódki

hej
Ja na szczescie musze wziac tylko rzeczy na wyjscie ze szpitala a tak wszystko w szpitalu mi dadza.....wiec sie nie martwie zawsze maz moze mi dowiezdz.
ale ja mam jeszcze czas...jutro dopiero 33 tydzien.......chce doczekac przynajmniej do 37 tygodnia:);-)
pozdrawiam a wy co pakujiecie?

reklama
Dla siebie spakowałam;
2 koszule nocne, szlafrok, majtki,staniki dla matek karmiacych 2 szt.Wkladki laktacyjne.Wiem ze daja w szpitalu majtki jednorazowe ale sama tez kupilam.Takie pieluchy firmy bella dla kobiet po porodzie.Reczniki.Kapcie.
Kosmetyki:krem nivea, balsam pod prysznic, szampon do włosow,pasta do zebow i szczoteczka, gąbka ,mydło.
Dla maluszka mam uszykowane:2 pary pajacyków, 3 kaftaniki, 3 pary spioszków, skarpetki, sweterek, rożek, 2 czapeczki bez wiazania, ubranko na wyjscie ze szpitala,20 pampersów, 3 pieluszki tetrowe, chusteczki nawilzajace, krem bambino, szczoteczka do włoskow.
Nie wiem co jeszcze.Jak cos pominełam to napiszcie wtedy tez to dopakuje.

U mnie w szpitalu też jest tak, że ubranka dla dziecka mam mieć na wyjście, więc nie zabieram z sobą tylko potem mąż przywiezie. I u mnie mam napisane jeszcze, żeby zabrać podkłady jednazowe.

ja jeszcze nie mam spakowanej torby ... musze ją najpierw wyprac i sprawdzić czy wszystko się zmieści ;)
w każdym razie zabieram do niej
- koszule
- szlafroczek
- klapki ( kapci nie zabieram)
- laktator
- wkładki laktacyjne
- majtki jednorazowe
- podkłady poporodowe
- krem na brodawki
- herbatke Bocianek
- szampon, odzywkę
- suszarkę , prostownicę ( a co? :D )
- balsam do ciała
- kosmetyków kolorowych nie biorę ale wezmę tusz do rzęs by lepiej się czuć ( po porodzie rzecz jasna ;) )
- szczoteczkę i pastę do zębów
- żel do mycia i do higieny intymnej
- antyperspirant
- telefon , ładowarkę
- jakieś drobne pieniądze do automatów
- wszystkie potrzebne dokumenty
- aparat i baterie dodatkowe
- wodę mineralną
dla maluszka biorę tylko chusteczki nawilżane i pampersy ( wszystko dostanie w szpitalu)
tylko na wypis bedę miała przygotowane ciuszki by w naszych jechał do domu :)

ufff to chyba wszystko...tak mi się wydaje

Czasami jak patrze na ta torbe to wzdaje mi sie ze czeka mnie jakas daleka podróz a nie szpital.A mnie sie snilo dzisiaj ze mialam cc.Cielawe czy to jakis znak???

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
padła propozycja, żeby założyć osobny wątek "TORBA", w którym byśmy pisały, co spakować, żeby nie przeszukiwać za dużo stron i żeby łatwo było znaleźć, co każda bierze:tak:. Dobrze by było, żeby doświadczone mamusie wpisywały też, co warto zabrać, a czego np. nie mówią w szpitalu:tak:

Co do torby to ja zabieram to co Confi (oprócz prostownicy - hihihi!). Listę rzeczy dostałam na szkole rodzenia, ale byłam ją zweryfikować w szpitalu, w którym będę rodziła. Co szpital to inne zasady. I tym trzeba się kierować. Na liście ze szkoły miałam wypisane ubranka dla dziecka, a w szpitalu powiedzieli mi, że też mam przynieść tylko na wyjście. Majtki jednorazowe na liście też miałam, a położna powiedziała mi, że w tym szpitalu majtek nie nosimy. Ale ja i tak zabiore. Chociaż na noc sobie założe. Chyba mnie nie będą budzić, żeby sprawdzić czy mam goły tyłek

reklama
Tak na laktację. Już wcześniej ktoś o niej pisał ( przepraszam nie pamiętam kto), że jest podobno najlepsza. Ale ja jej jeszcze w żadnym sklepie nie widziałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry