• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pierwsze "kopniaki"

reklama
No pięknie!
Podobno ruchy pierwszego dziecka czuje się później nie dlatego, że się później rusza tylko się je przegapia. Przy 2 już wiadomo na co czekać ;-)
Ja tam nic jeszcze nie czuję...

ja już nie czekam bo obawiam się że zostane zzaopana na smierć :P moja mam opowiadała że ja tez taka ruchliwa byłam... i czasami bokiem jej mój łokiec wychodził albo i inna część ciała :P

Ja ruchów dziecka jeszcze nie czuję, ale wiem kiedy się "przeciąga" :-) (tak to określa mó mąż), bo wtedy wypycha mi moje wnętrzności na prawą stronę, nie wiem co to jest, ale pojawia się kulka wielkosći pięści po prawej stronie nad biodrem. I to naprawdę dobrze można wyczuć ;-)

Dziewczyny wczoraj póznym wieczorkiem dostałam pierwsze kopniaczki od mojej kruszynki i dzisiaj były powtórki ,co za niesamowite uczucie .
Sorga ja wprawdzie schudłam ponad 10kg. ale mam sporo tłuszczyku na brzuchu,z pierwszym dzieckiem byłam o wiele szczuplejsza i ruchy czułam chyba ok.20tc:happy: :tak:

Mi też lekarka ciągle mówi, ze nie mam szans, jako pierwiastka, by poczuć coś wcześniej niż w 20 tc... no to cóż czekam.
A propos jak liczycie tygodnie?- jak macie 14 i 2 dni to mówicie że jesteście w 15 tc, bo jak dla mnie tak własnie wychodzi.

reklama
Właśnie tak liczę :tak:
Ze mnie też się położna śmiała jak jej powiedziałam (w pierwszej ciąży) w 18tyg, ze czuję ruchy, a to nie mogło być nic innego, bo później czułam to samo :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry