reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy

pewnie ze tak,kochanie ja w 24 tc wyladowalam na patologii bo tez dostalam szalu ze sie nie rusza a on sobie gdzies tam siedzial w zakamareczku;-)
jestem teraz w 27tyg i moja lekarka tez mnie uspokaja zeby nie wymagac od malego zbytniej aktywnosci bo to jescze wczesnie.Jak sobie poczytasz rozne artykuly to tam jest napisane ze nie ma zasady na te"ruchy" .Ja tak konkretnie czuje je od 23tc a wiem ze w dopiero od 20-21 powinno sie je czuc , wiec wyluzuj kochana bo jeszcze bedziesz narzekac ze Ci brzuch skacze :-D:-D:-D

reklama
Dzięki , troszkę sie uspokoiłam ale dziewczyny pisza ze czuja juz od 17,18 tyg. A to moja druga ciąza i powinnam czuc wczesniej. Boli mnie tez troche brzuch, dolem jak na @. Tez nie wiem czy to normalne. Z pierwszej ciazy juz nic nie pamiętam bo to było 10 lat temu (mam teraz juz 32 lata) i tamta ciaze przebiegałam bez problemu. PrZepraszam ze tak zawracam Ci głowe ale mam cholernego doła!

daj spokoj po to do siebie piszemy zeby sie uspokajac,nie?jesli bardzo Cie to martwi to moze pojdz wczesniej do lekarza bo nerwy tu na prawde nie pomoga :-)

jaza nie stresuj sie bo to nic dobrego w twoim stanie!!! poczekaj spokojnie no i koniecznie nam powiedz co i jak

moja klucha tez byla cicho przez weekend moze sie zestresowala lataniem bo sie zabralam do uk odwiedzic znajomych?? dzis widzialam mojego gp i powiedzial ze wszystko jest cacy

Dzięki za pocieszenie, maluch czasem sie odezwie, ale bardzo słabiutko i tak raz na 3 dni. Doczekam juz do tego 24 ale serce mam w gardle czy wszystko ok Ciąże mam zagrożona bo mam mieśniaka i wydaje mi sie ze wizyty 1x4tyg. to za mało.Ale z kolei te ciągłe USG mnie przerażaja. Od piatku znowu nic nie czuje!!! Boje sie!!!
Słuchaj jaza, to normalne. Ja przy pierwszej ciąży też się denerwowałam, bo bywały dni że mała szalała a czasami przez 4,5 dni ledwo jakiś kopniaczek jak muśnięcie motylka czułam. Lekarz mnie uspokoił i powiedział że czasami pomaga wypicie zimnego soku albo szklanki zimnego mleka-wtedy dzidzia może dać znać o sobie. Poza ty powiedział, że zależnie od budowy nawet do 30 tygodnia ruchy są mniej wyczuwalne ale potem to maluch nadrobi.
Ja też przez ostatnie 3dni miałam wrażenie że maluszek się mniej rusza, choćstem w 27 tygodniu. A jak Ty dużo chodzisz to też go kołysze.
Nic się nie martw-będzie dobrze!

Mój bąbelek tez jest czasem spokojniutki. I to aż tak ze zaczynam się o niego martwić. Daje o sobie znać tylko takimi delikatnymi muśnięciami. Ale ja spokojnie czekam. Bo już się nauczyłam ze on tez lubi czasem leniuchować. Po kilku dniach odpoczynku potorfi tak mi dać dżezu :-)
A mój synus najbardziej jest wyczuwalny jak się położe na boku.

Moj Wojtus uwielbia, kiedy leze na plecach - brzucho mi lata we wszystkie strony:-) nawet dzisiaj na lezance u dentysty dawal znac o sobie:-)

reklama
A mnie zastanawia czemu moja dzidzia, a nie powiem bo jest w miarę ruchliwa - codziennie daje o sobie znać, zawsze się uwidacznia w jednym miejscu, a konkretnie na prawo od pępka. Po lewej to jakoś nie pamiętam żebym ją poczuła :confused2:
A wasze jak się ruszają to po całym brzuchu, czy też mają swoje ulubione miejsca?

Do góry