reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy

pewnie normalne, ale ze to moja pierwsza dzidzia to czasem zaczynam wydziwiac:zawstydzona/y: jeszcze tydzien po wizycie chodze cala w skowronkach, ze wszystko ok.. 2 tygodnie od wizyty zaczynam rozmyslac czy wszystko wporzadku, a w 3 tygodniu to juz sie martwie:zawstydzona/y:wsumie nic mi sie takiego nie dzieje, synus szaleje dzien w dzien, nio ale sie martwie..

reklama
Madzia_Singh oj zobaczysz jak te 92 dni szybko poleci;-):-) jeszcze tak niedawno czekalysmy, az dzidzia puknie do nas delikatnie, a teraz juz dostajemy mega kopy:-D hi hi
nio a mi wlasnie wpadly jakies chore mysli do glowy:zawstydzona/y: chyba juz powoli zaczynam wariowac:baffled: wy tak piszecie o tych kopach pod zebra, a ja nic takiego nie czuje:no: w pecherz owszem, zwlaszcza wieczorem jak ide spac:dry:ale pod zebra nic a nic:zawstydzona/y: nio i tak mi wpadlo do glowy, ze moze dzidzia ma za krotkie nozki, albo cos:zawstydzona/y:siedze teraz i sie sama nakrecam:dry: chyba dawno nie mialam ciekawszych powodow do zmartwien i wymyslam glupoty:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dokładnie, wymyślasz głupoty :tak: ja też nie czuję kopów pod żebrami, może mamy niżej brzuszki i dlatego , albo maluszki tak są odwrócone. Nic się nie martw na pewno nie ma za krótkich nóżek :-D

U mnie mały się rozochocił i coraz częściej ma napady nad aktywności :D cieszę się niesamowicie z każdego nawet małego ruchu więc takie małe pobudzenie to coś niesamowitego. Teraz od dłuższego czasu przeciąga się pod prawymi żebrami... Jeszcze tylko nie wychodz\i nam rozpoznawanie czy kopie czy boksuje i gdzie ma główkę :p

mi się wydaje, że jest głową w dół, a rano jak się przeciąga to nóżki pod żebra ładuje - no ale tylko dlatego tak sądzę,że pamiętam te ruchy w tych samych miejscach co w pierwszej ciąży, jak Maks był już głową w dół:sorry2:

poza tym ratunku - moje dziecię rusza się caluteńki Boży dzień!!! - czy on nie śpi?? i nie zamierza spać w przyszłości???

Ostatnia edycja:
Koga tlumacze mojemu Juniorowi, ze zgodnie z tym, co pisza, powinien 70 - 80% przesypiac, ale on wyraznie olewa matke juz od pierwszych chwil zycia swego....szaleje przeroznie, aktualnie mamy od godziny spokoj...

a moje ma dzis spokojny dzien. buszowalo w nocy jak wrcalam do luzka z wyprawy na siku to kopalo i nie dawalo zasnac. teraz on spi mam chec puscic glosniej muzyke czy cos i go obudzic :) wredna jestem co??

witam wszystkie :)
to moj pierwszy post ;)
co do ruchow dzidzi - jak chodzilam z synkiem w ciazy, ktory byl ulozony posladkowo, jakos specjalnie uciazliwe nie bylo jego wiercenie i kopanie, a teraz, kiedy druga dzidzia ma wiecej miejsca i ma nozki u gory, to czasami jest tragedia...:-( szczegolnie kiedy braciszek ja przygniata... ;-)

reklama
moja od 1,5 tyg daje popalic ale normalnie brzuch lata na wszystkie strony i ma w dupce malej czy mama chodzi czy siedzi czy lezy...chcialabym zobaczyc jej minke jak kopie...pewnie cieszy sie od ucha do ucha...

Do góry