reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze ruchy...

mycha! Gratulacje!! :)

Ja też już chcę!!! a może maluchy się lekko dobijają a ja taka niewrażliwa jestem?? ::)

reklama
Hej ;)

Ja juz też czuję ruchy mojego skarbka od jakiegoś czasu ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Świetne uczucie, obserwuje jak sie brzuszek rusza,chyba bedzie bardzo silne moje maleństwo :laugh:
Jestem szczęśliwa do bólu ;) ;) ;) ::)

a i o mały włos bym zapomniała mnie dzidziuś kopie po prawej stronie i teściowa mowi zeto strona na dziewczynke a po lewej na chłopca :-) ale to sie zobaczy czy sie sprawdzi ;)

Buziaczki dziewczyny.

Ja slyszalam,ze to roznie z tymi stronami bywa. ;) No i ze kazdy jajnik odpowiada za inna plec,hehe. ;)

Ciekawe,z ktorej strony i kiedy mnie kopnie Dzidzia. ::) :)

Hehehe,no tak tak,cleo. :D
Tyle,ze ostatnio wyczytalam,czy uslyszalam,ze pewnej kobiecie wycieli lewy jajnik,przez co nie mogla miec dziecka plci meskiej,gdyz on za to odpowiadal. ;)

Witam wszystkie mamusie!
Ja moje maleństwo czuje dokładnie od 26 marca. Tego dnia poczułam delikatne pojedyncze dygnięcie, po lewej stronie w dole brzuszka. Czyżby to mój dzidziuś? -pomyślałam. Potem minęły trzy dni i nic. Trzeciego dnia znów to samo uczucie, najpierw raz potem znowu :). Od tamej pory czuję moją dzidzię codziennie :), raz delikatnie a czasem mocniej. To wspaniałe uczucie. Zauważyłam pewną prawidłowość: dzidzia porusza się przeważnie wtedy gdy ja spokojnie leżę lub siedzę od jakiegoś czasu. Pewnie maluszkowi brakuje bujania i zaczyna się tego dopominać :).
Pozdrawiam papa

Nika to cudnie ze maleństwo daje o sobie znać :) dzieciaczki w brzuszkach mam czesto śpią podczas gdy ich mamusie sa zajece chodzeniem lub ogólnie ruszaniem sie bo wtedy w macicy czuje sie jak w kołysce. Moje też najczęściej kopie kiedy posiedze troszkę :)

Ja już nie wiem czemu ja taka niewrażliwa jesstem i nie mam pewności czy to maluchy czy co innego mnie smyra w brzuchu.... Dobrze, że jest usg i widziałam wczoraj, że ostro fikają bo bym się już chyba bała...

Moje maleństwo też nieżle daje mi popalić jeżeli chodzi o kopniaczki i inne falowania i przepływania.Często udaje mi się zobaczyć jak podczas kopnięcia rusza się brzuszek :D Mój mąż też już to zauważył i nieraz poczuł kopniaka :D

reklama
A ja pierwsze mocne trzy kopniaczki poczyłam 17t3d. Od tego czasu czasem zdarza ze czuje coś ale nie wiem co? Jak to więc jest myślałam że teraz już bede je czuć regularnie>? :(

Do góry