reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze ruchy...

Mycha podobno dopiero od 25-go tygodnia ruchy mają być regularne i się powtarzać, a narazie to chyba każdy inaczej odczuwa.Ja mam już codziennie kopniaki i inne ruchy ale jestem trzeci raz w ciąży to napewno wcześniej i mocniej to odczuwam.Jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem to też nie czułam często ruchów , dopiero dobrze po dwudziestym tygodniu więc się nie martw

reklama
Ja od wczoraj dostaję już solidne kopniaki, nie takie miziania jak dotychczas. Jejku, jak ja uwielbiam to uczucie - dla niego mogłabym ciągle być w ciąży :)

Ja juz mam dosć regularne ruchy. Na pewno rano około 9 po sniadaniu i wieczorem po 22 jak sie położę do łóżka. Prócz tego w ciągu dnia po zjedzeniu czegokolwiek. A brzuszek też widzę jak faluje,no,no jest juz co falować ;D muszę mego męża nakręcic na zdjecia

Ja już tak przeżywam te ruchy Maleństwa (a jest ich u mnie bardzo niewiele), że juz mi sie śnią po nocy. Dziś miałam cudowny sen: czułam jak dzidziuś wypina nożkę lub rączkę, pogłaskałam mój brzuszek a łapka Maleństwa złapała mnie za rękę, spoglądam i widzę, że obok mnie na lóżku leży śliczny dzidziolek z ciemnymi włoskami i trzyma mnie za palec no i obudziłam się a obok mnie spał mąż i trzymł mnie za rękę :)

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami gdy zaczyna sie 20t. Ja ich wcale często nie odczuwam i nie są to jakies mocne kopniaki. czasem coś tam czuje, ale nie wiem czy to nie za mało? :(

Mycha jeszcze za wcześnie na silne kopniaki,nie przejmuj się jeszcze zbyt intensywnie nie będziesz ich czuła.
Podejrzewam, że za jakieś 2 -3tyg.staną się reguralne i bardziej wyczówalne!!!!
Ale wsłuchaj się i ciesz każdym doznaniem to napewno już maluch się dobija ;D

reklama
Bo maluchy wiedzą kiedy maja kopac ;D
ale nie martwcie,się jeszcze nieźle Was "pokopią ;D"

Do góry