• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Witam was zimową porą :tak:;-):-D Mąż już wykurowany, ale Witek nie i nadal siedzi w domu :baffled: Tym razem nie udało się obejść bez antybiotyku :no: Na dodatek mnie też coś łapie :crazy: Już mam dość tych chorób.

Może któraś ma do sprzedania stojak do wanienki na 100 cm? Przy Witku nie używaliśmy czegoś takiego, ale od zeszłego roku mąż ma problemy z kręgosłupem i nie chcę za bardzo forsować jego pleców przy dźwiganiu pełnej wanienki :baffled:

Cass, ale się narobiło :szok: To Majeczka się nacierpiała. Z jednej strony dobrze, że jej porobili tyle badań, bo z tą buźką to byś sobie sama nie dała rady. Jedynie co mogę ci polecić to zrób sobie jeszcze badanie na bakterie, bo opiekując się córcią sama mogłaś przejąć od niej te paskudztwa i nawet o tym nie wiesz. A z tym USG to jestem w szoku. Ciekawe co jej tam wyszło?

Aha, na Wojska Polskiego nie ma już Ortosu. Jest tylko na Podchorążych.

Czarna, piękne łóżeczko i bardzo ładna sypialnia :tak: Dzięki ci za propozycję. Jeszcze chwilkę poczekam i w razie czego będę dzwonić. Mam do ciebie numer telefonu ;-) A z tymi wypadkami to zawsze tak jest - jak jesteś sama to zawsze się coś dzieje. Oby tylko nic nie wyszło Córce.

Rox, cudny jest twój synek :tak::-D Taki kolorowy :-D:-D:-D:-D

reklama
Monika77stojaka nie mam, ale ja nosiłam wiadro z wodą i dolewałam do wanienki, wtedy nie trzeba było wanny nosić. A wannę można postawić np. na łóżeczku na którym stoi przewijak! Może jakiś masażyk zrób Mężowi na plecki dla ulgi:-D:-D

Hejka zimowo
My dziś zaliczyliśmy juz saneczki normalnie jest BOSKO.
Po za tym jakoś leci powolutku aby do swiąt a potem do wiosny;-);-)

Monika ok jak coś wal śmiało:tak::tak::tak: i ZDRÓWKA DLA WAS!!!!!!!!!

Bredzelek mieliście w sobote prąd???? bo jechaliśmy przez Stobno i pierwsza część tak ciemna jak z jakiegoś horroru:-D:-D:-D:-D
Jak tam torba spakowana???

Rox ale boski Boo i bardzo się zmienił na buziuni:tak::tak::tak:

No to i ja wrzucę fotke moich smerfów;-)
z zimowym kotkiem:-D:-D:-D
DSC00115.jpg

Monika77stojaka nie mam, ale ja nosiłam wiadro z wodą i dolewałam do wanienki, wtedy nie trzeba było wanny nosić. A wannę można postawić np. na łóżeczku na którym stoi przewijak! Może jakiś masażyk zrób Mężowi na plecki dla ulgi:-D:-D

Żeby to było takie proste :dry: W zeszłym roku mężowi wypadł dysk i przez miesiąc leżał plackiem na łóżku :eek: Miał robioną rehabilitacje i inne zabiegi ale musi oszczędzać kręgosłup :tak:
Natomiast mi ze względu na problemy z oczami nie wolno dźwigać więcej niż 5 kg :dry:

U nas dziś iście zimowo za oknem :tak: Musiałam wytaszczyć Witka z domu, żeby zrobić zakupy. Mały zachwycony śniegiem :tak:;-)
Siedząc drugi tydzień z dzieckiem w domu zaczęliśmy robić papierowe ozdóbki na choinkę :tak: Mam już część łańcucha zrobioną. W zeszłym roku też robiliśmy ;-) I kilka bombeczek w kształcie gwiazdek też jest. Teraz muszę powycinać aniołki.
No i chciałam zrobić ręcznie kartki z życzeniami na święta. Ciekawe czy mi to wyjdzie i czy w ogóle znajdę na to czas :dry:

A jak u was? Idą już przygotowania do świąt?

Bredzelek mieliście w sobote prąd???? bo jechaliśmy przez Stobno i pierwsza część tak ciemna jak z jakiegoś horroru:-D:-D:-D:-D
Jak tam torba spakowana???

Faktycznie prądu nie było !!!

Ja już torbę mam spakowaną!! Niestety remont nie chce się skończyć, najgorsze że z kasą krucho. A jeśli idzie o przygotowania do Świąt to mam ZWOLNIENIE
:tak::-):-):-):tak: Rodzinka się zjedzie i będą wszystko robić za mnie
:biggrin2:

Bredzelek, ale masz fajnie z tymi Świętami ;-) Mogli by jednak skończyć już wam ten remont :baffled:

Ale dziś zimno, prawda? Ja raczej nie będę mlodego nigdzie dziś ciągać :no: Niech mi się wykuruje do końca. Za to my z mężulkiem idziemy dziś na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia. Ciekawe jak tam będzie?

Czarna, jesteś jutro w domu po południu? Ok 14-15 chcemy z mężem pojechać na zakupy i wtedy zajechałabym do ciebie. Mogłabym? Jak możesz podaj mi na prv swój adres.

Czytałyście artykuł o Vacie na ubranka dziecięce? Jeśli nie to tu macie link: MF zamierza podwyższyć VAT na ubranka dla niemowląt - Biznes w INTERIA.PL - notowania giełdowe, nieruchomości

Totalna porażka. Teraz to już nie wiem ile będą kosztować ciuchy i buty dla dzieci :szok::wściekła/y::angry: Skoro chcą mieć podatki jak w UE to niech zarobki też nam dadzą takie jak tam :dry: Teraz to chyba wszyscy będą robić zakupy w lumpkach, bo nikogo nie będzie stać na nowe ubrania. A wiadomo, sobie człowiek odmuwi a dziecku kupi, bo przecież musi w czymś chodzić :baffled:

ja dzis 2,5 h na tym mrozie spedzilam, najpierw musialam skoczyc do urzedu miasta,a pozniej spytac w tuptusiu o stanik do karmienia, pozniej do meisnego i po inne zakupy - koncowka juz ledwo czlapalam nogami, ale fajnie sie spacerowalo. Jakos tak dobrze mi to powietrze zrobilo.
A przez cały dzien termometr wskazywal -11 stopni :szok:

Dziewczynki mam pytanie, czy któraś z Was używała chusty do noszenia dzidzia? Jeśli tak to jakiej i jakie wrażenia, zastanawiam się nad zakupem..

hej :-)

Ja używałam, nosiłam Gabę ponad rok i byłam bardzo zadowolona! Mam dokładnie taką, uważam, że chusta warta swojej ceny. Świetnie się prała, prasowała i w ogóle cudo :-)
Sklep | Polekont

Oczywiście spotkałam się z komentarzami, że dzieciaka rozpieszczę, że będzie chciała ciągle na rączki i takie tam... Okazało się, że im częściej nosiłam córkę w chuście tym była spokojniejsza. A ja miałam wolne ręce :-) Jeszcze tego lata ją nosiłam!

Pozdrawiam wszystkie ciężarne i nieciężarne Pilanki!

kliwia a Ty w domku na dupce siedź, a nie spacerki sobie urządzasz w ten mróz, przeziębisz mi się i co?

monika byłam w Ortosie w zeszłym tygodniu na Wojska Polskiego, wydaje mi się, że to nie była fatamorgana :-) Zdrówka życzę!

reklama
Mamstud, jak ja byłam na Wojska Polskiego w październiku to mi powiedziano, że już tam nie ma :confused: i przenieśli się na Podchorążych :confused::confused::confused::confused: A w którym miejscu sa na Wojska Polskiego?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry