mamainsulinka
Aktywna w BB
Często się słyszy, że jak młoda mama to raczej wpadka, a nie zawsze tak jest…
Są może tu młode mamy, które planowały dzieci?
Są może tu młode mamy, które planowały dzieci?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dla mnie też „młode” to bardziej 18 niż 25To zależy, co rozumiesz przez pojęcie "młode"
Teraz "młode" to 25-latki, dla mnie "młode" to 18-latki![]()
Ja wpadłam z aktualnym mężem w wieku 18. Nie żałuję, bo mam wspaniałą córkę. Ale czy teho bym chciała dla swojej? Raczej nie. Mysle, że bym jej to z głowy wybijała, aby poczekała.Dla mnie też „młode” to bardziej 18 niż 25Ja w ciążę zaszłam mając 19, a staraliśmy się z mężem rok i w końcu się udało!
Ja zaszłam w pierwsza ciąże mając 25 lat i tez uważam się za młoda mamę![]()
Nie mam młodszych mam wśród znajomych, raczej koleżanki to wszystkie po 30 rodzą maluszki
Ja w wieku 27 i też uważam się za młodą mamęJa zaszłam w pierwsza ciąże mając 25 lat i tez uważam się za młoda mamę![]()
Nie mam młodszych mam wśród znajomych, raczej koleżanki to wszystkie po 30 rodzą maluszki
piękny wiek, mnie mama urodziła mając 20 lat i w sumie to jak odchowasz dziecko/dzieci to kolejna młodość przed TobąJa planowałam swoje dużo wcześniejZanim wyszłam za mąż, chciałam mieć dzieci. Trafiłam na człowieka o złotym sercu i… pobraliśmy się
Nie chciałam dzieci na zasadzie „fajny bombelek”, ale chciałam stabilnej, normalnej rodziny i jestem świadoma wszystkich konsekwencji i mojej odpowiedzialności jako matki - również pod kątem finansowym. Nie wypełniałam żadnych zasiłkowych papierów i nikt nam nie pomaga, bo nie ma takiej potrzeby.
Wiem, że spoczywa na mnie ogromna odpowiedzialność wychowania mojego potomka i cieszę się, że mogę dźwigać to brzemię
Tak sobie poukładałam, że maturkę napisałam przed ślubem, więc kłopotów ze szkołą nie było
Nie było mi dane od razu zajść w ciążę i robiłam naprawdę wszystko, kiedy już wzięłam ślub, żeby się udało. I się udało, czekamy na synka i jesteśmy szczęśliwi![]()