reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej Dziewczyny...
Wiecie co... po dłuższej nieobecności na BB ciężko się z powrotem wdrożyć :baffled: A do tego Malut ostatnio dawał czadu, wstrętne zębiska jak mu nie szły, tak mu zaczęły iść 4 na raz :dry: I tym oto sposobem stał się szczęśliwym posiadaczem dwóch dolnych jedynek + prawa górna dwójka + lewa górna dwójka nadciąga wielkimi krokami ;-) W sensie już ją widać :-D

Madzialena - jeśli chodzi o żłobki w Brzegu to szału nie ma, d*py nie urywa :sorry2: Jeden jedyny państwowy niby przyjmuje zapisy cały rok, ale szanse, aby się tam dostać są nikłe
tu masz ich stronkę - można się dowiedzieć http://brzeg.pl/zlobek/

A niepubliczny, ponoć dobry to tu http://www.klub-sloneczko.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Rubi teraz to już musimy robić usg przezczaszkowe, bo ciemiączko zarosło, ale sens badania ten sam. Swego czasu pytałam o te badania dr Kowalczyk.-Kutę i dr Gawor, ale one nie mają sprżetu, a na szpitalnym nie robią prywatnie. Jeden taki doktorek nam zrobił na państwowym, ale badanie zrobił dosłownie na odpier... dziel i wyszły takie poszerzenia, że przez tydzień wyłam w poduszkę. Ostatecznie wbiorę się do Chorzowa.

U Kuby za niemowlaka wyszło poszerzenie przestrzeni przymózgowej. Jest prawie na granicy normy. Jeździliśmy z tym do neurochirurga do Katowic, żeby monitorować sprawę. Wyszło, że wszystko jest ok. Najwyraźniej taka uroda Kuby. Ale dla pewności doktorek kazał nam zrobić usg, gdy junior skończy 2 lata. 2 lata skończył w styczniu, ale przez ostatni rok histerycznie reagował na lekarzy i robienie tego badania też byłoby bez sensu, bo młody nie wysiedziałby nawet pół minuty. Ale teraz to już swięty czas, żeby zrobić to badania. Jeżeli wyjdzie ok. to mamy święty spokój.

Kamea no to kciuki za święty spokój :tak:

rubi mam nadzieję, że awaria opanowana, a hydraulik nie puścił Was z torbami

co do reszty tematów - nie pomogę...

u nas prawie dobrze - znowu kropy na całego - pojęcia nie mam od czego; pediatra i alergolog się urlopują, więc czekamy jeszcze cały tydzień mając w zanadrzu tylko ten triderm, ktory przepisała nam internistka...
Poza tym wyszło nam znów mleko (a dokładniej mama pojadła troszkę mizerii) - na szczęście tu sytuacja już opanowana...
Wszystko inne całkiem cacy...
tylko czasu coś maławo...

Villa ;-) u Moni też się w tym wieku zaczęły jazdy skórne :no: i też triderm dostaliśmy.., na chwilkę pomógł...

dziewczyny ;-) przykulacie się jutro???

madzialena ;-) saly o Ciebie pytała ;-) masz u niej do odebrania fanty z allegro ;-)

A właśnie - spokanko.
Ja się raczej nie dokulam - jutro i pojutrze mamy festyn u nas , to się pewnie wybierzemy pooglądać gawiedź...
No i mam do przerobienia ogromniastą dynię (w ostatnich dniach zapełniliśmy jedną półkę przecierami gruszkowymi :-))

szkoda że ze spotkania w szerszym gronie nici :-(
ja dziś pospałam do 9:30 :-)
nabiegałam się po domu ale fajnie jak nikt w sprzątaniu nie przeszkadza ;-)
lecę pojeździć na odkurzaczu ;-) si ju ;-)

Hej dziewczyny:)
Od 2 09 będe mieszkanka Opola, jeszcze niepelnoprawną, ale zawsze:)

Podpowiedzcie mi proszę, do których szkół języków obcych w miescie mogę uderzac o pracę? Może któraż z Was orientuje się w temacie?

reklama
Witam nocnie.

Franiowa super, że udało Wam się z przenosinami (bo mniemam,, że przeprowadzka załatwiona)
Ze szkołą nie pomogę, niestety...

rubi jak lot na odkurzaczu? ;-) U mnie na miotle cioteczka lata :-D

Jutro M obiecał mi balety - jakieś dwie godzinki wieczorem - jupi jej! (Tylko ciekawe ile z tego wyjdzie...)

Do góry