reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hello :-)
ja wlasnie dzisiaj sie pochwale bo kupilam szlafroczek na allegro o taki --> ***Piękny szlafroczek 'BABY' J.NOWY r.3-6m.*** (731585130) - Aukcje internetowe Allegro
i wanienke taka ale nie na allegro Wanienka ONDA OkBABY -TYLKO u NAS 7 KOLORÓW(W-wa) (735858688) - Aukcje internetowe Allegro :-) fakt ze nie wiem czy dziewczynka czy chlopiec ale uwielbiam niebieski kolor :-);-)

ja sie moze wybiore na te targi chyba ze pojade do tesciowej ale szczerze to wole jutro basen i te targi w niedziele i sobote niz jechac za kielce i sie tluc pociagiem :tak:

reklama
jestem ;-)

Monisia zasmarkana na maksa :-( pani doktor powiedziala ze na spacerki moze chodzic ale jak sie panna M rozdarla i powiedzialam ze tak wygladaja nasze spacerki to powiedziala zeby raczej teraz z nia jednak nie wychodzic bo nalyka sie powietrza i jeszcze do kompeltu gardlo zalatwi...
Jaska bolalo gardlo rano... ale jak podjechalismy pod przychodnie na ZWMie to sie okazalo ze on chcial do pani doktor "za mostem" (jego laryngolog) jechac po cukierki i sie rozplakal :-(
okazalo sie ze zdrowy jest ale mial przynajmniej okazje zeby "nauczyc" pania doktor czegos o bakteriach (wie o bakteriach z bajki...)

no i szczepimy go ribomunylem nie czekajac czy bedzie chorowal w tym sezonie czy nie... to tez dla dobra Moni bo jak Jas nie bedzie chorowal to mam nadzieje ze i ona nie bedzie :tak:

ok... uciekam 4 now

miss ;-) widze ze zakupy robisz... pewnie nie mialas sily czytac od poczatku tych naszych plotek ale my tu mamy "spoldzielnie" - szczegolnie ja robie zakupy do spolki ze wszystkimi dookola ;-):-);-) wiec jak bedziesz cos jeszcze kupowala to krzycz - jak cos mi sie przyda albo potrzeben bedzie to sie dorzuce do kuriera i obie (a moze jeszcze ktos sie do "spoldzielni" zapisze ;-)) bedziemy mialy taniej :-):tak:

onde sobie upodobalam jakis czas temu ale doszlam do wniosku ze na pol roku to mi wystarczy wanienka po jasku a potem i tak wpakuje Monike do duzej wanny - akurat wody to ja oszczedzac nie umiem :-):tak:

wrzasqn spi - jak dlugo? nie wiem... jak smary nie beda przeszkadzaly to moze z godzinke pospi... nie wiedzialam do tej pory ze w takim malutkim nosku moze siedziec tyle smarkow :no::wściekła/y: i wnioskuje o nagrode Nobla dla osoby ktora wymyslila aspiratory do noska dla niemolat :tak::tak::tak: jak sobie przypomne walke Jaska z gruszka to...brrrrr a teraz... bajka :tak: teraz troche poplakuje przy tym katarze ale wczesniej jak jej czyscilam nosek to nawet uwagi na to nie zwracala :tak:

tak wiec miss - zapisz sobie szybko na liste aspirator do noska!!! my mamy taki: MARIMER ASPIRATOR DO NOSA DLA NIEMOWLĄT (731863485) - Aukcje internetowe Allegro jest o tyle lepszy od Fridy ze nie trzeba kupowac specjalnych filtrow bo tu funkcje filtra pelni zwyczajan wata - dla zainteresowanych - taki aspirator w aptece w Opolu kosztuje niecale 26zl ;-) a wata (100g) niecale 3 zl ;-)

no i myslcie laski nad tym Ploteczkami Live - Part 2 ;-)
bo ja sie juz zdazylam steskinic za Wami - jedynie Amelkowa mnie nawiedza, saly z odsiecza przybyla i aniulka w szpitalu sie na Monie napatrzec chciala ;-)
udostepniam chate ale nie wiem czy mi sie znow uda ciast napiec (mozgu zero wiec i z przepisem moge nie dac rady :-D:-D:-D) napitki beda wiec brak tylko gosci :tak:;-):-)
prosze myslec i proponowac terminy - szybkie coby nam sie Amelkowa nie rozpakowala i zdazyla poplotlkowac poki ma czas ;-)
w tajemnicy Wam powiem ze Amelkowa ze swym podejsciem pedagogicznym ma zbawienny wplyw na moja mlodsza ratolosl (starsza sie bardzo popisuje :no:) - panna M nigdy w obiecnosci Amelkowej cyrkow nie odstawia :tak::tak::tak: taka mala a juz wie z kim ma do czynienia :-):tak:;-)

hej

rubi a co to ribomunylen?? pamiętasz może czy dwulatki przy bilansie są szczepione? idziemy jutro na bilans i nie wiem czy się nastawić na wydanie kasy czy nie :-):-):-)

anik gratuluję fasolki :tak::-D Karolcia będzie miała się z kim bawić

missiiss witaj na forum i również gratuluję fasolki

Marcik ja w przyszłym tygodniu mam pierwszą zmianę więc jestem za :-):-) ale też dopiero po 15.30-16.00 bo zanim przyjde do domu zanim coś zrobię itd.....

Amelkowa no Ty to już coraz bliżej rozpakowania więc nie dziw się że skurczybyki Cię dopadają :tak::-D ani się nie obejrzymy a Anulka już będzie z Wami w domciu

miłego dnia :-)

w tajemnicy Wam powiem ze Amelkowa ze swym podejsciem pedagogicznym ma zbawienny wplyw na moja mlodsza ratolosl (starsza sie bardzo popisuje :no:) - panna M nigdy w obiecnosci Amelkowej cyrkow nie odstawia :tak::tak::tak: taka mala a juz wie z kim ma do czynienia :-):tak:;-)

:-D:-D:-D:-D:-D

No Jasiu daje czadu, od tej strony go nie znałam :-D:-D;-)
Rubi nigdy nie mów nigdy, bo jak się w końcu Monia przy mnie rozedrze to czym to wyjaśnimy?:-D:-D

zupka mi dochodzi...
mięsa wczoraj nie wyjęłam z zamrażalnika, więc będzie dopiero jutro na obiad, ale to nic - przecież wcale nie trzeba go jeść codziennie ;-) dzisiaj zdrowa zupka jarzynowa i tyle :-D

Miss bardzo szybko zaczęłaś zakupy :tak::tak: ja wanienki jeszcze nie mam ;-) wybieramy się do Rolnika (Rubi dasz wiarę że jeszcze tam nie dotarliśmy???) i wybrać nie możemy, ale może jutro po szkole rodzenia (którą Ci bardzo polecam :tak:) się uda bo jest otwarty do 19:00, specjalnie sprawdzałam dzisiaj...
Mi się marzy taka żółta :-D:-D

edit: Co do ploteczek live 2 to może wybierzcie środę albo piątek - wtedy ja też będę miała wolne popołudnie... Może Inna też się wtedy załapie?

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o spotkanie to ja chętnie tylko tak jak wspomniałam do 16 jestem w pracy :happy: Jeśli byłby to piątek to jeszcze, jeszcze, z tym, że dotarłabym pewnie na 17:30 :sorry: A sobota i niedziela wolne całkowicie ;-)

super, ze sie w koncu spotkamy (again :-)), kombinujcie z terminem my sie dopasujemy :cool2: ... byle Gangster był po obiedzie bo bez nie mamy co wyłazic dalej niz na wies :-p

reklama
hej
tak Was od czasu do czasu podczytuje, ale jakos nie mam sily pisac, jestem jeszcze calkiem niezorganizowana z dwojka dzieci, nie moge sie przywyczaic :sorry:
mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie latwiej:tak: poki co Patryk je i spi, ale jak je to solidnie, wieczorami spija mi dwie piersi i mam wrazenie ze jakbym miala trzecia to jeszcze by zjadl :szok: az sie boje ze nadejdzie taki dzien ze zje z oby dwoch i dalej bedzie glodny :szok: musze zapytac polozna czy to normalne ze on taki glodomor i czy mozliwe ze mimo ze jest przystawiany regularnie to moze mi zabraknac pokarmu:szok:
kurcze juz sie nie moge doczekac az wrocimy do Polski, teraz jeszcze bardziej brakuje mi rodziny :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry