reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Madzia, my oboje jesteśmy architektami, z tym, że ja pracuje w domu no i mam zamiar troche wyspecjalizować branżę, bo będę projektowała pokoje i meble dla dzieci, firmę po mału rozwijam, ale z małym dzieckiem w domu jest ciężko:-( poza tym trzeba zarabiać, więc tez nie bardzo mam czas na swoje sprawy, bo pracuje dla biura architektonicznego w Australii :) ( przez internet oczywiście) :)
Mój Dominis już miał dzień babci i dziadka w przedszkolu, ale nie bardzo chciał mówić wierszyki, stał na środku z rękami w kieszeni i robił głupie miny :-D ale wybaczymy mu, bo niedawno zaczął, poza tym jest jednym z najmłodszych w grupie:tak:
Amelkowa czekamy na zdjęcie w nowej fryzurze w naszym kąciku zdjęć ;-)
Daggy, ja tez mojego Dominika po mału muszę we śnie całować, bo on juz nie zawsze chce sie przytulać i strach mnie ogarnia jak sobie pomyśle, ze kiedyś się przestanie do mnie tulić :-( chociaż mam taką cicha nadzieje, że chociaż na urodziny i dzień matki da mi buziaka :tak:
Teraz póki moge to korzystam, a Patryka to tule za dwóch;-)
I oby córcia dalej Cie tak mile szokowała;-)

reklama
Aga to jednak pokrewna branża bo my obydwoje jesteśmy budowlańcami,aczkolwiek ja zawsze chciałam iść na architekturę,ale w Opolu nie było,a do innego miasta wyjeżdżać nie chciałam:sorry2:.

Ja tez przytulam mojego smyka ile sie da ,mały nawet buziaki daje (z otwarta buzią:-D),ale tylko na dobranoc chce dawać,a tak to nie:sorry2:

hej Babki

widzę że tu teraz temat spanka.... hmm my jakoś tak przez długi czas mieliśmy luzik z zasypianiem Maciusia ale już od pewnego czasu musimy go usypiać dosć długo:tak::tak: czasem( chyba już nawet o tym pisałyśmy) ja pierwsza zasypiam :-D:-D a dziecko szleje hmmmm ale muszę sama przyznać, że to niestety nasza wina bo wywaliliśmy łóżeczko i Maciek śpi teraz z nami :szok::szok: a problem to dopiero będzie jak kupimy małemu osobne łóżko..............:tak::tak:

Amelkowa ja to też mam wrażenie, że ciągle jestem nie wyspana!!! a jak już mam pierwszą zmianę w pracy i muszę wstać przez cały tydzień o 5.00 to po prostu masakra!!

chyba mi komp pada buuuuuu

dziewczynki, mam pytanko- w którym tyg ciąży zaczęłyście robić zakupy dla maleństwa ?
i kiedy kupowałyście wózek? czy któraś z Was posiada wózek jumper x lub x lander? zależy mi na opiniach:-)

hej dziewczyny czy wam też się taknic nie chce jak mnie?? :-):-):-)

Ewcik ja robiłam zakupy w 8-9 miesiącu jak znalazłam coś na wyprzedaży wcześniej to też brałam a z wózkiem nie pomogę bo ja akurat miałam jakiś totalnie stary hihihi

moje dziecie dziś wstao o 4 rano i za cholerę nie chciało spać, wziełam ją do naszego łóżka i wtedy to już rozbawiła się na całego...w końcu padła o 7 ja razem z nią i ledwo zdążyłyśmy do żłoba na 8 :zawstydzona/y:
teraz muszę się wziąć za sprzątanie bo po tym trzęsieniu w łodzkiem mam wrażenie że i u nas takowe nastało :-)

buziaki dziewczyny dla maluszków

hej babeczki!

Ewcik ja pierwsze ciuszki dla dzidziusia miałam w 6 m-cu - moja mama nakupowała,bo sie już powstrzymac nie mogła:-D Natomiast wózek mieliśmy już w 5 m-cu,ale to dlatego,że akurat się okazja trafiła Na temat x landerów słyszałam bardzo pozytywne opinie,znajoma miała 4-kołowego ze skrętnymi kołami i bardzo sobie chwaliła,mnie sie osobiście tez podobaja,aczkolwiek nim nie jeździłam i przystępna w sumie cene mają.Jumpery tez sa fajne,moi znajomi mieli i fajne było to,że spacerówkę możesz mieć przodem i tyłem do jazdy,a w x landerze chyba nie.Tyle tylko,że wg mnie Jumper był dosyc ciężki,ale ja porównywałam ze swoim ,a miałam Quinny Speedi i miał małą gondolkę,ale tak jak mówię x landera nie dotykałam więc nie wiem jaka ma wagę i porównac nie mogę.

U nas trochę kiszka,bo pani ze żłobka dzwoniła,że mały ma gorączkę:wściekła/y:
Kurde jak nie urok to sraczka,ledwo co mu katar i kaszel przechodzi.
Mam nadzieję,że to przez zęby,bo akurat 3 trójki mu idą.M odebrał Maciusia ze żłobka,bo sam idzie na 14 do pracy,później z nim dziadek posiedzi dopóki ja nie wrócę.A Macio podobno leży taki chorutki,nawet sie bawic nie chce,siły biedaczek nie ma:no: ,a ja się schizuję w robocie:baffled::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Ewcik ja kupowałam przy Patryku na bieżąco, uważam że tak jest duzo lepiej, bo nie odczułam tak tego finansowo:tak: Bo przy piewrszym dziecku kupowałam w ostatnich 2 miesiącach i pamiętam, że wydawało mi sie że to wszystko majątek kosztuje:szok:
Ja mam x-landera (trzykolowego) i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, szwagierka miala 4 kolowego i tez sobie chwalila, wadą jest rzeczywiscie to, że spacerówka jest tyłem do Ciebie, ale maluszek przynajmniej ogląda sobie cały świat, a nie tylko twarz mamy;-) Myśmy go kupili dopiero po narodzinach Dominika, ale to tylko dlatego, że czekalismy na akcesoria dość długo, a chcieliśmy wszystko odebrać razem. Ja do tego wózka mam tez fotelik samochodowy, co sobie bardzo chwale, bo jak jedziesz z takim maluszkiem na zakupy no to wyciagasz go z fotelikiem z auta i fotelik wpinasz w stelarz wózka:tak:
Madzia duzo zdrówka dla Maciusia, początki żłobka to niestety taki okres, że dzieci cały czas chorują. Pociesze Cie, że to mija, u nas na szczęście minęło dość szybko :tak: A co do studiów jeszcze to mysmy studiowali w Gliwicach i tam sie poznaliśmy, a Ty gdzie studiowałaś, w Opolu?

dzięki, jesteście kochane:-) co prawda do zakupu wózeczka jeszcze daleko, no ale lepiej wcześniej się zorientować;-)

Ewcik a najlepiej jak się przejdziesz do sklepu i sama na żywo obadasz:tak:Myśmy w Speedi też nie mogli mieć spacerówki przodem do mnie i to mnie troche wkurzało,dlatego kupiłam później inny wózek,ale za to wydaje mi się,że w x landerze gondola jest nieco większa niż w jumperze,a to w sumie też ważne.Nie pamiętam na kiedy masz termin,ale ja urodziłam w lipcu,Maciuś mi dość szybko rósł i już pod koniec października musieliśmy sie przesiąść do spacerówki,bo się młody nie mieścił w kombinezonie i z kocem, a myślałam,ze zimę w gondolce przejeździmy:sorry2:Wydaję mi sie ,ze w x landerze gondola jest porównywalna z tą co ja miałam Quinny,a jakbym miała taką mniejszą jak w jumperze to nie wiem,chyba byśmy już wcześniej musieli się na spacerówkę przesiąść.
A i ta możliwość wpięcia fotelika to też super sprawa:tak:

Aga no myśmy studiowali w Opolu,ale do Gliwic chciałam iść na magisterkę na architekture właśnie,tylko mi nie wyszło:sorry2:

reklama
W x-landerze gondola jest mała, i Dominik i Patryk mieścili sie w nia tylko do 4-go miesiąca, chociaż Patryk już mógłby po 3 sie przesiąść, pech chciał, że miałam spacerówke w Polsce i nie miał wyjścia, musiał jeździć w gondoli :tak:
Co do ubranek to zapomniałam napisac, że z wcześniejszym kupowaniem jest tylko jeden problem... bo jak się urodzi tak duże dziecko jakim był Patryk to można sobie ubranka 0-3 miesiące od razu schować, bo on mieścił sie od początku w 3-6 miesięcy :szok:
Madzia czyli mało brakowało a studiowałybyśmy może razem ;-) A pracujesz teraz w Opolu w swojej branzy??

Do góry