reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

reklama
Mój Piotrek znowu ma infekcję i siedzi ze mną w domu. W łapaniu chorób robi rekordy. Mam nadzieję, że wreszcie z tego wyrośnie :-)

oj biedak, a ile on ma lat?pewnie duzo szkoly opuszcza???
pytam bo jak bylam w wieku szkolnym to pamietam ze wlasnie nie moglam zachorowac nawet na przeziebiemie i tak chcialam byc chora choc na kilka dni, zeby nie isc do szkoly......rozum dziecka :p ::) ;D

Ma 8 lat i chodzi do II klasy. Z opuszczaniem nie jest tak źle, bo mu nie popuszczam, chyba że naprawdę źle się czuje. A dzisiaj tak właśnie jest (chociaż teraz na chorego nie wygląda) :-)

Dobre Gosiek dobre, szcególnie mnie wkurza pytanie a jak się czujesz - będe tera zodpowiadać - jak w ciąży, hihi
A też mnie wkurza - jaki masz wielki brzuch - niektórzy to chyba wielkiego brzucha nie widzieli (szczególnie życzliwe koeleżanki które nie mają dzieci a chciałyby). niektorzy ludzie to sa okropni. Ale teksty dobre, bardzo mnie rozweseliły, ;D ;D

głuszek - specjalnie szukałam, bo mnie też kiedyś takie teksty wkurzały - typu:
- jak się czujesz? ( a jak mogę się czuć po 8 -10 godzinach siedzenia przy kompie przy dyskopatii) :mad: :mad:
- albo - ale masz duży brzuch - może to bliźniaki??? - na początku się tłumaczyłam, że jedno - w końcu zaczęłam rzucać podobnymi tekstam ( i ludzie tylko się śmiali) - np. na usg wychodzi jedno - ale może chowają się w rządku - jeden za drugim i dlatego pozostałej trójki nie widać.
- albo - ale duży brzuch - ja taki miałam jak byłam w ósmym miesiącu ( a ja byłam wtedy w 5 miesiącu) - ( no przeciez nie będę nosić pasów wyszczuplających :mad:)
Ale po kilku dziwnych odpowiedziach ludzie przestali zadawać dziwne pytania. Ja rozumiem, że może się interesowali, ciekawili, może martwili - ale te pytania mnie rozbrajały cały czas.

Tamarunia pisze tu bo to bardzo nauetralne miejsce hihi :)
wiec jesli chodzi o krany to na mieszkaniu mielismy to przeklenstwo, to byla tragedia!!!
teraz mamy dom i tu jest normalnie, bo ludzie zaczyjana to zmieniac powoli.
A opieka jest super, od poczatku chodzisz odrazu do szpitala w ktorym bedziesz rodzic i masz tam lekarza prowadzacego i polozna, wszystko robia na miejscu (badania, usg), nie potrzebujesz skierowan ani nie musisz odbierac wynikow Twoj lekarz robi wszysko za Ciebie Ty dowiedujesz sie na wizycie jak tam z Toba :)
Badanie sa wykonywanie tylko zewnetrznie, to jest dla mnie troche dzwine ale tu tylko w razie jakis watpliwosci kobita idzie na fotel, oni mowia ze wszystko mozna sprawdzic zewnetrznie, acha i nie musze tego swinstwa pic co dziewczyny pisaly. Od 28-tyg musisz juz chodzic co 2tyg, a od 36 co tydzien. W czasie porodu dostajesz pokoj z lazienka (wanna, prysznic, toaleta), a potem sobie lezysz z dzidzia w pokoju przez 6 dni.
Wszystko jest oczywiscie darmowe, a jesli chodzi o tatusia przy poodzie, to oni wrecz oczekuja ze bedzie obecny. Nie wiem co mam jeszcze napisac pytaj o co chcesz bedzie mi latwiej moze wtedy wiecej powiem. A najlepsze jest to ze moje dziecko bedzie zimowe hihi :) bo u nas wlasnie lato zbliza sie ku koncowi :)

Wiecie co mnie wkorza!!!
wczoraj np jechalam tramwajem i "trupy" (bez obrazy) specjalnie kolo mnie stawaly i sie pchaly na mnie i juz mialy mowic ze mam ich puscic:( ale mnie to irytuje!!! A zreszta ogolnie irytuje mnie to ze nikt mnie nie chce poscic zebym mogla usciasc jak na kogos popatrze odrazu odwraca glowe ale jak mysli ze ja nie patrze to sie lampi jak by ufo zobaczyl...strasznie irytuja mnie tacy ludzie gapia sie i gapia jakby brzucha nie widzieli! i wogole juz sobie wyuobrazam co sobie mysla o taka smarkata pewnie wpadla itd...jej jaka ja jestem teraz nerwowa! wczoraj np bylam taka padnieta a taki dziad ryje si ena mnie i ryje specjalnie (jak na tej reklamie co ta dziewczyna mna niby brzuch-torebke) juz myslalam ze mu nagadam cos:(
Ja np jak ktos sie mnie uczepi ze siedze (lub jak siedzialam zanim brzuszka nie bylo widac) a tym bardziej z mezem to sie odgrazam ze zaraz do kierowcy pojde bo co sobie mysla ! Ha zawsze strasze wtedy ze ja mam 1 grupe inwalidzka a maz jest moim prawnym opiekunem i mam wieksze prawo do siedzenia niz oni!
Normalnie czasem to sie naslucham w kolejkach jaks ie wryje itd (a niby np to sa te dla kobiet w ciazy z dziecmi lub wlansie inwalidow) to np babki mowia ze tez byly w ciazy i nie zrzedzily a teraz sa stare i schorowane! ale ja nie popuszcze bo mysla ze wszystkie rozumy swiata pozrzeraly i im wszystko wolno! tak samo nawe wyjsc nie dadza i nie patrza ze masz brzuszek tylko ryja sie do autobusu by sobie miejsce zajac:(:(:(

Straszne...

Ale was zanudzilam...ale przynajmniejs ie wygladalam:):):)

reklama
niemartwi się Lilith, mnie to dokladnie tak samo wkurza. Najbardziej niemilo mi sie zrobilo jak taki dziad wysiadl za mna specjalnie z tramwaju i zaczal sie na mnie wydzierac ze nie ustapilam mu miejsca w tramwaju i specjalnie gapilam sie w okno (a gdzie niby mam sie patrzec?) Jak mu powiedzialam ze jestem w 7 miesiacu ciazy to tylko powiedzial "eee tam" i dalej swoje. Strasznie mnie to wtedy wkurzylo. No ale kilka razy, nie powiem zdarzylo mi sie ze mi ludzie ustapili miejsca, albo w tramwaju albo w kolejce.

Do góry