Myfa80 ja pytalam ostatnim razem moja gin o przeziebienia, i polecila mi vermidon tzn cos na bazie paracetamolu, to tez mam stosowac w razie ewentualnych boli glowy, oczywiscie bez jakis tam przegiec, ale powiedziala, ze nie mam sie co obawiac, a w razie czego gdzyby i to nie pomagalo, to mozna stosowac cos silniejszego ale to juz po konsultacji z nia. Natomiast teraz w Polsce poniewaz moje gradlo dalej chrypialo, lekarka powiedziala zebym sobie kupila tantum verde do ssania, a w jednej aptece poniewaz nie mieli bo wyszlo polecili mi cos o nazwie isla mint, oparte na skladnikach naturalnych i lagodzace kaszel i chrypke, wiec od wczoraj to sobie sse.
W Polsce oczywiscie nie omieszkalam odwiedzic ginekologa, wymienilysmy informacje jak to sie robi tu a jak tam, generelanie byla tylko zaskoczona dosc mala iloscia badan jak do tej pory, ale stwierdzila,ze moze niektore z nich mi zrobia tu pozniej np na tarczyce, no i jak zwykle szok ze tu generalnie nie praktykuje sie cytologii. Ale ogolnie rzecz biorac po badaniu stwierdzila ze wszystko wyglada na norme jezeli chodzi o ten etap ciazy i zalecila zeby jednak witaminek ciazowych typu materna nie odstawiac i dodatkowo brac magnes.
Ot i tyle z nowosci. Aha, ten test potrojny wyszedl ok, cokolwiek to oznacza, wiec znowu niepotrzebne byly te nerwy.