reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u gina.

HGB &#8211; hemoglobina, barwnik przenoszący tlen
Norma: 12&#8211;16 g/dl.
W czasie ciąży może obniżyć się do 11 g/dl. Czasem niski poziom erytrocytów i hemoglobiny świadczy o niedokrwistości. Jeśli okaże się, że masz za mało żelaza, lekarz zaleci dietę bogatą w ten pierwiastek (czerwone mięso, ryby, warzywa strączkowe i zielone, pełnoziarnisty chleb, suszone morele). Konieczne może być przyjmowanie preparatu żelaza.
... ja mam 12,7 to chyba dobre:)

reklama
Mhm... mnie pospadaly poniozej normy wszystkie wskazniki dotyczace czerwonych krwinek :-(
A diety bogatej w zelazo.... mhm... lepiej u mnie jej nie stosowac, bo nie dosc, ze nic nie dostarcze, to sie odwodnie :-) Taki juz urok po zapaleniu zoladka (niewyleczalnym, wiec wlasciwie nie po, tylko w trakcie).... Przywitalabym sie z kibelkiem po wszystkich prawie tych produktach :-)
Ratuje sie sokiem z buraczkow mieszanym z innymi (jakos udaje mi sie go przemycic). Na miesko patrzec nie moge. warzywka bleeeeee
A same suszone morele nie wystarcza.
Ale moze u mnie gin tak sobie odpuscil, bo widzial moje wyniki sprzed ciazy :-) Tam wskazniki byly nizsze.

Aska k pozzazdroscic takiego wyniku.... ja jem malo warzywek a miesko tez mi jakos nie podchodzi przed ciaza mialam 13,9 teraz 11,7 musze jakos sie ratowac.... poziom czerwonych krwinek tez mam niski...ech...

Cześć dziewczyny ,czytam co piszecie o badaniach i jestem przerażona .Mój gin nie zlecił mi jeszcze żadnych badań.Następną wizyte mam dopiero 19 09.Jeśli coś jest nie w porzątku,a ja nic o tym nie będe wiedziała, to może sie to negatywnie odbić na mojej dzidzi.Dzwoniłam do gin,ale jest teraz na urlopie i nie może mnie szybciej przyjąć.Może zmienić gina.?

Ja ponieważ miałam dobrą morfologię to mój gin zleca abym badała krew co 2 miesiące no i właśnie dziś po południu zobaczę co tam u mnie w organiźmie słychać ;)

Nie wiem co myśleć o tym że nie masz jeszcze skierowania na badania ja dostałam teraz drugir skierowanie na morfologię i mocz
poprzednie wyniki z lipca to WBC8.3/ HB13.2/  RBC4.35/  HT38.1/ PIT246  nie wiem czy u mnie hemoglobina o której piszecie to 13.2??  
Anetko powiem ci że do tego czasu powinnaś mieć chociaż jedno badanie conajmniej !

Chyba wybiore się do labolatorium i prywatnie zrobie badania krwi,przynajmniej te podstawowe(morfologie ,cukier,)nie wiem jakie jeszcze badania powinnam zrobić?

Ja za wszystkie badania muszę płacić bo skierowanie mam od prywatnego lekarza ale jeżdzę do laboratorium w przychodni bo ceny są 40% niższe niz w prywatnych laboratoriach!!

reklama
Ja tez drugi raz w czasie ciazy robie badania. Pierwsze na poczatku lipca:morfologia, mocz, USR, poziom cukru, gr krwi. Teraz tylko morfologia i mocz.
Karolla, podobnie jak Ty robie wszystkie badania prywatnie, lekarz rodzinny nie chcial dac skierownia skoro chodze do prywatnego gabinetu gin. Smiechu warte! A moje skladki z zakladu pracy to niby na co ida? Masakra i jawne zlodziejstwo!
Za morfologie i mocz placilam dzisiaj 14,50. Nie ejst drogo, ale niby dlaczego musze za to placic, skoro jestem ubezpieczona, odprowadzam skladki itp. Eh. Nie ma sie co denerwowac:) Byleby wyniki byly dobre!
Aneta998, mysle, ze juz dawno powinnas miec zrobione te badania. Sama sie upomnij, jesli Ci ich nie zleci. To powazna sprawa.

Do góry