reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u ginekologa.

azik pisze:
powiem ci że moja ginka jest bardzo za szpitalem... ale ja póki jeszcze uda mi sie wybronić to się bronie, wiem że jak pójdę to będa małe szanase na wyjście przed porodem, a tu mam Piotrusia :)

ja wiem że oni chca jak najlepiej, ale ja do szpitala ma 7 minut taxi, w każdej kryzysownej sytuacji - a u siebie potrafię ją wyczuć szybko dojerzdzam, nie potrafię leżeć...
tym razem unikam izby przyjęc jak mogę, jakbym poszła od razu na izbe to by mnie zatryzmali, a tak dostałąm leki, "wypoczywam" na ile moze dać wypocząć 20 miesieczne dziecko :)

nie pomyślałam Azik, przecież masz jeszcze synusia, gapa ze mnie
skoro masz tak blisko szpital, to ok, widzę, że mamy podobne natury - ja też nie potrafie spokojnie leżeć ;) od razu mnie nosi

reklama
ja mam chyba wszystkie gazety od 2002 roku nie mam gdzie tego trzymać ppołowę dostałamw spadku a odkąd jestem w ciąży sama się zaopatruję we wszytskie możliwe egzemplarze co miesiąc

słuchajcie wściekłam sie dzisiaj jak nigdy
wiem ze nie powinnam ale to juz przesada
mojego gina znowu nie ma
caly tamten tydziń i ani wczoraj ani dzisiaj tez nie
planuje zmienic lekarza prowadzącego
nie wiem czy to dobry pomysl ale naprawde juz mam dosc czekania na tego pajaca na gumie :mad:
jutro ide prywatnie do babki i zobaczymy co powie na poprowadzenie mojej ciąży do końca ::)

Lekarka na szkole rodzenia mówiła, że tylko do 20-go tygodnia maleństwa rosną mniej więcej u każdej z Pań tak samo, potem już zupełnie indywidualnie, i że tylko do ok. 20-go tygodnia po usg można przewidywać termin porodu.

My właśnie wróciliśmy od naszej rewelacyjnej pani dr :) Wszystko jest super! Mały Szymuś był dziś wstydliwy i chował swojego pikutka ;), ale dr i tak zobaczyła co chciała! Dzidziak waży między 1500 a 1800g i mierzy ok.40cm, leży po skosie głową w dół, a nóżkami po prawą stroną żeber - dr powiedziała, że już się nie przekręci, bo ma za mało miejsca. Mogę też spokojnie wyjechać na całe 2 tygodnie do mamci, bo w lutym to już moja dr na wyjazdy się nie zgadza.

byłam u gin...

znowu to samo, czyli pytanie, czy nie chciałabym sie położyć...

a ja nie chcę, to logiczne, uznałam że jeszcze nmie jest tak żle :)

nastawia mnie na cc, w sumie za bardzo nie musi, nadzieję na naturalny to ja mam, ale nastawienie to nA CC :)

idę jutro do krwiopijców - niech mi trochę uyoczą krwi..

reklama
kasiula matula pisze:
słuchajcie wściekłam sie dzisiaj jak nigdy
wiem ze nie powinnam ale to juz przesada
mojego gina znowu nie ma
caly tamten tydziń i ani wczoraj ani dzisiaj tez nie
planuje zmienic lekarza prowadzącego
nie wiem czy to dobry pomysl ale naprawde juz mam dosc czekania na tego pajaca na gumie :mad:
jutro ide prywatnie do babki i zobaczymy co powie na poprowadzenie mojej ciąży do końca ::)

Bez nerwów!

Ja też się zastanawiam...nad zmianą, bo moja nie chce dać mi zwolnienia, ale w sumie chyba będę u niej do końca a równolegle pójdę do innego lekarza.

Do góry