No właśnie nie macam obcych dzieci. Jeśli to dziecko koleżanki to owszem. Ale obce dzieci to świętość. Uśmiechnę się z daleka i już! I wkurza mnie, że obcy macają mi dziecko. Znajomi i rodzina mają swobodny dostęp do niuni. ale obcy - feeee!spójrz na siebie czy jak widzisz takiego maluszka obok siebie w wózeczku to nie masz ochoty go złapać za tą małą łapkę i się pouśmiechać![]()
reklama
pbg - a co do reakcji dziecka na inny kolor skóry - haha
niezła jest!
Nie dziwię się reakcji dziewczyny, chociaż powinna wziąć to za żarcik. Moja mała jest bardzo zaczepna i do wszystkich się śmieje. Ale jednych moich znajomych bardzo sobie upodobała i za każdym razem jak ich widzi to jest ryk. Nawet jak siedzi z nimi juz 4 godziny (u mnie na rączkach) i tylko spojrzy na nich to płacz. A że koleżanka jest w ciąży to ups
i też jej głupio 
Dzisiaj do nich jedziemy to ciekawa jestem jaka będzie dzisiaj reakcja niuni
Nie dziwię się reakcji dziewczyny, chociaż powinna wziąć to za żarcik. Moja mała jest bardzo zaczepna i do wszystkich się śmieje. Ale jednych moich znajomych bardzo sobie upodobała i za każdym razem jak ich widzi to jest ryk. Nawet jak siedzi z nimi juz 4 godziny (u mnie na rączkach) i tylko spojrzy na nich to płacz. A że koleżanka jest w ciąży to ups

Dzisiaj do nich jedziemy to ciekawa jestem jaka będzie dzisiaj reakcja niuni
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
Mila pewnie wie, ze w brzuchu jest bobas i boi się, że pani ją też zje;-)pbg - a co do reakcji dziecka na inny kolor skóry - hahaniezła jest!
Nie dziwię się reakcji dziewczyny, chociaż powinna wziąć to za żarcik. Moja mała jest bardzo zaczepna i do wszystkich się śmieje. Ale jednych moich znajomych bardzo sobie upodobała i za każdym razem jak ich widzi to jest ryk. Nawet jak siedzi z nimi juz 4 godziny (u mnie na rączkach) i tylko spojrzy na nich to płacz. A że koleżanka jest w ciąży to upsi też jej głupio
Dzisiaj do nich jedziemy to ciekawa jestem jaka będzie dzisiaj reakcja niuni![]()

mamaflavii
Mama Flavii i Julianka
pbg - moja Flavia jak zobaczyla pierwszy raz baaaardzo czarna kelnerke w restauracji jak miala 5 miesiecy to tak wytrzeszczyla oczy i otworzyla buzie, ze wszyscy zaczelismy sie smiac, kelnerka na szczescie nie miala nic przeciwko 
Ale Flavia ma starsza kuzynke mulatke to jest juz nieco przyzwyczajona do widoku innego koloru skory.
Mimo wszystko ostatnio na moment struchlalam, gdy na placu zabaw na widok czarnej dziewczynki nazwala ja przy jej mamie glosno "bambo" (babcia nauczyla ja kretynskiego wierszyka o murzynku Bambo, ktory mieszka sobie w Afryce, pewnie znacie), ale na szczescie tu "Bambo" nic nie oznacza, wiec, dziewczynka i jej mamuska tylko wytrzeszczyly oczy i nic nie powiedzialy. Uff!

Ale Flavia ma starsza kuzynke mulatke to jest juz nieco przyzwyczajona do widoku innego koloru skory.
Mimo wszystko ostatnio na moment struchlalam, gdy na placu zabaw na widok czarnej dziewczynki nazwala ja przy jej mamie glosno "bambo" (babcia nauczyla ja kretynskiego wierszyka o murzynku Bambo, ktory mieszka sobie w Afryce, pewnie znacie), ale na szczescie tu "Bambo" nic nie oznacza, wiec, dziewczynka i jej mamuska tylko wytrzeszczyly oczy i nic nie powiedzialy. Uff!
pbg
mama Zuzanki ;)
mamaflavii dobrze, że podsunełaś mi myśl o tym wierszyku - zastanowię się dwa razy zanim nauczę czegokolwiek Zuzkę... bo o ile w Polsce to tylko rymowanka, to za granicą zdarzają się ludzie, którzy przebywając z Polakami wiedzą co nieco i nie raz już się zdziwiłam gdy Anglik zrozumiał coś co nie było przeznaczone dla jego uszu, a potem osobie która to powiedziała było strasznie wstyd. Ale dla kontrastu powiem wam, że mój kolega - Somalijczyk - opowiadał mi że pierwszy raz zobaczył białego człowieka gdy miał 7 lat, z mamą w szpitalu i ze strachu nie wsiadł do windy

Przepraszam, że nie na temat. Chcę przekazać sprawy porządkowe:
Od dziś wątek Regulamin zmienił nazwę na wątek Regulamin i Ogłoszenia moderatorów. Nie komentujcie w nim, bo i tak nie ma czego - moderator ma zawsze rację ;-)
Wiem, że mało która z was tam zagląda, więc dwie najnowsze wiadomości :
wątek zamknięty
nowy moderator
Od dziś wątek Regulamin zmienił nazwę na wątek Regulamin i Ogłoszenia moderatorów. Nie komentujcie w nim, bo i tak nie ma czego - moderator ma zawsze rację ;-)
Wiem, że mało która z was tam zagląda, więc dwie najnowsze wiadomości :
wątek zamknięty
nowy moderator
Ostatnia edycja:
aga221122
mama Jurandzika :))
lajfik brawo :-):-):-), tylko pisz tyle ile do tej pory, a nie jak meg
)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ana545
Mama Gabrysia
lajfik super

reklama
Cześć Dziewczyny ! Choćbym nie wiem jak kombinowała, nie nadążam z czytaniem i strasznie mnie to wkurza. Mam już jakieś skrzywienie, bo kiedy tylko Natalka zasypia i zamykam drzwi sypialni, od razu wydaje mi się, że już ją słyszę. Od dwóch dni znów dni są senne, ale bezsenne. Ledwie zdążyłam ją pochwalić. Ale co się dziwić, moje samopoczucie udziela się jej. Do tego dziąsła jakoś tak dziwnie chyba jej dokuczają od dwóch dni bardziej niż miało to miejsce wcześniej. Zmiany pogody, jak w kalejdoskopie, również nie obchodzą się bez echa na jej samopoczuciu, skoro nawet my, dorośli jesteśmy niejednokrotnie tak bardzo nacechowani warunkami meteorologicznymi, że nie panujemy nad zmianami nastroju, sennością, bezsennością. Np. dziś upał daje się we znaki i to mocno. Właśnie wróciłam ze spaceru i roztapiam się w dalszym ciągu, ale zamiast chłodzącego prysznica, postanowiłam tych kilka wolnych chwil przeznaczyć na czytanie forum.
Pierwsza pogodna niedziela, jako przerywnik nieustannych ulew, mija mi pod znakiem rozmyślań nad sprawami istotnymi, ale z tego miejsca nierozwiązalnymi.
Pozdrawiam Was.
lajfik gratuluję
Pierwsza pogodna niedziela, jako przerywnik nieustannych ulew, mija mi pod znakiem rozmyślań nad sprawami istotnymi, ale z tego miejsca nierozwiązalnymi.
Pozdrawiam Was.
lajfik gratuluję