reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

No ja juz po usg :-) Super uczucie musze przyznac ze lezke nie raz uronilam :sorry2:
Dzidzia zdrowa!! pokazali mi wszystkie narzady nawet 4 komory w serduszku i aorte. Głowka jest tuz przy pecherzu moczowym i dlatego miala problem ze zmierzeniem jej a ja juz wiem dlaczego tak czesto latam siku ;-) Mierzy 20 cm od nozek do pupci i wazy pol kilo, a najlepsze ze naszej dzidzi ptaszek odpadl i stała sie dziewczynka :-D wczesniej na 80% byl chlopczyk teraz odwrotnie :tak:Wiecie juz stres opadl i strasznie mi sie spac chce :shocked2:

Gratuluję córci
U mnie też był ptaszek.. co prawda pan doktor nie obstawiał na ile procent ale dwa razy mówił, że "coś tu wystaje ale worka mosznoweo nie widać".. a jak poszłam na połówkowe, gdzie mięli lepszy sprzęt to od razu gin powiedział że dziewczynka:-)
No i wkurzył się na mojego, że bawił się w gdybanie typu "coś u widać ale on nie jest pewien..."

reklama
Milenko, ja też mam dzisiaj zły dzień. Od rana u promotora byłam i właściwie nic nie załatwiłam, wracam a dziadek, z którym mieszkamy mówi mi, że źle czuje się i jęczy. Zaproponawałam mu, że do lekarza go zawiozę, ale on chyba liczył na obiad, obraził się i sam pojechał. A specjalnie dziecka spać nie położyłam, dalam mu wcześniej jeść , ach szkoada gadać...Dwa tygodnie szybko zlecą, zanim się obejrzysz będzie po połowkowym.
Magdus, gratuluję zdrowej córeczki:-)
Postrzałko, oszczędzaj się.

Kurcze siedzę i się drapię w ten brzuch, o co chodzi? Skóra normalna nie widać żadnych zmian, a swędzi i piecze. To może byc jakieś uczulenie? Ale nie ma śladów jakichkolwiek.

Ach golimek staram się i oszczędzam, nie chcę ryzykować, ale wariuję w tym domu i nic nie robieniu, a jak wyjdę to takie akcje mam :-( a pan doktor mówi, że wszystko oki heh

Ostatnia edycja:
Oj kochane, ja też jestem sapacz zawodowy teraz, dzisiaj ugotowałam ze 4 kilo bigosu i tak zmęczyłam przy jego robocie (a szczególnie mieszaniu), że przez 2 godziny z łóżka nie wstawałam, huh.
golimek widzę dziadek ma dzisiaj humor jak moja teściowa :) dla żartu jej powiedziałam, żeby nie wyjadała kapusty z garnka ręką, to się obraziła na nas, wyszła, nie powiedziała nawet cześć i trzasnęła drzwiami :D

My sobie dzisiaj zafundowaliśmy 4d. Nerki są w normie już u dzidzi, a Zośka waży 880 gram. Na siatce centylowej plasuje się na 90 stopniu czyli 90 % dzieci w jej wieku jest mniejszych. Ale ja przy porodzie wazyłam 5200 i byłam największym dzieckiem w historii szpitala, więc stąd moje cuda takie ogromne. Kolejnym dziwem są włoski, pani doktor powiedziała że bardzo żadko w tym wieku widac włoski na główce. Każda stopka ma po 5 cm. Ja nie wiem gdzie ta moja Zosia się mieści w takim małym brzuszku. No i według usg jestem w 26 tygodniu. Mam pogadać z prowadzącym lekarzem o zmianie terminu porodu, bo to kolejne usg gdzie dzidzia wyprzedza swój wiek ponad tydzień. Pewnie urodzę w styczniu.

Hej ...
A ja gotuję obiad .. gulasz wieprzowy z grzybkami, kaszę grzyczana i koszony ogórek mniam,mniam ...umieram z głodu!!!!:-D
bo jak się wybrałam na zakupy to mnie wcięło na 4 godz.( oczywiście butów nie kupiłam bo nie było mojego rozmiaru..a inne mi sie nie podobały :-(
Ja mam kondychę Super..nie meczę się i czuje się normalnie (oprócz bólu pleców ..po większym wysiłku) ..może dlatego, że całą ciąże pracuję..a konkretnie to sprzątam 4 godz.dziennie u Irlandek( oprócz środy). ;-):-D
Niestety tylko taką pracę mogłam znaleźć..bo mój Kuba kończy szkołę i nie mam co z nim zrobić..a opiekunka to bez sensu... A M wraca z pracy o 18.30
Jeden dom mam to jest tam 9 pokoi... masakra!!! ..nalatam się po schodach..a później jeszcze u siebie w domu chodzę po.... schodach...czasami pod wieczór mam dość!!! ...ale co tam im dłużej będę się dobrze czuła tym lepiej...bo najgorsze przede mną :-p
A w nocy śpię super..chyba dzięki tej mojej poduszcze w kształcie litery V...jest fajoska:happy:

-j- ja mam ten detektor, ale na razie słyszę serduszka ...wydaje mi sie ze za parę tyg. dopiero coś usłyszę
magdus gratuluje córeczki...super że wszystko dobrze u Ciebie...
milenka ja tez muszę czekać do wtorku..i nie wiadomo czy zrobia mi wogóle usg?
jestem z tobą:tak: a jak nie to pójde prywatnie pod koniec miesiąca dopiero bo szybciej nie ma już terminu:-(

antar rewelacja...ale masz ogromnego dzidziusia:-D:-D:-D
dobrze się wszystko gra!!!
megusku..dla Ciebie równiez gratulację..ja tez nie wiem kto u mnie mieszka???
Kraf...zazdroszczę Ci 4d...też bym chciała ale tu kosztuje 240 euro...to trochę dużo...więc nie będę go robić:)))

Ostatnia edycja:
reklama
lajfik - u nas tańsze, ale i tak z mężem postanowiliśmy, że nie wybierzemy się na 3D/4D. A kondycji to Ci można pozazdrościć :tak:Podziwiam Cię! Ja co prawda też pracuję, ale spędzam czas przy biurku... i nawet to mnie męczy!
Antar - wow Zosia wielkolud! zresztą ma to po mamie! powiedz jeszcze, że twoja mama rodziła SN?! 5200 to dla mnie waga niewyobrażalna! :szok: Ja jak się urodziłam ważyłam niecałe 2000 :sorry2: No i jeszcze twój brzusio.. jak on mieści takiego wielkolda? :szok:
magdus1983 gratuluję zmiany płci dzidzi :-D

Do góry