reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

szczęśliwa1 a czemu jesteś negatywnie nastawiona do wkładki ? Ja w tej dziedzinie antykoncepcji jestem zielona , tabletki u mnie odpadają ze względów zdrowotnych a gumki ......... no cóż , a jak pęknie ? :baffled: Napiszcie proszę jeszcze coś na ten temat :tak:

reklama
moje libido to sięga zenitu... :sorry2: we wtorek jak gin da zielone światło to chyba od razu po powrocie do domu poćwiczymy ... Tyle, że teraz znów zaczęłam plamić i nie wiem czy to już okres czy jeszcze połóg :confused:
asus też nie karmię piersią i też myślę nad tym co teraz? Gumek na dłuższą metę nie lubimy oboje, wkładka nie bo może jeszcze kolejnego malucha sobie zrobimy niedługo, a na tabletkach w tą ciążę zaszłam i podkreślam że brałam 7 lat regularnie. W płyny i globulki to niech sobie wierzy kto do wróżki chodzi, ale może plastry anty?? Nie szkodzą na wątrobę, hormon wchłania się pzez skórę - poczytam jeszcze i przemyślę ...

Ja te plastry jakis czas stosowalam i dla mnie to porazka.Po pierwsze juz drugiego dnia odklejaja sie po bokach a 4-go dnia to juz polowa odstaje i teraz badz tu madra - jak sie kawalek odklei to ten plaster dalej zabezpiecza czy juz nie??Malo tego to wygladaja naprawde malo apetycznie:no:

Spadek libido po ciazy to wiaze sie tez wlasnie ze zmeczeniem ;-) jak maly spi to tez bym wciaz spala, a tu tyle rzeczy jest na glowie w domu do zrobienia poza opieka nad dzieckiem... Jesli juz wrocimy do wspolzycia to nie ma innej opcji - obowiazkami bede sie musiala z mezem podzielic czy sie mu to podoba czy nie - o ile zamierza liczyc na jakies intymne zblizenia :-p bo nie zamierzam usypiac w trakcie stosunku :no:

Co do antykoncepcji... Nie chce rzadnych wkladek ani spiral...nic tak trwalego co sie "instaluje" wewnatrz... Prezerwatywa u nas tez odpada, pozatym wg mnie malo skuteczna - tak samo jak rozne kremy itp... Wiec jedyne co mi zostaje to jakies tabletki. z tego co pisalysmy juz wczesniej sa jakies dwuskladnikowe, czy cos....

Albo wybiore metode jaka pisze zapmarta :-D jak ogladam supernianie to mnie ciarki po plecach przechodza - zeby to jeszcze na meza dzialalo ;-)

Plastry uzywalam, bo mialam problemy z watroba, ale porzucilam je jak tylko moglam znow brac tabletki :-) dla mnie sa najwygodniejsze ;-)
asus pogadaj z ginem co on ci zaproponuje abys miala wiecej pewnosci - a moze jakis zastrzyk hormonalny? :confused: tak tez mozna :tak: no i ewentualnie polaczyc dwie metody.... czyli tak jak ja nieraz robilam dla pewnosci tj gdy stosowalam globulki to wspolzylam tylko w dni nieplodne... a wlasciwie tylko przed samym okresem

Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas wiele znaczy

Dzięki dziewczyny za rady w dziedzinie antykoncepcji. Dziś 5 tyg po CC więc do gina wybiorę się za tydzień i trzeba będzie coś ustalić bo więcej dzieci już nie chcę :tak:

my z mężem chyba będziemy się zabezpieczać tak samo jak wcześniej, czyli od początku cyklu do owulacji prezerwatywa,a po owulacji bez zabezpieczeń. Jestem maniakiem mierzenia temperatury :)

spiralki narazie nie, bo chcę mieć więcej dzieci, a tabletek nie mogę brać, bo mój organizm bardzo źle znosi hormony.

Proszę pomóżcie mi zmienić suwaczek :tak: Zrobiłam Maciusiowi nowy , skopiowałam ten pierwszy od góry kod , wklejam w edytuj sygnaturę i naciskam zapisz sygnaturę i nic się nie zmienia - dlaczego ?

reklama
Larkaa, a przy takim małym dziecku uda Ci się mierzyć temperaturę??? Ja kiedyś próbowałam, ale to nie dla mnie, za bardzo rozwalona jestem ;/
Ja chyba spróbuję te tabletki, bo gumki odpadają (nienawidzę, a poza tym mało pewne) a spirale i wkładki mnie przerażają, może to myślenie zaściankowe ale działają na moją wyobraźnię.

Do góry