reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Witajcie! o kurcze i znowu mam problem. Chciałam zrobić chrzciny w święta a tu klops. Chrzestna pracuje w niemczech i nie dostanie urlopu a chrzestny mi odmówił i mam problem z innym . Powiedziałam ,że weznę kogoś z ulicy pójdę do kościoła i ochrzczę a imprezy nie będę robić jak z rodziny mi odmawiają .Trudno ja sobie dam radę . przełożyliśmy chrzest na czerwca wtedy mój syn będzie po bierzmowaniu i będzie chrzestnym a tamtemu kijw d***. Oj jak się wkurzyłam nie rozumiem czegoś takiego jak można odmówić ale historia lubi się powtarzać .Mama mi mówiła ,że mi też odmówiono no i póżniej zgodził się daleki kuzyn mojego taty i naprawdę był super a właściwie to jest fajny i zawsze mogę na niego liczyć .czasami nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Mysia! mój Nikuś śpi kiedy chce i jak długo chce. w nocy ładnie przesypia robi przerwy na cyca ale rano już o 6 poudka z tym ,Ze on ładnie leży w łóżeczku a ja mogę godzinkę dospać

Drogie mamy mam do was pytanie czy wybudzacie swoje pociechy w ciagu dnia zeby spaly w nocy?Moj maluch czesto przesypia wiekszosc dnia a potem nie chce spac w nocy Nawet jesli nie spi tak duzo w dzien to i tak pozno zasypia (ok polnocy)Jak to wyglada u was
ja też ci nie pomogę , bo u nas nocki są nocką a dzionek dniem. W dzień więcej czuwania a w nocy śpi, nawet na cyca budzi się z zamkniętymi oczkami.A próbowałaś już wybudzać? Nie był potem marudny?

jolek , bo czasami to z obcym lepiej się wyjdzie niż z rodziną.Nie przejmuj się. A ksiądz nie pójdzie ci na rekę , ażeby syna bez bierzmowania wziąć na chrzesnego? Ja biorę brata, który za rok bedzie bierzmowany.Ale co parafia i proboszcz to inne zwyczaje.

-j- Dzięki za słowa otuchy ,mój syn idzie dobierzmowania w maju i stwierdziłam ,że poczekamy może będzie ładna pogoda .w czerwcu są trochę tańsze warzywka:-D:laugh2: toi taniej wyjdzie. Teraz w święta dużo dzieci będzie chrzczonych w naszej parafii no i dłużej msza będzie trwała. A póżniej może będzie troszkę luzu . Poczekamy

U mnie temat chrzcin ...to MAGIA :-p
Na pewno będą w Polsce ...tyle wiem:laugh2: ..a kiedy to nie wiem :eek:
Patrzałam na bilety w wakacje dla naszej czwórki ...to by wyszło jakieś 1000-1200 euro :szok::szok::szok::wściekła/y:.... I co tu więcej gadać;-) ...na pewno coś wymyślimy ... nie pali mi się bardzo .... a dzieciątko będzie ochrzczone na pewno !!!!
Może wrzesień :sorry::eek:............

mysia ciezko powiedziec co bym zrobila na twoim miejscu. fionka spi bardzo duzo. budzi sie ok 5-6 na cycka, potem zasypia i spi do 9-10, je i jest aktywna do ok 12.30-13, potem troszke spi, troszke jest aktywna do 14.30, wtedy zawsze je i idzie spac do ok. 17-18. je, kapiel, potem znowu je ok 20 i jest aktywna do 22, czasem do 23, a czasem do 24, zje i idzie spac juz na noc, budzi sie znowu o 5-6.

Mysia staram sie zainteresowac Macka czyms w dzien, najlepiej jak sie wybudza na karmienie to zanim dam mu jesc sie troszke pobawimy - zazwyczaj po karmieniu zasypia w gleboki sen i wtedy ciezko go wybudzac, zreszta nie chce go niepotrzebnie meczyc. W nocy nie mam wiekszego problemu - czasem zdarzy sie ze maly nie chce spac z 30 min ale daje go do lozeczka i po prostu sam z siebie zasypia.

U nas chrzciny beda graniczyly z cudem :zawstydzona/y: Meza rodzina jest w Angli i ciezko sie dopasowac do nich... Juz nawet wybralismy sobie date 14 czerwca, a tu sie okazalo ze tesciowa nie przyjedzie wtedy do Polski i ona chce chrzest w lipcu bo wtedy moze:wściekła/y: Nic sie nie da zaplanowac ychhhh :crazy:
A chcialam tylko zeby Maciek mial to jak najszybciej za soba :confused2:
Moglam chrzcic w szpitalu tak jak moja ciocia zrobila i miala problem z glowy :-p Nikogo nie zapraszala i nie robila przyjecia

Probowalam wybudzac Gracjanka i okreslenie marudzil to jest malo powiedziane zreszta maly zmeczony placzem(wrzaskiem:szok:)i tak zasypial po krutkim czasie, wiec w naszym przypadku wybudzani nie przynosi zadnego efektu Mam tylko nadzieje,ze z czasem wszystko sie unormuje i maly bedzie spal w nocy
glitterfy061716T863D32.gif

Dziewczyny ja mam pytanko jak zwykle :p
Chrześni się nas spytali co chcemy, wiadomo od jednej strony łańcuszek i medalik, a od drugiej zastanawiamy się.
Co może sie przydać dziecku?
Może krzesełko do karmienia? Czy ktos miał z tym styczność? Czy faktycznie się przydaje?
A może lepiej coś innego? Tylko co?
O co Wy prosicie?

reklama
Do góry