reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

ja juz zmienilam, bo moje wielkie dziecko przestaje sie miesci na dlugosc w gondoli. ale spacerowke mam rozlozona na plasko, wiec w niej jeszcze nie siedzi. sprobowalam jak bylo cieplo, bo mialam wrazenie, ze w tej gondoli to jest mega duchota, a spacerowka jakas taka bardziej przewiewna i tak juz zostalo

reklama
My jeszcze nie wkładamy do spacerówki jeszcze mamy trochę czasu a poza tym jest straszna ta pogoda i strasznie wieje więc w gondolce jest mu zdecydowanaie cieplej, chociaz jak nadejdą upały to może się skusimy już w lipcu. też mamy taka spacerówkę rozkładaną na płasko

my też myślimy, żeby od lipca zacząć wozić Blankę w spacerówce:) myślę, że pięć miesięcy to już odpowiedni wiek jeżeli oczywiście spacerówka się rozkłada na płasko..bo ja nie to dopiero wtedy aż dziecko zacznie samodzielnie siedzieć:tak:

Ja też myślę o spacerówce, ale szczerze to nie spieszy się mi. Helka śpi w gondoli na brzuchu, a chyba w spacerówce to już nie bardzo spanie na brzuchu.

yawla jest to do zrobienia. Kładziesz, wsadzasz smoka i przez jakiś czas pilnujesz żeby nie wypadł albo żeby sam nie wywalił go. No i czasem po minucie dziecię śpi a czasem po 30 min. Różnie to bywa, ale da się to zrobić. Uwierz, ja nie wierzyłam do momentu jak ciotka mojego M tak Juranda nie położyła spać.

yawla jak tylko kwęka i popłakuje to nie podnosić za to głaskać ale nie rozmawiac i nie rozsmieszać, możesz mu nucić kołysankę, a jak się mocno rozpłacze to wziąc na ręcę uspokoić, przytulić i odłożyć do łóżeczka
Moj maly zasypia sam w lozeczku Tak jak pisza dziewczyny czasami musze mu smoka kilkanascie razy do pysia wsadzac a czasami zasypia odrazu Gdy placze nie biore go na rece tylko glaszcze go po buzi i daje smoczek Gracjanek na poczatku spal u nas w sypialni w kolysce ale z niej wyrosl dlatego teraz spi u siebie w pokoju U nas bardzo pomocna w zasypianiu jest karuzelka ktora ma przyczepiona do lozeczka i obowiazkowo musi miec przy buzi pieluszke:-)
0017795676.gif

Dziewczyny a mi dziecko sie popsulo :-D
Do tej pory spal troche w dzien tak ze moglam cos zrobic teraz od kilku dni ma nowy styl i spi moze z 40 min , i nie jest wcale zmeczony ani marudny ani spiacy nic .
Tym samym ja padam na twarz bo on am tez nie posiedzi chwila i juz po towarzystwo kweka :-D

reklama
Do góry