reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Mamamm no wlasnie ja nie pojedziemy to tez przez najblizsze 3 lata beda tylko marzenia :)
Archea, myszkajoasia tosmy podzialaly grupowo :D
Missis ja tez tylko na diecie bylam. Mialas zlecane badanie cukru juz po ciazy?? Cholestaza brrr nie mialam ale slyszalam ze okropienstwo... Powodzenia z licytacja :)
Wlasnie dzwonila pani optyk, ze okularki dla Mikiego gotowe :) to mi sie tutaj tez podoba :D w lutym dostal pierwsze okularki w uk i od tamtej pory 4 razy mial wymieniane oprawki lub szkielka i uwaga wszystko za darmo!! W pl placilam 150-200 zeta za kazdym razem :) dzis nie dam rady ich odebrac wiec jutro po scanie :)

reklama
MyszkaJoasia, Lolcia dzisiaj nie ma że będzie to samo ! pospinamy się troche grupowo i dzisiaj zakaz przykładania się do poduszki PRZED :-D:-D

cześć

zrobiłam betę i jest prawidłowa jak na 9 tc !!!!!

sosnowiczanka - nie przejmuj się to formą żeńską, tylko konsekwentnie poprawiaj, u nas starszakowi zdarzało się tak mówić, wyrósł szybko:tak: no i masz rację nie wiem czy nie gorzej z nadmiernym jadkiem niż z niejadkiem, niejadek się nie zagłodzi, a weź tu dziecku pulchnemu odmawiaj, że nie może jak jest głodny, masakra, ja mam w domu jadka i niby niejadka (znaczy moja mama uważa go za niejadka, ja uważam, ze je normalnie) no i starszemu, jak wieczorem po 3 kolacjach chce wafelka, to mówię proszę bardzo, a młodszemu - a może wolisz marchewkę?;-)

archea - u nas ubiera się choinkę dzień przed wigilią, wieczorem, wtedy też ozdabiamy dom i dość nieprzepisowo trenujemy już wtedy śpiewanie kolęd, tak dla przypomnienia;-) za to w grudniu robimy z dziećmi wielki kalendarz adwentowy, na którym chłopaki skreślają dni i zaznaczają co którego dnia będziemy robić - czyli np. sprzątanie, pieczenie pierników, czyszczenie butów na Mikołaja itp. mamy też kalendarz adwentowy z przypowieściami biblijnymi na każdy dzień i codziennie je czytamy, to takie małe książeczki na każdy dzień:happy2: najbardziej chodzi mi o to żeby święta nie oznaczały tylko komercji i prezentów

lolcia - on jest taki zakręcony matematycznie od zawsze, jak miał 5 lat to pasjami liczył do 100, 200 jak leci, to mnie nawet trochę martwiło, bo do tego w wieku 2-3 lat ulubiona zabawa to puszczanie resorków z jednego końca pokoju na drugi i ustawianie kolorami (miał skrzynkę resorków), puszczanie kulek i tym podobne zachowania co kojarzą się z tzw. szerokim spektrum autyzmu, więc raczej niepokojące, ale wyrósł z wielu, teraz młodszy ma fiksację na punkcie porządku, w sensie lubi jak różne rzeczy leżą prosto i symetrycznie, ustawia buty, układa równo książki itp., ale teraz podchodzimy już do tego ze śmiechem, wyrośnie

Myszka przed południem to my możemy pomarzyć. Ja wylamuje się z szalonej grupy bo wczoraj dostałam to co chciałam. :D :D
Lolcia mój mąż cierpi na wieczny brak czasu. Latem mamy ful pracy i nikt nie myśli o wakacjach. Marzyly mi się góry zimą.. eh..
Ja też muszę wymienić okulary kolejny spory wydatek..

Myszka przed południem to my możemy pomarzyć. Ja wylamuje się z szalonej grupy bo wczoraj dostałam to co chciałam. :D :D
Lolcia mój mąż cierpi na wieczny brak czasu. Latem mamy ful pracy i nikt nie myśli o wakacjach. Marzyly mi się góry zimą.. eh..
Ja też muszę wymienić okulary kolejny spory wydatek..

tak jakoś się stało w pracy :-D:szok:

My juz po bejbos ma 63 mm hehehehe a jak ręką machal później pokaze foto z sesji my płytę dostaliśmy za darmo :-)

to gratulacje ! ruchliwe te nasze dzieciaki :-D

Dzień dobry a nawet bardzo to ja napisze tylko ze wizyta u nas udana :)
Termin mam jednak na 12.06 i co wiecej pisac zdjecia wam pokaze pozniej bo do pracy sie zmywam :)
Kupiłam pare rzeczy dla dziecka dla małej i dla mnie super tunike i sweterek za grosze upolowałam wiec super :)

Archea no nie wiem, nie wiem :D zalezy kto pierwszy przemowi ja czy on :D:D
Koga bardzo dobrze, ze go tam matma wciaga przynajmniej wie chlopak co lubi i bedzie mu latwiej swoja sciezke zycia wyznaczyc :)
Gingerbaby super :)

reklama
Minka super, ze wszystko ok :tak:

missiiss - cholestaza i swędzenie nóg... trochę się zdenerwowałam bo w weekend prze z jakies 10 minut tak potwornie swędziały mnie stopy, ze nie mogłam wytrzymać... ale przeszło... teraz jak czytam o tym w gogle to nie wiem czy mam się bać? nie za wcześnie na to? Może to, ze mnie swędziało to tak bez powodu? czy może to początki... cholercia... :-(

GingerBaby - duża dzidzia :)

Do góry