reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

A mierzyli ci to nt? I zaznaczali wykres serducha i spr przeplywy i pepowine? Nie dostalas rozpiski? Chyba ze to nie byly te prrenatalne. Tylko zwykle usg. Tak czy siak najwazniejsze ze jest wszystko ok :-) jej chyba bym umarla jakbym miala 9 tygodni czekac do podgladniecia malucha :-)

Malgos
Jezeli chodzi o bostonke to ponoc przebiega z goracxka a chrostki wygladaja bardziej jak przy ospie nie pokrzywce. Tzn sa takie z woda i ja smarowalam mojemu pudrem w kremie zeby nie swedzialo tym na ospe. I glw wysypuje na buzi w ustach dloniach i stopach. Choc my mielismy na rekach i nogach tylko na szczescie. I bralam neosine bo to wirusowka. Moze to rzeczywiscie uczulenie. Nie bral jakiegos syropu z czarnym bzem lub cos co go tak silnie moglo uczulic? A w ogole moze pooytaj czy jest jakas mozliwosc konsultacji z innym lekarzem. Biedny ten twoj dzieciaczek tak go wysypalo. Sprobuj sie poradzic innego lekarza albo kup mu wapno i zobacz czy cos pomoze.

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki kochana..właśnie mi to na bostonkę nie wygląda. Wapno pije od wczoraj i dziś podałam jemu neosine. Umówiłam się właśnie prywatnie do innego lekarza ale muszę czekać do 16;/ a powiedz my w ciąży możemy pić neosine?

Miss pytalam wlasnie meza bo ja nie mialam monitora wiec w sumie wszystko on widzial i mowi ze sprawdzali, pepowine itd i ze po prostu napisali ze wszystko jest dobrze i tyle a nie tak jak w pl ze serce ok, itd itd
Haha nic nie mow ja chyba do tego 26.01 oszaleje ale ciesze sie ze termin juz chociaz mamy no i odliczam dni w sumie ale za miesiac świeta a styczen jakos zleci :-)

Malgos nie pomoge, pierwszy raz cos takiego na oczy widze. Dobrze ze do innego lekarza idziecie.

Malgos
Nie ma za co :-)
Ja nie pilam tego. Zapytaj ginka bo nawet nie zerkalam w ulotke. Jasko bral tylko ten syrop. Te bomble mi przypominaja moje uczulenie z wakacji. Dostalam u tescioej na buzi na rece na szyji az mi sie slabo robilo a mialam 300 km do domu za kolkiem. I dwa razy wymiotowalam na autostradzie. Dostalam zastrzyki i clemastinum i mi przeszlo. Ale do tej pory nie wiem po czym. Chyba to uczulenie na tesciowa wyszlo haha ;-):p wazne ze skonsultujecie z innym lekarzem zawsze to potwierdzi albo postawi prawidlowa diagnoze.

Smile
A no zapomnialam ze ty nie w pl przeciez :-) najwazniejsze ze wszystko jest ok:-) A Do wizyty napewno zleci masz racje tu swieta nowy rok i juz styczen bedzie :-)

Malgos83 mój Antos miał identyczna wysypke po antybiotyku. Była bardziej widoczna gdy Antos się zgrzal, drapal się nawet po głowie. Odstawilam leki, dostał wapno. Po 2 dniach nie było śladu daj znać co powiedział ci lekarz.

Misss hahaha padłam uczulenie na tesciowa ci wyszlo:-D
zleci raz dwa a potem w lutym do pl wracam mam tylko nadzieje ze maz na porod zdarzy bo on na poczatku czerwca wraca.:-)

Malgos83 mój Antos miał identyczna wysypke po antybiotyku. Była bardziej widoczna gdy Antos się zgrzal, drapal się nawet po głowie. Odstawilam leki, dostał wapno. Po 2 dniach nie było śladu daj znać co powiedział ci lekarz.

Dawid też najwięcej drapie się po głowie właśnie, na szczęście nie ma żadnej temperatury i zachowuje się jakby nic jemu nie dolegało..ja spanikowałam bo boję się, że mogę coś podłapać a w ciąży to nie jest nic dobrego. No nic..mam nadzieję, że to faktycznie wysypka po antybolu;/

dzięki jeszcze raz:**** jesteście kochane.

Ja też miałam pełne portki jak jechalam do lekarza. Nam powiedział że zna przypadki że dziecko brało 4 razy i za 5 dostało uczulenie po antybiotyku. Antos też nie miał gorączki.

reklama
Ehh dostalam wyplate i noz mi sie w kieszeni otwiera. Za chiny to nie jeat srednia z ostatnich 12 mies!!! Chyba normalnie oszaleje az mi se plakac chce :-(

nie dziwię się, że chce Ci się płakać. Będziesz to wyjaśniała z kadrową?

Ja też miałam pełne portki jak jechalam do lekarza. Nam powiedział że zna przypadki że dziecko brało 4 razy i za 5 dostało uczulenie po antybiotyku. Antos też nie miał gorączki.

dawid brał tydzień czasu amotaks i po tych 7 dniach wyskoczyły plamy..wczoraj jeszcze były różnej wielkości a dziś zlały się w całość, na buzi ma kropki raczej ale nie są one ropne. Mówi do mnie, żebym się nie martwiła bo biedronki też mają kropki i ładnie wyglądają...jedyne co mnie pociesza, że ma dobry nastrój i bawi się.

Do góry