reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Dalej są 🤩❤️

matko, uwielbiałam te białe landrynki. Zawsze je wyjadałam 🥹

są! Nasza córka je uwielbia 😁

są dalej! 😊

one były takie w kwadratowych plastikowych opakowaniach, nie? Mam wrazenie, że jak szybko sie pojawiły tak szybko zniknęły ze sprzedazy a szkoda! 🥹

też lubię ale bardzo rzadko kupuje bo to nawet dla mnie za słodkie :D

Smerfne Hity 😍

Jak omówiłyśmy temat smakołyków to ja zapytam jakie czasopisma czytałyście? 😀
U mnie to było Bravo, Bravo Sport, Bravo Girl, Dziewczyna i Twist!
A w podstawówce jeszcze był taki magazyn 13 🥹
Co za wspaniałe czasy ❤️
Wszelkie Bravo ja też, potem w pierwszej ciąży "dziecko" albo " mamo to ja" 😄 miałam też właśnie świat wiedzy i z archiwum X 😄

reklama
Te galaretki miala chyba kazda babcia, ale wtedy jeszcze smakowaly, te co dzisiaj mozna dostac, to sama woda z cukrem, gdzie ten smak z dziecinstwa?!
Właśnie podejrzewam, że tak to jest. Kiedyś jakos wszystko lepiej smakowało, jeśli przetrwało do dzisiaj to już nie smakuje tak samo. Jedyne co smakuje tak samo od lat to chyba nutella. Nawet chrupki duszki nie smakują tak samo jak za dziecka.

To nie mówimy o tych samych 😁
O takie, tylko orbit 😁
Screenshot_20250723_212441_Chrome.jpg

Dalej są 🤩❤️

matko, uwielbiałam te białe landrynki. Zawsze je wyjadałam 🥹

są! Nasza córka je uwielbia 😁

są dalej! 😊

one były takie w kwadratowych plastikowych opakowaniach, nie? Mam wrazenie, że jak szybko sie pojawiły tak szybko zniknęły ze sprzedazy a szkoda! 🥹

też lubię ale bardzo rzadko kupuje bo to nawet dla mnie za słodkie :D

Smerfne Hity 😍

Jak omówiłyśmy temat smakołyków to ja zapytam jakie czasopisma czytałyście? 😀
U mnie to było Bravo, Bravo Sport, Bravo Girl, Dziewczyna i Twist!
A w podstawówce jeszcze był taki magazyn 13 🥹
Co za wspaniałe czasy ❤️
Bravo, bravo girl, 13 tez czytalam, myslalam, ze trzeba miec tyle lat zeby moc kupic 😂 swiat wiedzy kolekcjonowalam i dostawalam jeszcze filipinke :D

Jeszcze mi się przypomniało, że w 2014 roku czytałam magazyn "Detektyw" i "Śledztwo" 😍 Chyba sobie kupię jak zobaczę gdzieś, jestem ciekawa czy coś się zmieniło po tylu latach 😀

Bo u nas znowu lekarze czesto dają zapobiegawczo, a często podtrzymują coś, co nie rokuje, bo beta źle przyrasta. Za to faktycznie wdrażają leki zamiast ignorować jezeli coś jest nie tak. Ja do 10tc bylam w szpitalu 2x, a w 14tc mialam zabieg. Nie wyłapalabym tego gdybym do 12tc byla ignorowana.
To ja coś ciekawego napiszę. Moje przyjaciółki ciąża nagle przestała rokować i ginekologia z imunologiem zwiększyli jej dawki leków. Byłam w szoku, ale dali jej szansę i urodziła zdrową córkę.

reklama
Bo kolejna ciąża może dać zdrowe dziecko. Nie wiem na ile znasz tu różnych historii, ale jest tu kilka bardzo walecznych kobiet. Moja przyjaciółka też prawdopodobieństwo nigdy by nie została mamą gdyby i u nas było podjęcie takie jak w Anglii. Sama nie wiem czy udała mi się poprostu ciąża, czy to zasługa heparyn, ale po wynikach moich badań nie chciałabym ryzykować. Jestem ogromnie wdzięczna za całą diagnostykę i jednak zaangażowanie od pozytywnego testu.

Heparyna ma chronić przede wszystkim matkę przed zakrzepicą, która może prowadzić do zatoru płucnego.

Do góry