reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ja miałak używaną gondolę i w sumie jakoś mnie to nie obeszło, ale potem chciałam kupić super spacerówkę, wybrać sobie, poprzymieszać w sklepie i moja mama mówiła, że spacerówkę kupi i kupiła. Używaną na grupie osiedlowej 🙈 bo młpdy obgryza wózek to żal wydawać kasę. I ja to rozumiem, bo fakt, że mocno zajeżdżamy ten wózek, ale tak mi żal teraz, że nie mogłam tego głupiego wózka wybrać, bo więcej okazji nie będzie.

Z ciuchami to temat rzeka, teraz jeszcze jakos dla chlopcow sa, nawet mysle ze juz dla duzych to ladniejsze niz dla dziewczynek, ale wlasnie do 10 lat to nie ma w czym wybierac… lapalam sie na tym, ze czasem bralam 2 te same koszulki, bo kompletujac kilka po prostu koncza sie mozliwosci… o ile kolor obojetny tak nie ma normalnych koszulek dla dzirwczynek tylko a to kokardka a to falbanka, ewentualnie brokat 🙈

Z wozkiem tez gondole mialam uzywana, a spacerowke kupilam jaka chcialam i bylam tak zadowolona, ze mimo modelu sprzed pewnie 10 lat kupie identyczna 😂

A ja chciałam składana gondolę i konkretny model więc sobie wybrałam 2w1 na razie a potem pewnie jakaś lekka spacerówka wjedzie, zależało mi na dobrej amortyzacji

Stara nic nie pomagało, migdały mleko imbir tabletki na zgagę, mąż mnie colą poił i poduszki mi ułożył żebym siedziała aż zasnęłam 🤣 obudziłam się wykręcona o 3 nad ranem ale bałam się nawet wody wypić bo nawet po niej miałam zgagę z jakimś refluksem. Nie wiem co to było w życiu tak nie miałam fuuuuuj.
Ja tak miałam kilka nocy temu, do 6:30 oka nie zmrużyłam… 😫 A jeszcze mnie straszą, że jak już mnie dorwała zgaga od połowy ciąży, to pewnie ze mną zostanie już do końca. Raz jest lepiej, raz gorzej. Ale tak źle jak tamtej nocy to jeszcze nie było. Mleko nie pomaga, lekko jogurt pitny. Migdały sobie kupię i zobaczę.

Z ciuchami to temat rzeka, teraz jeszcze jakos dla chlopcow sa, nawet mysle ze juz dla duzych to ladniejsze niz dla dziewczynek, ale wlasnie do 10 lat to nie ma w czym wybierac… lapalam sie na tym, ze czasem bralam 2 te same koszulki, bo kompletujac kilka po prostu koncza sie mozliwosci… o ile kolor obojetny tak nie ma normalnych koszulek dla dzirwczynek tylko a to kokardka a to falbanka, ewentualnie brokat 🙈

Z wozkiem tez gondole mialam uzywana, a spacerowke kupilam jaka chcialam i bylam tak zadowolona, ze mimo modelu sprzed pewnie 10 lat kupie identyczna 😂
Ja nie lubię ubierać dziecko w motywy z bajek, których nie zna i nie ogląda. A tu przy zmianie z niemowlaka na dziecko, czyli od 98 czeka DC, Marvel, Spongebob i Minecraft 🙈 na 3latka.

W koszyku w sinsayu już czeka 10 koszulek z psim patrolem 🤣

Żeby było śmieszniej wczoraj ok 12 w nocy wystartował do mnie z gadką, skąd ja będę wiedziała że to już poród? No i jeśli ja spakuje torbę to trzeba w samochodzie już trzymać, tak w razie w. A w ogóle to czy mu pozwolą tam spać? A czy on ma spakować torbę swoją? A kiedy mnie wypuszczą do domu? A jak poród to gdzie on ma siedzieć, z boku?
Jemu nie służą chyba pobyty ze mną
w przychodni bo wczoraj widział tyle brzuchatych w różnym stopniu, że za bardzo to do siebie wziął 😂

reklama
Moj maz przy porodzie (skurcze zaczely sie ok 20, a rodzilam do 16) w pewnym momencie zasypial, wiecie, ja adrenalina to czulam to dopiero po, a on odlatywal, ze polozna patrzy na niego, na mnie i mowi „niech Pan moze usiadzie, zeby nam nie poleciec, a ja Panu kawy przyniose” 😂 nie ma to jak wsparcie podczas porodu 😂

Do góry