reklama
loumarie
Fanka BB :)
Nie, ja dalej na turnusie![]()
Jak Bombelek Twój?
Klemensa
Siedzi ze mną w brzuchuJak Bombelek Twój?

Kaalaa
@niezapominajka876 ale poszlo do przodu od ostatniej wizyty i jest ciagle na -5 czy bez roznicy w porownaniu do poprzedniej? Ten sam lekarz, sprzet co ostatnio, czy porownujesz do pomiarow jak bylas w szpitalu? Serducho jest?
Kaalaa
Stwierdzam jednak, ze edukacja zdrowotna powinna tyczyc sie rowniez rodzicow, nie tylko dzieci, z szeroko rozumiana kwestia „edukacji” czasem jak wyjde do ludzi to mam wrazenie, ze mamy takie ciemne, niedoedukowane i zamkniete spoleczenstwo, ze czuje sie jak nienormalna w tej nienormalnosci… musialam sie wyzalic, bo dzisiaj cos mnie wzielo juz…
Hermeneg
Stwierdzam jednak, ze edukacja zdrowotna powinna tyczyc sie rowniez rodzicow, nie tylko dzieci, z szeroko rozumiana kwestia „edukacji” czasem jak wyjde do ludzi to mam wrazenie, ze mamy takie ciemne, niedoedukowane i zamkniete spoleczenstwo, ze czuje sie jak nienormalna w tej nienormalnosci… musialam sie wyzalic, bo dzisiaj cos mnie wzielo juz…
Dlatego ja staram się do nich nie wychodzić, dzisiaj mąż poszedł na zebranie rodziców

Pamiętam jak w 1 klasie założyli klasową grupkę na Messengerze, chyba wytrzymałam tam ponad miesiąc

loumarie
Cosie staosie?
Lady Loka
Nie próbuję nawet nadrabiać poprzednich stron 

Byliśmy dzisiaj na pierwszym treningu. Młody mega zadowolony, ale ma problem z takim zwolnieniem i posłuchaniem polecenia. Wszystkie dzieci siadały, a on biegał jak powalony po całej sali gimnastycznej i w sumie miał w dupce to, jaka jest akurat zabawa. Najlepiej to żeby mu dać piłkę i żeby sobie mógł kopać
kilka zabaw mu się podobało, ale mam wrażenie, ze przez ten brak skupienia wolniej łapie niż inne dzieci i muszę mu po kilka razy mówić, co tera robimy. Mam nadzieję, że mu to minie z czasem, bo w sumie to pierwsze jego zetknięcie się z zajęciami zorganizowanymi, ale moja mama już snuje wizje odroczenia mu szkoły, bo może mieć problemy w skupianuy uwagi przez wcześniactwo.
Wiecie co, ja bym tylko chciała już olać to "przez wcześniactwo" i mieć po prostu normalne macierzyństwo, a tu cały zeszły tydzień nam zszedł na rozkminach czemu waga od 3m mu stoi w miejscu, czemu wolno rośnie, czy nie ma może zaburzeń wchłaniania, a teraz jeszcze deficyty uwagi. Do tego wieczne pilnowanie składów wszystkiego. Mam już tego dość i chciałabym po prostu normalności.
Kurna ja mu nie jestem w stanie kupić normalnych spodni, bo na wzrost powinien mieć 92, ale wszystko większe niż 80 mu spada z pupy

Byliśmy dzisiaj na pierwszym treningu. Młody mega zadowolony, ale ma problem z takim zwolnieniem i posłuchaniem polecenia. Wszystkie dzieci siadały, a on biegał jak powalony po całej sali gimnastycznej i w sumie miał w dupce to, jaka jest akurat zabawa. Najlepiej to żeby mu dać piłkę i żeby sobie mógł kopać

Wiecie co, ja bym tylko chciała już olać to "przez wcześniactwo" i mieć po prostu normalne macierzyństwo, a tu cały zeszły tydzień nam zszedł na rozkminach czemu waga od 3m mu stoi w miejscu, czemu wolno rośnie, czy nie ma może zaburzeń wchłaniania, a teraz jeszcze deficyty uwagi. Do tego wieczne pilnowanie składów wszystkiego. Mam już tego dość i chciałabym po prostu normalności.
Kurna ja mu nie jestem w stanie kupić normalnych spodni, bo na wzrost powinien mieć 92, ale wszystko większe niż 80 mu spada z pupy

niezapominajka876
Taak, serduszko jest, jest pępowina, cały czas jest -5 u tej lekarki@niezapominajka876 ale poszlo do przodu od ostatniej wizyty i jest ciagle na -5 czy bez roznicy w porownaniu do poprzedniej? Ten sam lekarz, sprzet co ostatnio, czy porownujesz do pomiarow jak bylas w szpitalu? Serducho jest?
reklama
Kaalaa
Noo to nie jest zle! Moze cos sie przesunelo w czasie, ale jak sie utrzymuje nadal -5 ale rosnie tylko, ze „cofniete w czasie” jesli wiesz co mam na mysli to po prostu termin moze sie przesunac o te 5 dni, ale bedzie szlo okTaak, serduszko jest, jest pępowina, cały czas jest -5 u tej lekarkiten sam sprzęt, ten sam lekarz. W luxmedzie ostatnio było idealniejsze termin, na sorze -3 dni. Więc to po prostu taki sprzęt. Także nie porównuje już między różnymi lekarzami a między jedną i tą samą panią dr. Serce też bije dobrze, według pani doktor nie ma co się bać, kolejna wizyta dopiero za trochę ponad 4 tygodnie bo jest ok.
@loumarie wywiadowka w szkole