reklama
93kora
Moderator
Piękne kubeczkiCzy któraś ma ochotę na cieplutkiego grzańca bezalkoholowego? Jeśli tak to zapraszam ❤
Zobacz załącznik 1725247

loumarie
Fanka BB :)
Mi krzyk odpowiedni meeega pomagał, ja podczas porodu mega czułam się jak zwierzę, wyłączyłam sobie mózg i zostawiłam tylko gadzi i super zadziałałomiałam też mega fajną szkołę rodzenia i super nas przugotowali
Ja się obawiam, bo mam niski głos, że jak mnie by panie w akcji usłyszały, gdzieś tam leżące na salach to by nie myślały, że ktoś rodzi tylko że jakieś egzorcyzmy się odbywają

Roma_ntiko
Uwierz, że jak sama rodzisz to mogłyby w drugiej sali odbywać się egzorcyzmy, a sale obok orgie, a nagle mało zawracałabyś na to uwagęJa się obawiam, bo mam niski głos, że jak mnie by panie w akcji usłyszały, gdzieś tam leżące na salach to by nie myślały, że ktoś rodzi tylko że jakieś egzorcyzmy się odbywają![]()

Klemensa
Ja darłam japsko równo xD a jak mi ją położyli na klacie to powiedziałam „mój ufoludek” i się tylko gapiłamJa jestem ciekawa swojego zachowania.
Zazwyczaj jak coś mnie boli fest, to no jestem rozdrażniona, ale raczej nie jestem osobą wokalizującą. Jestem ciekawa czy w tym przypadku się będę wydzierać mocno![]()

Klemensa
Aaa w ten sposób. Nie wiem, to był mój pierwszy poród i na razie kolejnych nie planuję bo dalej mam flashbacki xD podobno za dwa lata mi się zachce kolejnego bobasaPonoć mocniejsze skurcze, tak apropo bólu

Lady Strejser
Nie będę kłamać ale ,gdy młoda miała 4 mc to już chciałam robić drugieAaa w ten sposób. Nie wiem, to był mój pierwszy poród i na razie kolejnych nie planuję bo dalej mam flashbacki xD podobno za dwa lata mi się zachce kolejnego bobasa![]()

A widzisz... W maju skończyła 3 lata i dupa blada

Ja z porodu dużo rzeczy pamiętam mimo wszystko

Mialam skurcze prawie cały dzień na raty,rozkręciły się o ok 23. O 0:30 byliśmy w szpitalu, przed 1 odeszły mi wody przy ktg,4cm rozw (chodziłam z 2cm przez ponad 2 tyg).
O 1.30 skurcze parte i pełne rozwarcie i o 3:55 się urodziła. Podali mi oksytocyne w połowie bo akcja ustala a młoda się rodziła z rączką przy buzi na Supermana. Trochę krzyczałam,trochę się ogarnęłam z oddechem bo prawie zemdlałam od szybkich, dzikich oddechów ale grzecznie posłuchałam położnej i się udało jakoś. Pamiętam,że na wózek to prawie skoczyłam tak się dobrze czułam a parę godzin później nie mogłam dojść do łazienki bo mi się w głowie kręciło

Dodam ,że tej samej nocy moja kuzynka o 23:35
Miała CC i urodziła mi chrześniaka a później przenieśli ją do mnie do pokoju aż do wypisu
To była noc pełna wrażeń - wg dla mojego starego

Kosinka94
Moderator
Haha ja przy pierwszym też zapominałam o oddychaniu i mąż musiał mi przypominaćNie będę kłamać ale ,gdy młoda miała 4 mc to już chciałam robić drugie
A widzisz... W maju skończyła 3 lata i dupa blada
Ja z porodu dużo rzeczy pamiętam mimo wszystkoszybka akcja jak na pierworódke przed 30tka.
Mialam skurcze prawie cały dzień na raty,rozkręciły się o ok 23. O 0:30 byliśmy w szpitalu, przed 1 odeszły mi wody przy ktg,4cm rozw (chodziłam z 2cm przez ponad 2 tyg).
O 1.30 skurcze parte i pełne rozwarcie i o 3:55 się urodziła. Podali mi oksytocyne w połowie bo akcja ustala a młoda się rodziła z rączką przy buzi na Supermana. Trochę krzyczałam,trochę się ogarnęłam z oddechem bo prawie zemdlałam od szybkich, dzikich oddechów ale grzecznie posłuchałam położnej i się udało jakoś. Pamiętam,że na wózek to prawie skoczyłam tak się dobrze czułam a parę godzin później nie mogłam dojść do łazienki bo mi się w głowie kręciło
Dodam ,że tej samej nocy moja kuzynka o 23:35
Miała CC i urodziła mi chrześniaka a później przenieśli ją do mnie do pokoju aż do wypisunie wiedziała ,że też już rodzimy,minęłam się z nią tuż po porodzie,jak była na pooperacyjnej z maluchem a ze mną i młodą jechali do pokoju
To była noc pełna wrażeń - wg dla mojego starego![]()

reklama
Lady Strejser
Mój to był w takich emocjach,że prawie zemdlal. Nie spał razem ze mną całą noc, jeszcze chrześniak nam się urodził i później ja rodziłam - był przerażony. W połowie akcji go położna wyprosiła bo był aż blady ale był i tak dzielnyHaha ja przy pierwszym też zapominałam o oddychaniu i mąż musiał mi przypominaćja regularne skurcze zaczęłam mieć o 20 i pojechaliśmy, ale urodziłam dopiero o 6:20. To była długa i męcząca noc. Mój J mówił, że już mi nigdy nie da przez to przechodzić i to on musiał odczekać by to przetrawić, a ja zaraz byłam gotowa na kolejne
choć nie powiem jak się zbliżył termin drugiego porodu, to się bałam, a okazała się całkiem ok i dużo krótszy
![]()