reklama
Paula_i_dzieciaczki
Fanka BB :)
Ja ogólnie polecam robić badania krwi w RCKiK jeśli macie u siebie - jest taniej i mniejsze kolejki, bo nie wszyscy wiedzą, że tam nie tylko się oddaje krew ale można też robić badania 
Lwica1410
U rodzicówPięknie jest![]()
Załączniki
Lwica1410
Ja ostatnio byłam pobrać w przychodni, powiedziałam dzień dobry, rozebrałam się, i weszłam jak tylko wyszła osoba z gabinetu, mówiąc, że jestem w ciąży. Kiepsko się czułam i stwierdziłam, że nie będę czekać.Nie widzą brzucha czy co?
Ja jak idę do diagnostyki to ogólnie jak jest dużo ludzi to zaraz mój numerek wywołują, może mają jakiś system dla ciężarnych czy co?
Nie chcij wiedzieć ile już dostałam na głowę od babć i dziadków tam.
Wczoraj byłam z córką, ubrałam się tak żeby bebzol było widać. Grzecznie zapytałam czy możemy bez kolejki. Bez problemu wpuścili. Nawet jak wszystkim z córką po pobraniu to kilka osób mówiło jaka grzeczna, dzielna dziewczynka. A na pewno było słychać jak płacze. Na różnych ludzi się trafia w kolejce.
93kora
Moderator
ZnieczulicaW mojej diagnostyce dzisiaj to serio było apogeum, pani miała dziecko niepełnosprawne to rejestratorka japą kręciła i jej mowi, że co drugie tu to dziecko. Wtf.
93kora
Moderator
Mnie ludzie szybciej wykurzą z kolejki jak kasjerkiA to kasjerka nigdy mnie nie zaprosiłaLudzie w kolejce owszem
![]()
Kaalaa
Zwykle nie korzystalam z pierwszenstwa, chociaz panie w labie jak wiedzialy, to od razu wpuszczaly jako pierwsze, ale ludzie to hieny, jak bylam na krzywej pani mnie wola od razu od wejscia, takie wzburzenie bylo wsrod dziadkow, ze co to oni specjalnie 30 minut stali przed otwarciem przychodni, zeby zajac kolejke, a ja wchodze i jestem, to sie pielegniarka wpienila i na caly bardzo dlugi korytarz sie wydarla, ze ja tu bede sleczec 2 godziny, bo musze miec pobierane co godzine, ze jak oni beda grzac dupy juz w domach przy sniadaniu, to ja nadal bede siedziec w kolejce, wiec maja sie nie odzywac, bo wejda ostatni
piekne to bylo
ale generalnie jak mam skierowanie lubie dokupic sobie jedno badanie dodatkowo, bo sa dwie kolejki- skierowania, z dlugim ogonem i platne zazwyczaj ze 2-3 osoby
wystarczy jedno platne i awansuje sie do krotszej kolejki
dzieci maja jeszcze osobna, niezaleznie czy ze skierowaniem czy bez, sa przepuszczane jak najszybciej, mile to jednak 
93kora
Moderator
Dziadki zapominają po prostu, że kiedyś też młodzi byli chyba. Wiecie wiek niby do czegoś zobowiązuje no ale nie bez powodu prawie wszędzie są tabliczki "kobiety w ciąży wchodzą po za kolejnością".Zwykle nie korzystalam z pierwszenstwa, chociaz panie w labie jak wiedzialy, to od razu wpuszczaly jako pierwsze, ale ludzie to hieny, jak bylam na krzywej pani mnie wola od razu od wejscia, takie wzburzenie bylo wsrod dziadkow, ze co to oni specjalnie 30 minut stali przed otwarciem przychodni, zeby zajac kolejke, a ja wchodze i jestem, to sie pielegniarka wpienila i na caly bardzo dlugi korytarz sie wydarla, ze ja tu bede sleczec 2 godziny, bo musze miec pobierane co godzine, ze jak oni beda grzac dupy juz w domach przy sniadaniu, to ja nadal bede siedziec w kolejce, wiec maja sie nie odzywac, bo wejda ostatnipiekne to bylo
ale generalnie jak mam skierowanie lubie dokupic sobie jedno badanie dodatkowo, bo sa dwie kolejki- skierowania, z dlugim ogonem i platne zazwyczaj ze 2-3 osoby
wystarczy jedno platne i awansuje sie do krotszej kolejki
dzieci maja jeszcze osobna, niezaleznie czy ze skierowaniem czy bez, sa przepuszczane jak najszybciej, mile to jednak
![]()
Mnie w ciąży z Kamilem babka zwyzywała xd. "Ja też byłam w ciąży i mnie nikt nigdy nie wpuszczał, czekałam na swoją kolejkę " jak się zapytałam "Czy to moja wina, że się w PRL-u albo i szybciej nie urodziłam" to od dołu do góry mnie pojechała
reklama