reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Aaaa to syneczek Tatusia będzie w takim razie 😀
Ja też tak myślałam, że synki to taty będą. A ja od 11 lat słyszę "Mamo coś tam" po milion razy dziennie, także wiem co mnie czeka 🤣🤣.
Najlepszy jest młodszy, wzięłam brzuch na rękę i czuł,że kopie. Tłumacze o co chodzi a Kamil mówi z pretensją " powiedziałem Ci nie kop Mamy mojej" 🤣
Moja uciekała od dotyku Strejsera a od jej narodzin są nierozłączni - córusia tatusia 🫣 to jego klon tylko w loczkach 🥴

reklama
Tak myślę, że to będzie syn tatusia nie mamusi, bo ogólnie mąż od początku bardzo dotykał brzucha i do niego mówił, musiał po prostu szybciej ode mnie wyłapać moment, gdzie Młody zaczął kontaktować już ze światem. Ja w sumie zaczęłam dotykać brzucha jak faktycznie zaczął kopać, wcześniej tego nie robiłam i się zwyczajnie spóźniłam. 🤣
Nie kop Mamy mojej... 🤣 Jak dostanę kopa, że mnie zaboli gdzieś w dole biodrowym to mąż mówi tak teatralnie... NO CO TY, NIE KOP TAK MAMY, NIEWOLNO 🤣
No dosłownie nie kop Mamy mojej. Wcześniej było okej, mniejszy brzuch i wgl a teraz po prostu widzę, że się zazdrość uruchamia 🙈

I grzecznie słucha Tatusia ? 😀

A właśnie.
Jak odbieracie te newsy z zamykaniem porodówek? Mi to śmierdzi jakąś dobrą fantazją.
Nie wiem o co im chodzi z tymi porodami na SORze ale powiem Ci, że no za już przez jakiś czas zamykane porodówki. Mówię do Nas przyjeżdżają rodzić z oddalonych miast bo w pobliżu nie ma traktatu porodowego.
Teraz brakuje miliardów w służbie zdrowia to kto ucierpi? Ci co czekają właśnie na leczenia i wydaje mi się wysoko prawdopodobne, że zrobią to tzn pozamykają porodówki również i jakoś kasa się znajdzie na inne wydatki 🤷🏻.

No ale nie chce rodzić na SORze, wyobraź sobie albo doskonale w sumie wiesz co się tam dzieje. Kilka godzin w kolejce. A jak dostanę skurczy, mam czekać aż numerek mój usłudze w głośniku? 🤣

Nie wiem o co im chodzi z tymi porodami na SORze ale powiem Ci, że no za już przez jakiś czas zamykane porodówki. Mówię do Nas przyjeżdżają rodzić z oddalonych miast bo w pobliżu nie ma traktatu porodowego.
Teraz brakuje miliardów w służbie zdrowia to kto ucierpi? Ci co czekają właśnie na leczenia i wydaje mi się wysoko prawdopodobne, że zrobią to tzn pozamykają porodówki również i jakoś kasa się znajdzie na inne wydatki 🤷🏻.

No ale nie chce rodzić na SORze, wyobraź sobie albo doskonale w sumie wiesz co się tam dzieje. Kilka godzin w kolejce. A jak dostanę skurczy, mam czekać aż numerek mój usłudze w głośniku? 🤣

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że miałoby to dotknąć np duże miasta i szpitale. 🤣

Hej dziewczyny,jak tam u Was?
Za chwilę zbieramy się do przedszkola na pierwsze Mikołajki młodej. Ja jej tłumaczyłam ,że dzieci w przedszkolu dostaną małe prezenty a większy będzie miała pod choinką ale ciekawe ile z tego wywnioskowała bo włączyłam jej filmik " od Mikołaja",gdzie wymienił jej wymarzony prezent pod choinkę (myjnie samochodową dla autek).
Mąż się wczoraj śmiał,że Mikołaj da Basi skarpetę a tam będą jakieś kredki i czekoladka to młoda rozniesie przedszkole bo Mikołaj przecież mówił o myjni a tutaj jakieś bibeloty dał 😂🫣
Ja się śmiałam z tego ale teraz tak się zastanawiam czy telefonu nie dostanę przed obiadkiem 🤔 no chyba nie będzie tak źle.
Muszę ją też pochwalić - drugi tydzień chodzimy regularnie do przedszkola,bez wagarów - jak na nią to super 🤌🏼✨
Może jak reszta to samo dostanie co młoda w przedszkolu to nie będzie aż tak źle ? 😉 .

Mój starszy już w Mikołaja nie wierzy. Za to kto nie dzwoni domofonem to mówi od miesiąca dobrego "Mikołaj już jest i ma prezenty ". 🤣🤣. Codziennie otwieramy kalendarz adwentowy z jedną czekoladką obydwoje i starszy i młodszy, to starszy tłumaczy, że "tu są 24 okienka, jak otworzymy 24te to wtedy będą prezenty i pojedziemy do Babci na wigilię " no i jakoś to idzie :)

Młody się cieszy ,że do babci pójdziemy bo moja Mama ma pełno książek o gotowaniu z Lidla i za każdym razem wychodzi z tymi przepisami. 🤣🤣

reklama
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że miałoby to dotknąć np duże miasta i szpitale. 🤣
No mi też właśnie. Może to dotknąć mniejsze miejscowości ale, że większe ? Z resztą i Nas musi funkcjonować. Już w 2 szpitalach nie ma porodówek, został tylko w wojewódzkim szpitalu 🤣🤣 .

Najwyżej urodzę w wannie w domu i później Nas zabiorą do szpitala XD

Do góry