reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Bałam się mgły mózgowej... że nagle zapomnę wszystkiego, myślenie to już chyba nie jest moja mocną stroną 😮
Ja ze swojej obrony pamiętam, że w kibelku była kartka z napisem " strzeżcie się wrogowie dziedzica komnata tajemnic została otwarta", jak podłączyłem pendrive do laptopa to się wyłączył i nie chciał uruchomić, a moja promotor utknęła w korkach i nie dojechała.

reklama
Ja ze swojej obrony pamiętam, że w kibelku była kartka z napisem " strzeżcie się wrogowie dziedzica komnata tajemnic została otwarta", jak podłączyłem pendrive do laptopa to się wyłączył i nie chciał uruchomić, a moja promotor utknęła w korkach i nie dojechała.
Znalazłam zdjęcie. Screenshot_20250710-132704.Chrome.png

Obejrzałabym sobie HP w sumie 🥹❤️

Tak chociaż w TV też często jest zakłamanie rzeczywistości trochę.
Np. w DDTVN ostatnio był taki reportaż:

Autorka - Małgo Fall, jest na co dzień mamą dziecka z CT1 więc powinien być dość obiektywny, niby wszystko wydaje się okej, niby pokazuje że tancerz dalej tańczy tam gdzie tańczył - ale no nie ma już głównych ról, a i jego praca zaczyna być pracą reżysera spektaklu itd. bo co jak mu spadnie cukier w takcie występu? No właśnie ... więc niby może robić to co robił, ale tak naprawdę nie może.

Natomiast faktem jest, że społeczeństwo cukrzycę nadal kojarzy wyłącznie ze złym stylem życia, z objadaniem się itp. Pod profilami np. Roksi Węgiel można przeczytać, że taka młoda a już drobiła się cukrzycy, aha
Synek moich znajomych miał zdiagnozowaną cukrzycę w wieku trzech lat, nie wiem jaki to rodzaj cukrzycy ale mały nosi pompę na takich szelkach i ma sensor. Ja nie rozumiem dlaczego ludzie nadwagę np. łączą od razu z cukrzycą. Na przykład moja siostra chuda jak szczypiorek- a miała cukrzycę ciążową ( wiem, że to zupełnie co innego niż życie z tym na co dzień) ale to jest fakt ludzie czegoś nie znają a nagłosi komentują

Synek moich znajomych miał zdiagnozowaną cukrzycę w wieku trzech lat, nie wiem jaki to rodzaj cukrzycy ale mały nosi pompę na takich szelkach i ma sensor. Ja nie rozumiem dlaczego ludzie nadwagę np. łączą od razu z cukrzycą. Na przykład moja siostra chuda jak szczypiorek- a miała cukrzycę ciążową ( wiem, że to zupełnie co innego niż życie z tym na co dzień) ale to jest fakt ludzie czegoś nie znają a nagłosi komentują
Moja mama całe życie słyszała,że to niemożliwe,że ma anemię bo jest otyła 🙈🤷 i to od lekarzy.a jak oglądali wyniki z hemoglobiną na poziomie 8 to robili wielkie oczy. Myślę,że to po prostu jakieś głupie stereotypy,których ludzie się uparcie trzymają

Ale to standard.
Ostatnio wiele widzę memow typu, że jak facet przyjdzie do lekarza z gwoździem wbitym do ręki to dostanie zastrzyk przeciwtężcowy, prześwietlenie i chirurga. A jak przyjdzie kobieta, to dostanie nakaz schudnięcia, zapytają kiedy miała ostatnio okres, powiedzą, że wyolbrzymia bo ma PMS i odeślą do psychoterapeuty.

Dlatego przestałam chodzić do lekarzy innych niż ginekolog 🙈

Jak Janek był w szpitalu z diagnozą to najmłodsze dziecko, które było tam diagnozowane miało - 2 tygodnie :(

reklama
Nigdy nie oglądałam. Sto lat temu czytałam. W sumie już nie pamiętam, to może mogłabym obejrzeć. Pamiętam jak moje rodzeństwo oglądało, a ja patrzeć nie mogłam bo za bardzo odstawało od książek.
Dokładnie, też czytałam i książki są mega w porównaniu z filmami...

Do góry