reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ale to standard.
Ostatnio wiele widzę memow typu, że jak facet przyjdzie do lekarza z gwoździem wbitym do ręki to dostanie zastrzyk przeciwtężcowy, prześwietlenie i chirurga. A jak przyjdzie kobieta, to dostanie nakaz schudnięcia, zapytają kiedy miała ostatnio okres, powiedzą, że wyolbrzymia bo ma PMS i odeślą do psychoterapeuty.

Dlatego przestałam chodzić do lekarzy innych niż ginekolog 🙈
Ja podobnie, ba szarlatanstwem sama sobie sporo pomogłam, ale o tym się w necie nie mówi.

reklama
Ale dziś dzień...jestem totalnie bez życia 😒 spać mi się chce i mam dość tej pogody, dwa tabsy na ból głowy już za mną....
Oby do 18, poloze dzieci i siadam i się nie ruszam.

Ja podobnie, ba szarlatanstwem sama sobie sporo pomogłam, ale o tym się w necie nie mówi.
Ja tak to nie, po prostu zwykle wiem czego potrzebuję i robię to teleporadą albo po rodzinie.

Ostatnio poszłam i mowię, że boję się, bo od 2 tygodni codziennie boli mnie głowa, to tez usłyszalam, że muszę schudnąć. I mowie, że jak ważyłam 30kg więcej to mnie głowa nie bolała. To usłuszałam "ale teraz jest pani starsza" 🤦‍♀️
Zero badań, zero skierowań.

Ale dziś dzień...jestem totalnie bez życia 😒 spać mi się chce i mam dość tej pogody, dwa tabsy na ból głowy już za mną....
Oby do 18, poloze dzieci i siadam i się nie ruszam.

Właśnie miałam pisać, że też mam dzisiaj taki dzień, że jestem nie do życia.
Chyba kawusię jeszcze jedna pierdolnę 😂

Ja tak to nie, po prostu zwykle wiem czego potrzebuję i robię to teleporadą albo po rodzinie.

Ostatnio poszłam i mowię, że boję się, bo od 2 tygodni codziennie boli mnie głowa, to tez usłyszalam, że muszę schudnąć. I mowie, że jak ważyłam 30kg więcej to mnie głowa nie bolała. To usłuszałam "ale teraz jest pani starsza" 🤦‍♀️
Zero badań, zero skierowań.
Ja poprostu sprawdzam poziomy witamin i je uzupełniam, poprawiło się w moim organizmie wszystko, suplementowalam także jod, do tego robiłam usg tarczycy ( miałam niezidentyfikowanego guzka) jest duuuuzo mniejszy, a miałam go całe lata...

Możesz nie odebrać PAPpa jak moja koleżanka - córka ma 4 latka a ona do tej pory nie odebrała wyniku xddd
To ja miałam taką sytuację 😅 w pierwszej ciąży z córką robiłam Pappa na drugich prenatalnych w mieście 100km ode mojego, bo na pierwszych nie miałam robionych. Na USG wyszlo wszystko super, a na pappa się czekało. Miałam je odebrać po jakimś tam czasie, ale całkowicie o nich zapomniałam o wysłali mi je poczta dopiero jak córka miała 2 lata 😂 ale ryzyka oczywiście niskie, bo jakby były wysokie to by dzwonili do mnie.

To ja miałam taką sytuację 😅 w pierwszej ciąży z córką robiłam Pappa na drugich prenatalnych w mieście 100km ode mojego, bo na pierwszych nie miałam robionych. Na USG wyszlo wszystko super, a na pappa się czekało. Miałam je odebrać po jakimś tam czasie, ale całkowicie o nich zapomniałam o wysłali mi je poczta dopiero jak córka miała 2 lata 😂 ale ryzyka oczywiście niskie, bo jakby były wysokie to by dzwonili do mnie.

A tu nawet jej nie wysłali, po prostu dalej gdzieś zapomniane leżą 🤣🤣🤣

reklama
Do góry