reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Idę dzisiaj po 18 do dermatologa oglądnąc pieprzyka. Proszę trzymać kciuki, bo jestem przerazona że to czerniak 🙈 niestety wygooglałam za dużo i niby pielegniarka mi powiedziala, ze nie wygląda źle, ale i tak mam stresa.

Trzymamy kciuki żeby było ok 🥹
Na pocieszenie napisze, że nasza córa też miała pieprzyk który wyglądał niepokojąco, ja już świrowałam z moimi czarnymi myślami a okazało się, że to nic niepokojącego. Jedynie musimy go regularnie kontrolować 🙂

Idę dzisiaj po 18 do dermatologa oglądnąc pieprzyka. Proszę trzymać kciuki, bo jestem przerazona że to czerniak 🙈 niestety wygooglałam za dużo i niby pielegniarka mi powiedziala, ze nie wygląda źle, ale i tak mam stresa.
Ja ide jutro i tez sram w gacie. Mam cos niefajnego na karku, a juz jestem po usunieciu dwoch zmian. Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

Mój luby jest cały popieprzony. Pierwsza wizyta u dermatologa trwała wieki zanim wszystko obejrzała. Tylko 3 wydały się podejrzane i do usunięcia. W wynikach nie wyszło nic niepokojącego.

Ja miałam tam pieprzyk od zawsze, od zawsze ma nieregularnt kształt i taki lekko rozmazany, ale teraz zrobił się ciemniejszy z jednej strony i z pęcherzykiem pod tą ciemniejszą stroną. Mam nadzieję, ze to nic strasznego :/

Prywatnie i to za kupę hajsu, ale to jest gość z ogromną wiedzą, profesor, ordynator oddziału i jak leżałam u niego na oddziale to też pełna profeska i kultura. Zajmuje się najtrudniejszymi przypadkami z całego województwa. Gdyby nie on to nie miałabym żywego dziecka.

Ja byłam w szoku jak w sobotę wylądowalam w szpitalu, a on w poniedzialek przyszedł do mnie przed obchodem i doskonale wiedział kim jestem, jaką mam historię, z czym przyszłam, a jak urodziłam w pt wieczorem to też w poniedziałek przyszedł do mnie przed obchodem pogadać, nawet był malego na OITN zobaczyć.
Na wizytach prywatnych tak samo, wchodzilam, a on wiedział co i po co. Wcześniej chodzilam do takiego, ktoremu na kazdej wizycie musialam wszystko opowiadać od nowa, bo nie kojarzył, nawet gdy bylam co tydzień.
Taki lekarz jest wart każdych pieniędzy i faktycznie, choć nie byli to ginekolodzy to prywatnie nie zawsze oznacza że na 100% zaangażowany, choć tak powinno być bez względu z jakiej kasy to idzie...

Ja miałam tam pieprzyk od zawsze, od zawsze ma nieregularnt kształt i taki lekko rozmazany, ale teraz zrobił się ciemniejszy z jednej strony i z pęcherzykiem pod tą ciemniejszą stroną. Mam nadzieję, ze to nic strasznego :/
Mój mąż też ma takie, a po wizycie u dermatologa okazało się, że te są niby okej, a inny, który akurat wydaje się normalny, był do usunięcia.

U mojego syna znów jeden dermatolog powiedział, że to mięczak zakaźny, ale nie dawało mi to spokoju, bo zmiana była pojedyńcza. Skonsultowałam z innym i od razu do wycięcia (a była to zmiana w kolorze skóry, wielkości jakichś 4mm, wypukła) i okazało się, że to czerniak dziecięcy, na szczęście bez cech złośliwości, ale przez to wszystkie zmiany mamy konsultować z dermatologiem (a on ma 6 lat, a pieprzyków już chyba ze 100 🫣).

reklama
Do góry