reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Mi nigdy krosty nie wychodzą jakoś bardzo 🤣 ani w ciąży ani po odstawieniu anty (gdzie koleżanki obsypywało konkretnie), ale włosy po ciązy miałam tragiczne. Baby hair sobie potem wyrosły, ale wypadało strasznie.
Jedyne co mi się podobalo to szybki spadek wagi 🤣

Ale ja w ciązy mialam twarz tak napompowaną od wody, że w sumie nie bylo tego super efektu, że się lepiej wygląda 🤣

Mój bombel dzisiaj przespal całą noc, obudził się z suchym pampersem, nasikał do pisuaru, pi czym stwierdził, że on nie będzie wołal, że chce siku 🤷‍♀️ ja już nie wiem. Nakładka nie, nocnik nie, pisuar nie, pampers nie 🙈 dzisiaj to było 5min namawiania zanim nasikał. Wszystkie rady o odpieluchowaniu się od niego odbijają jak od ściany.

Mi nigdy krosty nie wychodzą jakoś bardzo 🤣 ani w ciąży ani po odstawieniu anty (gdzie koleżanki obsypywało konkretnie), ale włosy po ciązy miałam tragiczne. Baby hair sobie potem wyrosły, ale wypadało strasznie.
Jedyne co mi się podobalo to szybki spadek wagi 🤣

Ale ja w ciązy mialam twarz tak napompowaną od wody, że w sumie nie bylo tego super efektu, że się lepiej wygląda 🤣

Mój bombel dzisiaj przespal całą noc, obudził się z suchym pampersem, nasikał do pisuaru, pi czym stwierdził, że on nie będzie wołal, że chce siku 🤷‍♀️ ja już nie wiem. Nakładka nie, nocnik nie, pisuar nie, pampers nie 🙈 dzisiaj to było 5min namawiania zanim nasikał. Wszystkie rady o odpieluchowaniu się od niego odbijają jak od ściany.
Mój mały jak widzi nocnik to karze go odstawić tak, żeby nie widział.. Już nie wiem jak mam namówić na ten nocnik.
Mówi, że nie będzie siadał i koniec. Myślałam o nakładce bo jednak wszyscy w domu robią do kibelka ale to też odpadło. Także zostaje mi się uzbroić w cierpliwość w ciągu dalszym..

Mój mały jak widzi nocnik to karze go odstawić tak, żeby nie widział.. Już nie wiem jak mam namówić na ten nocnik.
Mówi, że nie będzie siadał i koniec. Myślałam o nakładce bo jednak wszyscy w domu robią do kibelka ale to też odpadło. Także zostaje mi się uzbroić w cierpliwość w ciągu dalszym..
No Staszek nie siada. Sika na stojąco, a na💩 się nie daje namowić na nocnik. Ja nie zmuszam, bo jak będę siłą to będzie tylko gorzej. Tłumaczę mu, że duże dzieci robią do nocnika/pisuaru/toalety i licze na to, że z czasem zaskoczy.

A rodziny wam dają mądrości apropo odpieluchowania? 😁
Bo ostatnio zauważyłam, że to taki temat, że w starszych pokoleniach to wielka kontrowersja i zawsze "takie duże, a robi w pieluchę, łooo boże". Jakby, nie przejmuj się Grażyna, Ty też będziesz jeszcze na tym etapie. 🤣

A rodziny wam dają mądrości apropo odpieluchowania? 😁
Bo ostatnio zauważyłam, że to taki temat, że w starszych pokoleniach to wielka kontrowersja i zawsze "takie duże, a robi w pieluchę, łooo boże". Jakby, nie przejmuj się Grażyna, Ty też będziesz jeszcze na tym etapie. 🤣

U nas nie było złotych rad 😀

U mnie byly :D ze jak zamoczy bedzie niewygodnie to sie nauczy wolac (tak jakbysmy nie probowali cale lato …) no wiec zalozylam wtedy u kogos majty, zlal sie predziutko, ani go to nie obeszlo, usiadl na wszystkich meblach do czego skutecznie go zachecalam, 2 raz posikal czyste naszykowane ciuchy i sie skonczyly rady, ze zacznie wolac 😂 troche tylko sprzatania mieli, bo ja sie zmylam 😂

reklama
Do góry