reklama
loumarie
Fanka BB :)
Moj maz przy porodzie (skurcze zaczely sie ok 20, a rodzilam do 16) w pewnym momencie zasypial, wiecie, ja adrenalina to czulam to dopiero po, a on odlatywal, ze polozna patrzy na niego, na mnie i mowi „niech Pan moze usiadzie, zeby nam nie poleciec, a ja Panu kawy przyniose”nie ma to jak wsparcie podczas porodu
![]()
Właśnie wczoraj też musiałam tłumaczyć, że od skurczy pierwszych nie znaczy, że zaraz będzie mi dziecko z krocza zwisać.

"O Boże, a jak urodzisz w aucie? To może Ci naszykować coś z tyłu pod tyłek? Kurde niedobrze, bo to luty a to jezdnia śliska a to trzeba szybko jechać. Bo to wiesz, luty to zima i śnieg. Myślisz, że dotrzymasz do szpitala???"

Kosinka94
Moderator
O tak, trzeba korzystać na początku, bo później może być ciężko. Jakieś 2 lata wstecz, córka stwierdziła że spodnie są do bani, będzie chodzi tylko w spódnicach i sukienkach. Wszytsko fajnie, tylko była zima i rajstop mieliśmy za mało, ile było ryku, to głowa mała.W mojej wyprawce dominują motywy ze zwierzątkami i z bajek mojego dzieciństwaStwierdziłam, że dopóki córka nie będzie w stanie protestować co do stroju, to będę ją ubierać tak, żeby mi się podobało, o!
Angiee
A woda z sodą? Raz w życiu miałam zgagę, wtedy nie widziałam co to i wyłam z bezsilności, w końcu pomyślałam, że może zgaga i znalazłam sposób na wypicie wody z łyżeczką sody. Pomogło. Tylko nie wiem czy w ciąży możnaJa tak miałam kilka nocy temu, do 6:30 oka nie zmrużyłam…A jeszcze mnie straszą, że jak już mnie dorwała zgaga od połowy ciąży, to pewnie ze mną zostanie już do końca. Raz jest lepiej, raz gorzej. Ale tak źle jak tamtej nocy to jeszcze nie było. Mleko nie pomaga, lekko jogurt pitny. Migdały sobie kupię i zobaczę.
Lady Loka
Mój chce bezO tak, trzeba korzystać na początku, bo później może być ciężko. Jakieś 2 lata wstecz, córka stwierdziła że spodnie są do bani, będzie chodzi tylko w spódnicach i sukienkach. Wszytsko fajnie, tylko była zima i rajstop mieliśmy za mało, ile było ryku, to głowa mała.

Kosinka94
Moderator
Dla chłopców ciężko o alternatywęMój chce bezbez spodni.

A tak już poważnie - przejdzie mu, ale musisz się uzbroić w cierpliwość.
reklama
Lady Loka
WiemDla chłopców ciężko o alternatywę
A tak już poważnie - przejdzie mu, ale musisz się uzbroić w cierpliwość.