reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja robiłam w prywatnych placówkach, które miały umowę z NFZ. I chyba w nich tylko te prenatalne robili na NFZ lub komercyjnie jak ktoś chciał.
To lepiej podzwonie i się popytam.
Nie chce mi się jeździć do Gdańska non stop do lekarzy. I tak za często tam bywamy z małym (UCK), ja do hematologa jeżdżę, starszy syn do alergologa i jeszcze tego mi brakuje 🫣

reklama
A orientujecie się czy badania prenatalne robią wszędzie na NFZ czy musi być oznaczone NFZ ? Bo jak tak to u mnie w mieście robi to tylko 1 przychodnia 😱 i będę w takim razie jechała do Gdańska 🥴
trzeba szukać konkretnej placówki, która ma podpisaną na to badanie umowę. Zazwyczaj są to prywatne placówki, które oferują poprzez NFZ, ale musi to być oznaczone, że oferują program badań prenatalnych z NFZ.

trzeba szukać konkretnej placówki, która ma podpisaną na to badanie umowę. Zazwyczaj są to prywatne placówki, które oferują poprzez NFZ, ale musi to być oznaczone, że oferują program badań prenatalnych z NFZ.
Dzięki, dzięki . Zaraz poczytam serio i podzwonie :)

A orientujecie się czy badania prenatalne robią wszędzie na NFZ czy musi być oznaczone NFZ ? Bo jak tak to u mnie w mieście robi to tylko 1 przychodnia 😱 i będę w takim razie jechała do Gdańska 🥴
Ja tak jak Lwica, robię w prywatnej placówce która ma podpisany kontrakt z NFZ ☺️ Na stronie placówki zerknij, u mnie jest wywalona wielką informacja na ten temat jak tylko się wejdzie 😄

To lepiej podzwonie i się popytam.
Nie chce mi się jeździć do Gdańska non stop do lekarzy. I tak za często tam bywamy z małym (UCK), ja do hematologa jeżdżę, starszy syn do alergologa i jeszcze tego mi brakuje 🫣
Nie wiem jak Twój lekarz prowadzący, ale ja że chodziłam prywatnie, to dostałam skierowanie do konkretnego miejsca, nie mogłam.sibie sama wybierać.

reklama
Nie wiem jak Twój lekarz prowadzący, ale ja że chodziłam prywatnie, to dostałam skierowanie do konkretnego miejsca, nie mogłam.sibie sama wybierać.
W życiu. Będę na NFZ wszystko robić włącznie z badaniami. Poprzednia ciążę prowadziłam tak i tak i nie ma dla mnie różnicy 🙃. Po za tym czeka Nas przeprowadzka bo chata już za mała będzie na 5 osób przecież 🤣 . Auto musimy wymienić . No kurde same plusy ! 😅

Do góry