• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Cześć, Kobiety. Dawno mnie nie było...
Od 11 dni Maleństwo jest na świecie, jestem po cesarce, Maluszek w inkubatorze. To sie da przeżyć...

Oj! Dzieje się, dzieje :szok::szok:
Więc po pierwsze gratuluję syna.
Po drugie życzę duuużo zdrowia, siły i wytrwałości - wiem, że będą bardzo potrzebne, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze.
I właśnie to po trzecie - będzie dobrze; na pewno Antoś szybko odrobi swój przyspieszony start na tym świecie.
Trzymam kciuki za Was.

kindzia no właśnie z tym ktg to u nas taka bajka, że na "dzień dobry" jeszcze zanim ojca na porodówkę wpuszczą, to godzina pod ktg :crazy::no:... Oj, będę się buntować, zwłaszcza jeśli trafię na blok z rozwarciem większym niż te ich wymagane 4 cm (wcześniej ojca nawet nie wpuszczą, bo nie wiadomo czy postęp porodu się nie zatrzyma)...
No a potem też co jakiś czas podłanczają, z tym że ponoć można poprosić o podpięcie nawet na stojąco. Wszystko i tak wyjdzie w praktyce :eek:.
A ja się właśnie biorę za pisanie planu porodu: Jeżeli dziecko będzie się czuło dobrze, proszę by słuchano jego tętna co jakiś czas a nie stale umożliwiając mi w ten sposób swobodę ruchu.

Dzidziusie wykąpane - dumny tatuś się wykazał, choć do wiaderka nikt nawet nie podchodził :-D - wychodzi na to, że w tym wiaderku to jednak nie można umyć dziecka tak dokładnie jak w wanience.
Teraz M ma jakiegoś focha, sama nie wiem o co, ale w nosie to mam. Mam zajęcie, nie licząc entego już automatu, który zaraz trzeba będzie rozwiesić ;-)

Mini - ogolnie nieźle.. Do przedszkola wrócił od poniedziałku, ale ja mam takie zaległości że ciężko się ogarnać ;)i w domu i tyle co pomagam w pracy.. Ale powoli do przodu :) dziś mój pajączek miał zabawę karnawałową w przedszkolu :-D

tunia Tobie też słodkich snów

Ja też się żegnam na dziś - nie żebym szła już spać, ale muszę w końcu napisać ten plan porodu (zamiast czytać pozostałe wątki), bo jutro czeka mnie spotkanie u gin (po szpitalu kazała się zgłosić) i chciałabym go skonsultować...

Trzymajcie się i wyśpijcie się porządnie.

ajako trzymaj sie kasiurek przekaz jej ze trzymam zania mocno kciuki i zapytaj czemu niedaja jej fenoterolu w kroplowce lepiej dzlala szybciej przedewszystkim :) eghh niech to malenstwo jeszcze siedzi w brzuszku

reklama
ajako trzymaj sie kasiurek przekaz jej ze trzymam zania mocno kciuki i zapytaj czemu niedaja jej fenoterolu w kroplowce lepiej dzlala szybciej przedewszystkim :) eghh niech to malenstwo jeszcze siedzi w brzuszku
bozieka nie wiem wiesz ona 37 tc wiec nie ma tragedi ze tak powiem jak sie urodzi szybciej ;] bo ona chyba na 18 miala miec cc tylko dlatego ze jej gin jedzie na urlop a miala miec jesli dobrze kojarze kolo 8 cc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry