reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No dzięki Angel, a myślałam,że mi wywróżysz szybki poród:-(

Ajako a jak siurka układasz pod pampersa? Do góry czy na jajeczka kładziesz ?

reklama
no tak do dolu go ukladam na jajeczka, a to zle? kurde nie znam sie :zawstydzona/y:

bardzo dobrze, tylko pamietaj ze pomiedzi siusiaczkiem a jajkami tez posmarowac kremikiem :) jak siusiak bedzie do gory to bedzie sie przesikiwac ( wiem z doswiadczenia :) ) hlopaczki sa bardziej problematyczni jesli o " dół" chodzi :p

helooo kobietki!

pinula- no Ty to sie naczekasz, a mialo juz byc tak blisko...myslalam, ze pojdziesz zaraz za mna. A sexujesz sie z malzem czy juz nie masz ochoty na tym etapie? mnie w ciazy z Jula zlapalo zaraz po :tak:

sexik był wczoraj, ale jakos tak nie umiem nie myślec o tym że Maluszek ma już główke tak nisko że lekarz ja dostanie przy badaniu a my go tam.... wiecie o co chodzi... jakis taki hamilec....
Hehehe pinula jestes zaraz za jopal :-)
Wg mnie jopal poleci dzis w nocy a maxymalnie do konca weekendu :-)
To jopal jak ja mam by po Tobie to bierz sie do roboty.... bo ja już chętnie przytule Maluszka i jemu będzie wygodniej tymi nóżkami wymachiwac bo to co wyprawia to maskara... moje żebra poobijane jak bym łomot dostała na festynie...

Ja mam skurczyki dzisiaj ale to może z przemęczenia bo dosc dzisiaj szaleje po chałupie....

pinula dobre :-D :-D
No jopal pod presją jestes straszną :-D

Oj mi tez tak wywija wlasnie.. mąż dzis mial z młodym pogadanke na zasadzie "No Dorianku wychodz już.. Ciasno Ci tam nie wygodnie a tu sobe pomachasz nozkami rączkami bez problemu, mamusia i tatus beda" i tak mu gadał z rana :-D Ciekawe czy tata ma posłuch u dzieciaczka :-D

Atomówka - ja właśnie też chciałam przyoszczędzić w poprzedniej ciąży i jak mi się Mustela skończyła na dwa tygodnie przed terminem porodu, to nie chciałam wydawać tyle kasy i kupiłam Fissan. Nabawiłam się takiego uczulenia po nim, że cały brzuch miałam bordowy i musiałam używać mleczka sterydowego. Teraz wiem, żeby nie oszczędzać na tym, a Mustelę zalecają stosować jeszcze po porodzie, żeby skóra była elastyczna i lepiej się obkurczała.
Ajako - a którędy Ci przesikuje - bokiem czy górą - może za luźno zapinasz pieluszkę?

JA już wróciłam pojeździłam z moim o komisach samochodu szukamy.Ale ulga bolało jak ściągał ale dzisiaj myślałam że do szpitala nie dojdę bo strasznie kuło i ciągnęło stać nie mogłam a jak mi lekarz zdjął uff normalne lepiej się chodzi nie boli nie kłuje ,mały jest jest nisko ale jeszcze nie w kanale.Ciekawe kiedy będzie chciał wyjść Angel kiedy mi krakasz :-)
Ivi - już pewnie w domku super :-)
Mini- &&&&&&& żeby wszystko było ok

macie te sposoby skuteczne na przyspieszenie porodu??
Kazdy kaze mi sie w nastepnym tygodniu wyrobic ja bym chciala 8 marzec a co :)
od dolu lekarz stwierdzil ze gotowe do porodu tylko skurcze brak.
Jestem napuchnieta jak slon i mam dosc naprawde :)

Hej kobietki :-)

Jestem- umęczona jakbym w kamieniołomach pracowała, ale za to nic już dzisiaj nie robię (no prawie nic)...
Zjadłam obiadek, potem jabłuszko, a teraz się zasładzam krówkami z Rossmanna - pyyyyyyyyyyszneeeeeeeeeeeeee :-D

atomówka moich rozstępów nie pobije chyba nikt - z prawej, z lewej (tu ich więcej, bo tam dziecię siedzi), pod pępkiem, nad pępkiem, na spojeniu łonowym, na bioderkach - płomienie, jak określił ostatnio M (uznałam to za komplement); smarowałam od pierwszych tygodni - perfecta albo bielenda (bo cena musteli troszkę mi była za wysoka), przy pierwszych kreskach sięgnęłam po pharmaceris, od którego bardzo szybko dostałam uczulenia - wtedy odstawiłam wszystko i tylko szare mydło + oliwka po kąpieli. Po porodzie pewnie spróbuję jakiegoś cud specyfiku (choć cudu się nie spodziewam - zbledną, owszem, ale na pewno nie znikną), ale taka moja natura i trudno z tym walczyć ;-) Gorsze rzeczy się zdarzają :rolleyes2:

Ewstra żeby nie było - uzupełniłam dzisiaj zapas lodów ;-) 2 litry od razu :-D

K&M sernik............ Aż się zaśliniłam na samą myśl (w ramach pociech sięgam po kolejną :szok: krówkę)

Doris
STO LAT kochana i szczęśliwego rozwiązania :-):-):-)

Monika ja wroze zdecydowanie nusie jako pierwszą, jopal i mysle lina wkoncu tez pojdzie :-D

No, ależ wróżbitka z Ciebie :-D

Ale znów w nerwach chodzę - wszyscy mnie drażnią - po kiego się pytać sto razy czy urodziłam???? nie ku**** będę chodziła w ciąży tyle, żeby macierzyńskim jeszcze Boże Narodzenie załapać...

Nasi jedni znajomi, co bywają u nas często (rzekłabym nawet, że jak czasem, to za często :baffled:), zawsze mnie witają słowami: "jak się czujesz" - przyznaję, że w ich wykonaniu mam juz tego pytania DOŚĆ!!!! Fakt :tak:

fajnie jakby weekend był mój, ale najpierw to ja musze sie wyspać :sorry2:

No to trzymam kciuki za porządnie przepsaną noc (może nawet więcej niż jedną)i zebranie sił ;-)

idziemy do domu!!! :):) bilirubina 10.2 :-D:-D:-D:-D

Suuuuuuuuuuuuper :-D:-D:-D

Może tez wywróżysz? ;-) Mi się już śniło dziesiątki razy moje dziecię - raz chłopcem, raz dziewczynką, jeszcze kiedy indziej po prostu dzidziusiem... No musimy jeszcze troszkę poczekać :-)

..........................................

A dziś mam zamiar jeszcze zrobić tiramisu (od Liny), bo jutro będziemy gościć sąsiadów - w końcu udało nam się od niepamiętnych czasów umówić w komplecie :-), więc jutro chyba w ogóle mnie nie będzie....

A teraz pędzę na wizytowy i inne tematy...

reklama
Monika a mówił jakie rozwarcie? Jak Cie tak bolalo to postepuje i kto wie czy weekendu nie zaliczysz!

Jak lezalam w szpitalu byla babeczka w 35 t z pessarem i bolal ja. Ja jej mowilam, ze to nie jest normalne i musi dac znac poloznej, a ona poczciwa kobita nie chciala zawracac glowy.. Wkoncu ja namowilam, zbadali a tam rozwarcie postepujace i trza bylo szybko zdjac. Momentalnie wciagu 2 godzin do 5 cm doszla - skurcze na ktg sama nic a nic nie czula ;-)
Wiec moze u ciebie progres i bedziesz sie wbijac w kolejke :-)

Vill milego dnia jutro ;-)
tiramisu..nie przepadalam ( jak ogolnie za slodkim :crazy: ) a teraz oczywiscie slinotok...:sorry2:

Do góry