reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Dzien dobry:-)

Dawno mnie nie było....

Właśnie przed chwilą pożegnałam sie z rodzicami:-( Mąż odwozi ich wląsnie na lotnisko. te 2 tyg nawet nie wiem kiedy zleciały. oczywscie wczoraj caly wieczór płakałam, i dziś ano znowu....Kurczę z mama było latwiej, pomogła mi, ugotowała obiad, ponosila małego jak marudził.... a teraz mąz zazwyczaj o 9-6 w pracy i cały dzien sama.Ale jakos bedzie trzeba dać rade...

Franek w nocy dobrze, dzis spał mi 4 godzinki, 45 min przerwa na karmienie i zmiana pieluchy i spi dalej. mam nadzieje ze znowu 4 godzinki pospi.
Pokarm jest i to najwaznijesze:-)

Angel, Atomówka super ze chłopcy już z wami:-)

pinula- ja z mezem czesto rozmawiamy z synkiem, nasladujemy jego słodkie minki i kładziemy na brzusio- choc nie za bardzo to lubi

tunia- jeszcze chwilunia i Kubuś bedzie na świecie:-)

Doris- super ze oskarek taki grzeczny.

Amandla- daszek jest boski:-)

A co do przesikiwania pieluch....my uzywamy Pampersa. Falbanki zawsze wywiniete, siusiak na dół i tak zdarza się ze przesika całe ubranko i rożek.

No wielkie gratulacje dla Angel i Atamowki juz myslalam ze zawsze beda w dwupaku:)

Ino a dlaczego u ciebie tyle ludzi w domu? Ja i z Bartkiem i teraz z Pola i Bartkiem jestem od poczatku sama! Nie cierpie jak mi sie ktos placze po domu i radzi!

Doris- dokladnie takie same mialam odczucia przy Bartku kiedys ze jestem
Beznadziejna matka i nie wiem o co mu chodzi a on wciaz placze i placze:) a teraz jest swieta Pola co spi i je i nawet sie usmiecha! Pomimo okropnego kataru:)

Za to ja mam coraz gorsza masakre z rana po cc. Bylam w sobote w szpitalu i zrobili mi usg no bo na zewnatrz rana wyglada pieknie. W srodku okazuje sie ze jest duzo supelkow i jest jedna petelka zalozona na miesien tam a ten miesien mi spuchl i nic sie wbija! Niestety wchlanianie tych nici moze trwac do 6tyg! Ja chyba umre bo co dzien boli bardziej i juz nawet do lazienki dojsc nie moge- bol jest okropny!a jestem z dwojka dzieci do 17 sama codziennie i nie wiem ja mam funkcjonowac!
Pola noca daje popalic bo np. Wczoraj co 20min ssala od 1-7rano! Nawet chwile nie usnela i ja tez! A dzien caaaaly przespala z 4 pobudkami 10min maks!

Witam!

To dziewczyny się doczekały. Tunia teraz Tobie kraczę - kraaaaaaaaaaa - czas najwyższy na Ciebie ;-)

co do przesikiwania - siusiak zawsze w dół jest, ale przy karmieniu, jak żarłok musi z dwóch cycków po kilka podejść, żeby się najeść, to lata z boku na bok i się przekręca :sorry2: ale dzis w nocy o dziwo leciutko tylko bkiem przeszło. U nas od pampersów premium care lepiej sprawdzaja się huggiesy :tak: póki co mamy 2, ale pupcia rośnie i niedlugo przesakujemy chyba na 3...

mój żarłok w końcu usnął, nie jet mega marudny jak to było z Dobrusia, ale to jego jedzenie to mnie wykańcza - dziś zaczął jeśc przed północą a skończył po 2 :baffled: w międzyczasie zmiana pieluchy, beki, podejścia do spania...

Maria to się porobiło z ta raną... oby szybko szwy sie rozpuściły i było po kłopocie :tak:

Nusia dasz radę, zobaczysz :tak: kwestia organizacji dnia i ogarniesz wszystko

ja się cieszę, że teściowa odstawia mi Dobrusie do przedszkola, bo Miniu ma akurat porę cycania w czasie, kiedy trzeba do przedszkola iść... dzisiaj będę robic podejście, żeby z małym w chuście małą odebrać z przedszkola - mam nadzieję, że się uda, bo musze do urzędu podejść i do biblioteki - a we wszystkie te miejsca wózkiem nie da rady...

Mata ja zastanawiam sie na kupnem chusty ale nie wiem jak to w praktyce wygląda boje się, że wydam kasę i nie będę jej uzywać :-(. Edek jest bardzo rączkowy a Rysiu też jeszcze wymaga duzo uwagi więc może by się to sprawdziło. Jak u Was wygląda sytuacja z chustą warto wydać kasę. Wiem, że Ivi tez korzysta napiszcie jak to wygląda w praktyce.

Dzien dobry:-)

Jem sniadanie, pije kawe czyli bez zmian i ciagle z brzuchem:-)
No jutro juz jedziemy na to wywolywanie, a moglby synio mamuni zrobic niespodzianke dzisiaj np:-)jakies skurcze albo wody by mi odeszly i bylo by sympatycznie a tak....no ale niech juz robia co kolwiek aby tylko wyszedl:-)

MaMicurina a u Ciebie cisza???zadnych skurczy???abed, trawa a u Was???

Hej
ale wieści :-)
Super że dziewczyny mają już za sobą .... Teraz trzymam kciuki za pozostałą czwóreczkę :tak:

Pinula ja jakoś szczególnie nie organizuje czasu Idce - puki co jest za malutka chyba :-D Tzn gadam do niej , robię jej masaże , noszę i kołyszę na rękach . Mnie się wydaje że na tym etapie to wystarczy ;-)

Mata ja też muszę pomału zacząć motać , kurcze trochę mam termę :-D Ale jak będzie deszcz to gondolą po Borysława nie pojadę :sorry2:...

Od dziś jesteśmy już same w domu :tak:

Tunia jak ja Ci tej kawy zazdroszczę :-D:-D:-D
Powodzenia jutro , a może dzisiaj :sorry2:

Zauważyłyście że Atomówka i Angel właściwie o tej samej godzinie urodziły :tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry