reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzien dobry :) po 1 Angel GRATULACJE po 2 jestem niewyspana mala od 1 do 5:30 niespala masakra gaworzyla sobie smiala sie poplakiwala doslownie obled ;) no i po 3 Tunia mi sie wydaje czy tylko ty zostalas ?? uparciuch z tego dzidziola twojego :) a poszla bys juz rodzic sioooo ;)

reklama
Hej laski. Właśnie przeczytałam że angel poszła zaraz za mna, tylko 4 minuty różnicy ale czad. Ja ledwo na oczy widzę. Do 6 rano meczylismy się z cycem, potem tylko 2 h snu a jeszcze poprzednia noc przed porodowa nie odespana. Z cycem jakoś sobie radzimy ale zlosnik jak mu nie wychodzi przez chwilę to robi aferę a później go trudno uspokoić i przyetawic. No i tak
w kółko. No ale ne poddajemy się.
Tunis myślę o Tobie i trzymam kciuki za jutro

atomowka witaj kochana:-)
Uczycie sie siebie nawzajem i dlatego tak jest:-)ale masz juz swoje szczescie przy sobie:-)
Dziekuje za kciuki:-)

Bozienka zostalam ja trawa, abed i MaMicurina:-)

Atomówka a wszystkie mówiły spać póki czas :-):-):-):-)
Kobitki strasznie się cieszę, że to już za Wami :)
Angel super, że się doczekałaś i Dorianek jaki duży :-):-):-) to, że nacięta - optymistko - przy rozmiarach Dorianka bez nacięcia by chciała urodzić :-D:-D:-D:-D tylko ta transfuzja mnie niepokoi... ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :tak::tak::tak:
Tunia - kochana nie trać czasu na forum - idz się wyśpij :-):-):-)
My dziś szał macicy miałyśmy - od 3 do 7 (jak tata do pracy wychodził) moja córka z brzuchem walczyła... i masaże i chuchanie i noszenie i gimnastyka nóżek wszystko było... pierwsza kupa koło 4 poszła - cieszyłam się, że spać pójdzie ale moja Córka brzuszek w całości opróżnić musiała i pieluszki 4 razy zmieniałam... ale nie przeszkadzało jej to, żeby o 7:45 wstać ponownie i na cycku poleżeć a potem pomarudzić i płakać... śpi od 9:30 ale już 2 razy mi się wybudzała i znów na rączki i uśpić ponownie.... nie wiem ja się chyba do macierzyństwa nie nadaje... mam dość!!!!!!!! ja chce się wyspać... wczoraj wieczorem przed snem też popis był... 2 godziny zabawiania... i gadaj do niej, noś i śpiewaj bo inaczej ryk :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:ja już nie wiem co robić - inne dzieci spędzają swój czas nie spania na patrzeniu w sufit i liczeniu baranków a ta moja cały czas coś chce... nie pamiętam nawet 10 minut, żeby ona tak leżała... nie było takich 10 minut... kurcze miała któraś z Was taki przypadek??? tylko nie mówcie, żeby dać się wypłakać bo by mi serce pękło... 9 miesięcy ją nosiłam a ona teraz by miała płakać a ja bym miała siedzieć....:blink::blink::blink::no::no::no::no:

ekstra dziewczyny si zebrały i urodziły jedna po drugiej :-). jeszcze nasza czwóreczka i juuuz:-)

Nusia
na pewno dasz rade i będziesz dumna jak wszystko sama zorganiowałas
Pinula- ja gadam, śpiewam, ćwiczymy na brzuszku i kołyszemy się w kołysce
Doris, Mata- super ze takie grzeczne chłopaki się Wam trafiły
Amandla
- :-D:-D:-D daszek genialny
Maria dobrze, że skontrolowałaś to cięcie, współczuję bólu
Lina jak Grzesia boli brzucho to też cały czas kwęczy, płacze i w żaden sposób nie można go uspokoić, więc ja nic nie poradze

gratulacje dla nowych mamusiek :)) jeszcze chwila a wszystkie będziemy rozpakowane :)

Lina - Tymek był takim dzieckiem które zasypiało tylko na rękach albo w wózku na spacerze, a czas aktywności musiał mieć mocno wymyślany.. A potem dawał radę zajmować się sam sobą :) pomogła mata edykacyjna, karuzelka itd :) A Twoje samopoczucie jest zrozumiałe. Czy masz jakąs pomoc w czasie aktywności małej? Żebyś chociaż chwile mogła poświęcić sama sobie?
Co do snu.. moje główne marzenie kiedy Tymcio był malutki to było.. spać ciagiem chociaż dwie godziny...

ja padam z nóg, dizś miałam co chwile przerwy w nocy (w klejności- Nusia-Tymek-Nusia-Tymek-Nusia ... Nusia to na jedoznko się budizła, ale Tymka brzuszek bolał niestety i noc w kratke :baffled: )

Dziewczyny współczuje nocek ...

Atomówka super że się cycujecie :tak:

Lina ja miałam taki przypadek - z Borysem . Non stop na rękach dzień i w nocy , spał po 20-45 minut , niestety nic nie pomagało . Z czasem się mu uregulowało :sorry2:
A może za dużo wrażeń ma i nie może się wyciszyć ?? Może za dużo ją zabawiacie i nosicie ??
Jak byś tak wypróbowała delikatnego masażu i jakiś cichutkich kołysanek ?? Czasami warto zostawić na 2-3 minutki dziecko i samo się uspokaja - no chyba że bardzo płacze to nie ... Ale moja czasami tak ma że zaczna płakać a ja nie mogę do niej podejść bo np jestem w ubikacji albo robię kolację dla Borysa to za chwilkę się sama uspokaja a nawet zasypia :tak:

heyka
no mamy teraz wyzwanie ogarnac nasze maluchy!!
ja sie łapkami podpisuje pod tymi mamciami co pierwsze dało popalic teraz to luzzzziiikkk
nocki troche zarwane co 2 godzinki ale ogolnie jest dobrze:)

Mini ja uzywam Dady/i pampkow.
papmki kupuje jak sa promo. Dada bardzo podobna. nie jest gruba, nie jest śliska.
minimalnie gorsza od pampka.
ale cenowo to nie ma porownania.
pampers 2(3-6kg) , 78 sztuk okołko 54-58 zeta zalezy gdzie bez promo, Dada 2, sztuk 78 kosztuja 28 zeta w biedronce bez promo
chusteczki tez tylko Dada sensitiv, wyprobowałam wiele te najlepiej nawilzone i bezzapachowe (babydream za suche)

reklama
o matko ja jestem jeszcze na pampers 1 :-D ale koncze juz paczke i przerzucam małą na 2 bo mam ich tyle że nie ogarniam :-D Ja chusteczki tylko pampers sensitive a pieluchy hmmm mam z dwie paczki dady ale reszte pampersa zobacze jak sie sprawuja :-D

My nocke nawet w miare miałyśmy. Mała w nocy na cycu w dzien na butli ehhh, ale coś mi cyca ssać nie chce i przejdziemy całkiem na butle. Bede sciagala 0pokarm i dawala w butelce chociaz z miesiac jeszcze:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry