reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej dziewczyny, rzadko co sie udzielam na forum bo cały czas zajmuje mi mała, niestety nie mam nikogo do pomocy oprócz męża przy małej i musze sama dawac ze wszystkim rade ehhh a mąż dopiero po 15 jak wraca z pracy mi pomaga a tak to samej ciężko :/ u nas przed wczoraj była kolka ale napewno dostała jej po moim jedzeniu bo sobie za duzo pozwoliłam i niestety mała sie darła ale na szczescie Bobotic pomógł :) a tak to u nas ok, uczymy sie siebie na wzajem, ostatnio małej godziny troche sie pozmieniały ze spaniem i ze wszystkim no ale przyzwyczajamy sie do nich na nowo :))

mam prośbę do dziewczyn które używają pieluszek DADA :) czy któras mogłaby mi podesłac zwykłym listem ze 2szt?? bo chcemy sie przeżucic z pampersów bo jednak ida jak woda a troche kosztuja na cos tanszego i własnie chcielismy wypróbowac tych biedronkowych no ale nie opłaca mi sie kupic całej paczki bo jak jak beda uczulac? z góry bede wdzieczna i koszty przesyłki oddam, w razie czego na prv pisac :) uciekam bo juz mała sie obudziła i jeczy :)) pozdrawiamy

reklama
Hej,
MY po ważeniu........... 5300!!!!!!!! Kilogram w dwa tygodnie!! A myśmy sie dziwili, ze no:szok:wa paczka pampkow 2 do 6 kg ciasnawa!! W drodze powrotnej weszlam po nr 3 ;)

Dzis przyszly leki, podawac zaczynam Delicol zobaczymy czy cos pomoze..

Atomówka kurczę moze zaczne wierzyc, ze faktycznie jakis uklad planetarny ma znaczenie w momencie jak sie rodzimy ;-)
Wogóle to mały urodzony o 16:04, ale to bylo tak- wyskoczyl i "ktora godzina" a zegar po zmianie czasu stanal, zaczela sie bieganina kolo mnie wiec m wyciaga telefon i mowi 16:04 - a ja sobie mysle, extra temu zawsze zle chodzi zegarek w nim. Pozniej jak porownalam z moim tel to jego byl do przodu o ..4 minuty ;)

Mały padł o 21.30 i spal 4 godziny! wow ..potem juz 2 i 1 .. co noc to samo jak czytam, ze dziecko przesypia Wam starsze o tydzien dwa 6-7 godzin to poprostu nie wierze :no:
A i tak przecie ile sie meczyl zanim odpadl o tej godzinie.. zbieg okolicznosci ale tez doladowany byl butla dla glodnych dzieci wieczorem moze faktycznie to strzal w dziesiatke akurat dla niego.. Widac po wadze zreszta ;-)

No a w niedziele mam tesciową w domu ;-) Fajnie bo m ma w tym tygodniu albo zmioany od 7 rano do polnocy ( o 1 w domu) albo od 12 do polnocy ( wyjezdza o 10 :confused2: ) albo na popoludnie do nocy...masakra dla mnie :-( :-( :-( ani wyjsc do nikogo, ani pomocy..czasem zmeczenie i nerwy biora góre na chwile i nie ma z nikad pomocy.. Wiem, ze swiadomie sie na to decydowalismy..no ale ciężko.

mamy sie dobrze.
mala w dzien nie sypia zbytnio.
jest kochana.
wazy 5800;o a dluga na ok 65-67 cm;]
po tacie wysoka zdaje sie bedzie.
czasu brak. kazda chwila dla malej.

pozdrawiamy!

last moglas mowic wczesniej hehe ja teraz zmienilam na hagisy bo akurat byla promocja w tesko na dada nie mam co nazekac ztym ze mala wnich dlugo nieposiedzi wsumie w jak kazdych ;) pupcie ma delikatna po mamusi ;) a my zaczelysmy wprowadzac zupki kaszki deserki i herbatki narazie jest wszytsko dobrze bez zadnych boli brzuszka czy zatwardzen , biegunek itp :) kupilam butelke z lyzeczka rewelacyjna polecam mala z lyzeczki niehetnie jadla a z tej buteli rewelacja doslownie :) a i chcialam sie pochwalic ze moja mala niunia wazy juz 7 kg :) dzisiaj sie znia wazylam rosnie klocus moj kochany :) gaworzymy coraz wiecej coraz ladniej lezenie na brzuskzu odpada mala odrazu sie drze a wiec i glowki nie podnosi :( ale jak jest troszke wyrzej glowa szywno w pionie zadowolona :) i chyba tyle u nas a i chyba nadchodza nam zabki dziasla czerwone jak niewiem napuchniete slini sie jak niewiem i wszytsko je a najbardziej swoje raczki cumpla czasami nie cyca tylko gryzie :confused:

czesc dziewczynki.
Przepraszma że tak o osbie teraz, ale czasu brak...

moj synek dzis cały dzien ulewa.Tak jakby twarogiem ze ślina...:-( w koncu dałam mu herbatę ułatwiającą trwawienie to łądnie odbił i zrobił duuuuuuuuuuuuooo do pampka.
Tydzien temu byliśmy na kontroli i ważył 4,7kg a dzis zważylam sie z nim i niby ma 4,4 kg:baffled: kurde czy moja waga mogła złe zważyć? przez ten tydzien ładnie jadł z cyca i kupy też szły, nie wiem co sie dzieje, Przecież dziecko powinno przybierac na wadze a nie odwrotnie

Nusia a wy nie macie HV i tych klinik do wazenia? Ja mam cala kartke wypisana z dniami miesiaca i jak dzis sie poprostu przychodzi i wazy bez umawiania! Kobietom widzialam mowily kiedy maja przyjsc wazyc a , ze moj idzie jak piorun to moge sobie sama przyjsc zwazyc jak chce.

Co do ulewania ja chyba nie pisalam, ze moj tez ulewa.. Czasem dzien , ze po kazdym posilku i , miedzy czasie i rece opadaja.. A czasem pare razy na dzien. Ale ulewac ulewa. Jednak na wadze ok , je , sika, kupczy wiec nie ma sie co martwic :)

Ojoj wkoncu po 2,5 h mlaska mi cos tutaj ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry