reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

kobita w ciazy powinna brac witaminy sa jej potrzebne podwojnie ja synkowi zaczynam dawac witaminki jesienia i asz do wiosny przez lato niepodaje bo witaminki sam wcina ;) a przedawkowanie witamin tez niejest dobre no ale kazdy chyba wie ile zazywa witamin :) Angel uwas ciaze liczy sie od 12 tygodnia jak sie dobzre orietuje wtedy unas lekarz tez kazuje juz przejsc na witaminki ;)

reklama
Angel 5 cm maleństwo nie ma dużego zapotrzebowania na witaminy , codzienna dieta spokojnie może je mu dostarczyć :tak:
Sztuczne witaminy dla kobiet w ciąży nie zastępują zróżnicowanej diety , będąc w ciąży powinnaś o nią dbać, a przyjmowanie suplementu diety nie zwalnia cię od tego :tak:

Bożenka Twój syn jako pięciolatek będzie szedł do szkoły ??:szok:

Ajako
a można wlewać do takiego nawilżacza jakieś olejki eteryczne ??

dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobic. W tym tygodniu nie mam czasu nawet się po nosie podrapac. Myślałam że wieczorem coś poczytam to przyszła kolezanka i sie zagadałyśmy i dopiero poszła to teraz posprzątam i zaraz zmykam pod prysznic. Jutro mam na rano do pracy więc się chcę wyspac. miłego wieczorku zyczę. Nie wiem co się tu u was dzieje ale mam nadzieje że wszystko dobrze

I dziękuje za życzenia...

Mini- szczerze to nie wiem, my nie wlewalismy, bo on sam w sobie jonizowal czy cos takiego ( moj maz sie lepiej na tym zna) to powietrze i to bylo wystarczajace.
jezu jak mnie glowa rozbolala i do tego zimno mi, siedze pod kocem i mam gesia skorke, szok, mam nadzieje, ze sie nie pochoruje, nie moge, bo w sobote mam urodziny corci.

anula- dzieki!

chcialam napisac jeszcze, ze cos poczulam jak tak siedze i kllikam tu do Was, pojadlam sobie, popilam mlekiem i wydaje mi sie (albo mi sie zdaje:-D nie wiem) jakby dzidzia tam szalala.pewnosci nie mam, a w ciazy przeciez juz bylam :eek:

ide zaraz do lozka, chyba poloze sie z corcia, bo wyspala sie w dzien i teraz dopiero sie kapie, dobrej nocy laski.

ajako no to gratulacje kopniaczkow :) mnie dzidizol dzisiaj cos malo kopcia ale malo tez siedze ;) i dotego jeszcze ta glowa kicham caly czas tez jest mi zimno :szok: mam nadzieje ze mnie nic nielapie.Tez bym sobie poszla spac ale musze po meza do pracy jechac a tak mi sie niechce

Angel 5 cm maleństwo nie ma dużego zapotrzebowania na witaminy , codzienna dieta spokojnie może je mu dostarczyć :tak:
Sztuczne witaminy dla kobiet w ciąży nie zastępują zróżnicowanej diety , będąc w ciąży powinnaś o nią dbać, a przyjmowanie suplementu diety nie zwalnia cię od tego :tak:

Bożenka Twój syn jako pięciolatek będzie szedł do szkoły ??:szok:

Ajako
a można wlewać do takiego nawilżacza jakieś olejki eteryczne ??

Mimo wszystko obstawiam przy tym , że jak ciężarna ma awersje pokarmowe to witaminy są najlepszym rozwiązaniem do zapewnienia wszystkiego co potrzeba organizmowi. I dziwne, ze takie slowa padaja, kiedy wiekszosc tu pisala o wielotygodniowych wymiotach i nie mozności patrzenia nawet na roznego rodzaju produkty.. Nikt mi nie wmowi, ze witaminy dla ciezarnych sa samym złem ;) Jak ktos sie czuje swietnie i moze jesc zbilansowana diete itp to niech je sobie tylko kw foliowy. Jak ktos wie, ze potrzebuje kompleksu witamin to niech bierze takowe, nie rozumiem dyskuji ;-)
A to,że w UK uznaja ciaze pozno nie znaczy, ze od najwczesniejszych tygodni nie karzą brac witamin ;)

Angel nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ja napisałam tylko, że nie widzę sensu w braniu witamin wyłącznie dlatego, że jest się w ciąży. Witaminy suplementuje się, kiedy zachodzi taka potrzeba. Ot i tyle. Sama zresztą napisałam, że dopóki moja dieta była nędzna jakościowo i ilościowo, to łykałam prochy. Ale chodzi o to, żeby pamiętać, że nawet witaminy to nie cukierki i nie powinno się ich łykać "na wszelki wypadek".

reklama
ojj dziewczynki niekluccie sie kazdy patrzy na to inaczej ja do 12 tygodnia bralam kwas lekarka powiedziala zebym dokonczyla sobie kwas i zaczela brac witaminki ,tak jeszcze powiem ze w produktach jakie jemy na codzien niema okreslonej dawki witamin raz je sie mniej a raz wiecej witaminy sa wazne dla matki jak i dla dziecka ktore pobiera je od matki wiec mi powiedziano bierz witaminy wiec biore a kazda znas moze robic jak sie jej podoba i tyle proponuje zakonczyc temat bo wynikna ztego problemy.A w UK calkiem inaczej lecza to wiadomo nie od dzis i dlatego licza ciaze od 12 tygodnia znajoma teraz byla u lekarza 5 tc i ten ja wysmial i powiedzial zeby przyszla jak zacznie 12 tc nic jej nieprzepisal ani nic dobrze ze sa tam jacys polscy lekarze :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry