reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

_Lina cieszę się, że z dzieckiem wszystko w porządku; musisz się oszczędzać i tyle, ja leżę i odpoczywam prawie cały czas od początku ciąży, nie jest źle; zażyczyłam sobie dvd na tę okoliczność będę nadrabiać zaległości filmowe
musimy trochę odpuścić nerwy, bo to tylko szkodzi, a myśli się tak czy inaczej więc nie ma co się dodatkowo nakręcać
nie masz suwaczka - który to tydzień?

reklama
Z innej beczki w czwartek mam USG genetyczne i tu moje pytanie bo wydało mi się to dziwne
Pani z rejestracji powiedziała,że badanie jest robione we czwartek ale wyniki mam dopiero po 7 dniach bo to jest przekazywane do jakiegoś specjalisty od tych chorób itd
Ja tak mam z każdym usg, bo u mnie usg wykonuje technik a nie lekarz. I potem te wszystkie zdjęcia musi obejrzeć lekarz. Nawet w gabinecie od usg wisi kartka, żeby nie zasypywać technika pytaniami, bo on nie może na nie odpowiadać. Wynik pierwszego zwykłego usg miałam na drugi dzień, zadzwonili do mnie z przychodni. Genetyczne dłużej, ale to przede wszystkim dlatego, że musieli czekać też na wyniki pappa. No ale to w USA.

Wszystkie macie jakieś wahania nastrojów i humory? Mnie to na szczęście omija, czasem mnie tylko na wścieka bierze, ale to może do tej pory przez całą ciążę 2 albo 3 razy. Wtedy się sama usuwam w odosobnienie:-D.

Dziewczyny, w którym tygodniu robi się to badanie z piciem glukozy?

Lina super z dzidziusiem wszystko ok

Tunia to możliwe,ale u mnie jest obawa przed wizytą,bo rok temu poroniłam,niestety takie przykre wydarzenia siedzą głęboko w człowieku:-(

Mini to nie na zmianę pogody,na to to głowa i nogi okropnie mnie kręcą...a kręgosłup bo mam wadę więc odczuwam zbytni już wysiłek no i ciąża też robi swoje i dlatego bardziej dokucza

ja jutro mam wizytę już niedługo

dobrej nocki i kolorowych snów wszystkim życzę

Ostatnia edycja:
Witam wśród nas nowe mamusie.

_Lina To teraz bierz przykład z Perelandry i leż grzecznie w domku, Nadrabiaj zaległości filmowe, książkowe.

Atomówka ja z męzem miałam kryzys przed slubem cywilnym, później przed kościelnym. były ciche dni, oddzielne spanie (przed kościelnym, bo już razem mieszkaliśmy), płacz, rzucanie talerzami, nawet wyrzucanie rzeczy przez okna. Ale nidgy nigdy nie było uciekania do rodziców. Jak sie pochalaliśmy potrafiłam wyjśc z domu i nie wrócic przez pół nocy ale, żeby któres z nas uciekało do mamy przy pierwszym problemie, takiej opcji nie było. Dlatego nie wiem czy wasz sposób na rozwiązywanie problemów jest dobry. Ale trzymam za Was kciuki, bo maluszek potrzebuje szczęśliwych i kochających go i siebie nawzajem rodziców. Może jak maluszek zacznie kopac tak żeby tatus poczuł, to wtedy poczuje sie naprawde ojcem. Powodzenia wam...

U mnie energii ciąg dalszy :P czuje dsie dobrze, choc mam problemy trawienne. Ale nie ma co narzekac. teraz oglądam seriale i prasuje.

Kasiurek nie ja będę miała tylko USG robione bez badania krwi więc nie wiem czemu tak długo trzeba czekac
No cóż zobaczę w czwartek o co chodzi

Tricia myślałam,że to może będzie podobnie jak u Ciebie ale raczej nie bo ja normalnie jestem do lekarza zapisana. Dziwne to, poczekam do czwartku i się dowiem wszystkiego
Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję,że w końcu zobaczę tego małego ktosia z brzucholca :)

Pinula no widzisz on chyba woli oszczędzic takich scen i dac mi i sobie odpocząc psychicznie a za jakiś czas wrócic. Czy to dobry sposób? Okaże się za jakiś czas, aczkolwiek ja uważam,że powinniśmy byc teraz razem

miska271 bardzo mi przykro :( To moja pierwsza ciąża i jak tak czytam że juz widziałyście swoje słoneczka na usg to zazdroszcze:) ja mialam pierwsze usg dopochwowe i nic nie zobaczylam:( mam nadzieje ze juz nie dlugo zobacze swoja dzidzie :* A tak wogole to mam stres bo 15 pazdziernika zostane żoną:)

Oj Dziewczyny napewno będę plackiem leżeć - w tym tygodniu mam zamiar chodzić tylko do wc i jedzonko sobie robić :) niech się wchłania :)
Atomówka a prywatnie czy państwowo prowadzisz ciąże?? ja chodzę prywatnie i mój lekarz zawsze odrazu wszystko mówi, a z tego co wiem w moim mieście nawet prywatnie ginekolodzy którzy nie mają odpowiedniego sprzętu kierują prywatnie do innych i wtedy wyniczek masz na miejscu :) a co Partnera... ciężko stwierdzić ja z moim M ciągle się kłóce - dziś miałam zamiar rano spakować mu walizeczke i pomachać ale jakoś się opanowałam i chyba tak trzeba... Raczej kompromisem niż ucieczką... W sumie może mamy różne charaktery - mój jakby wyszedł by nie miał powrotu i on ma tego pełną świadomość...

reklama
witam się z rana

ja po sniadaniu i po kawie,zaraz będę się szykować na wizytę

Tunia tak do 12 ego tygodnia usg jest tylko dopochwowe,ale dziwne że nie widziałaś maluszka,bo wszystkie miałyśmy takie usg i na każdym widziałyśmy dzidzie,ale nie martw się na następnym na pewno zobaczysz
oj wesele jest stresujące,ale nie martw się i nie denerwuj bo to nie wskazane teraz dla Ciebie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry