• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No jak sobie wychodujemy busz to te nasze chlopiny nie beda wiedziec w co rece wlozyc jak przyjdzie pora:-Djuz wyobrazam sobie swojego i tak i tak mu sie bede rece trzesly bo bedzie sie bal ze mnie pozacina:-)

reklama
to ja wybieram treningi... mam chyba golarkę depilatorze i zaczynam trenować od niedzieli/ poniedziałku :-D

a tak jeszcze w kwestii komfortu rodzenia: U mojego męża w odwiedzinach był dziś nasz kolega, którego żona rodziła w naszym szpitalu miesiąc temu… okazało się, że został na Sali porodowej sam z zoną i salową, bo położna gdzieś sobie poszła, a lekarz – wiadomo – nie zaszczycił ich swoją obecnością
Jak się zaczęła konkretna akcja porodowa to położnej nadal nie było, a on i salowa trzymali żonie nogi… w końcu się wkurzył, bo już było widać główkę dziecka i poszedł szukać tej kobiety; Znalazł ją i ona kazała mu wyjść ale oczywiście się nie zgodził i jej nawrzucał, to się odczepiła… żona urodziła zdrową córę i w tedy przyszedł lekarz, żeby sprawdzić co z łożyskiem
Kolega powiedział, żebyśmy nie rodzili w naszym szpitalu

tak sie zdarza wszędzie więc na dobrą sprawę nie powinnyśmy rodzic w zadnym szpitalu, bo wszedzie trafią się ludzie, ktorym akurat DZIŚ nastrój i chęci coś zjadło.

Mi przeszło juz dawno sugerowanie się pojedynczymi opiniami... i w kwestii szpitala, i w kwestii imienia i w jakiejkolwiek innej kwestii :P

w naszym szpitalu jeden poród wygląda idealnie, a inny strasznie... zależy od wielu czynników, od składu personelu do porodu. Jedna znajoma odradzala, inna doradzala... :)

Ja jednak nie slucham zadnej z nich, bo wazne, ze piętro wyzej mam oddzial noworodkowy i gdyby malenstwo potrzebowalo "Wsparcia" w czymkolwiek to nie muszą mi jej nigdzie wywozic:) a to jak wyglądają czyjeś porody ?? będę wiedźmą, ale... nie to, ze mnie to nie obchodzi, bo ja wrażliwiec jestem na ludzkie sprawy, ale... nie bede sie sugerowala...

jestem zdania, ze ilu ludzi tyle opinii, a nie kazdy ma szczeście w życiu do gładkiej zyciowej podróży.
nie podlega to dyskusji:P

a tak w ogóle nie mogę znaleźć na siebie stanika.
wszystkie za szerokie jak miseczka dobra...
a jak pod cycem ok... to misezka za mala..
zawsze mialam taki klopot, ale nie az tak!:P

Ostatnia edycja:
Ja juz naprawde nie wiem co myslec o tych lekarzach!!Masakra jakas i tyle!
Manta tak tylko ze on jest lekarzem i powinien myslec wczesniej o tym jaki zawod wybier nikt go nie zmuszal do bycia ginekologiem powolanie albo poprpstu chcial sobie tylko poogladac:-)skoro ma dyzur i jest w szpitalu to moim zdaniem powinnien byc na kazde zawolanie a jak chce byc konowalem to niech moze przejdzie na emeryture!

kolega powiedział wprost - wszyscy chcą żeby dać w łapę
z drugiej strony główną osobą, która przyjmowała poród był tatuś :-p
muszę się wstrzelić z porodem w środę, bo w tedy mój lekarz ma dyżur

Moim zdaniem to lekarz jest od tego jak d.... od sr....!!!!No sory ale taka jest prawda a w łape to on nie dostanie ale w pysk i owszem jak mnie zdenerwuje mamie tylko wstydu narobie:-D

reklama
tak sie zdarza wszędzie więc na dobrą sprawę nie powinnyśmy rodzic w zadnym szpitalu, bo wszedzie trafią się ludzie, ktorym akurat DZIŚ nastrój i chęci coś zjadło.
..........
Ja jednak nie slucham zadnej z nich, bo wazne, ze piętro wyzej mam oddzial noworodkowy i gdyby malenstwo potrzebowalo "Wsparcia" w czymkolwiek to nie muszą mi jej nigdzie wywozic:)

Święte słowa - wszędzie pracuja tylko ludzie :tak:
A u nas tez od razu oddział noworodkowy - z patologia i wszystkim mozliwym, więc innej opcji nie rozważam. Cokolwiek ma byc to i tak bedzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry