reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Pusto ... czyżby wiosna do was przyszła i wszystkie na spacer pobiegły :-D
U nas niby słonko ale jak wyszliśmy to wiało dość mocno i do tego mroźnie ...

Duszka mnie kopie po żebrach - ostatnio chyba jej nogi urosły :-D

reklama
nefi ja tam preferuję tzw. tępe gierki (określenie mojego M); uwielbiam Jewel Quest (przesuwanie klocków po min. 3) zwłaszcza 3 część fajnie mi się gra, Tresure of Montezuma też fajne i nie trzeba kompletnie myśleć - typowy zabijacz czasu
Z łańcuszków fajne dla mnie
Luxor - robaczek toczy kulki, które trzeba zbijać
Lost Treasures of El Dorado - łączenie elementów
Pharaos Mystery - trochę trafiania myszką do klocków
4 Elements
Z platformówek bawiłam się swego czasu Jazz Rabitt 2 i całkiem sympatycznym żółwikiem dla dzieci Ozzy Bubbles + Turtle Odyssey 1 i 2

A małż gra w LEGO - obecnie Harry Potter, wcześniej był Indiana Jones i Star Wars z tej serii i wtedy jak mam czas, to mu kibicuję i podpowiadam. Tak nam zostało po tym jak grał w Tomb Raidera - mnie się podoba, ale jak dla mnie wyższa szkoła jazdy - ja ogarniam sterowanie myszką, ewentualnie strzałki (nie WSAD :no:) + kilka klawiszy :-D Albo pada (zdarzało się tłuc tekkena); jakbym miała więcej czasu (do zmarnowania) to chętnie bym odpaliła Nintendo 64 i donkey kong (małż się śmieje że to Lara Croft dla dzieci ;-)), banjoo tooie oraz raymann2...
Może kiedyś - w ostateczności, jak chcę sie totalnie odmóżczyć, to pasjans albo saper, choć generalnie to juz dawno nie grałam w nic na kompie.

Za to na jutro zapowiada sie kolejna partyjka planszówki czyli Magia i Miecz - generalnie polecam, bo jest tyle opcji i możliwości, że każda "partyjka" (można grać takową nawet 6h jak czasem!!!) jest zupełnie inna od poprzedniej. Tylko trzeba lubić choć trochę fantasy, bo inaczej ani rusz (czarodzieje, zaklęcia, rycerze, miecze, rumaki i takie rzeczy)

Magia i miecz?! :szok: Brzmi fantastycznie brakuje mi planszówki jakiejś!
Ja tam jak wiecie wale na xboxie w Call of duty- co najlepsze w ta ostatnia czesc mozna multiplayera grac razem na podzielonym ekranie :D Wiec razem z mezem walimy cale wieczory :-D A tam hobby i rozrywka jak kazda, juz wole to jak miliardowy raz ogladac ten sam film w tv albo lepiej gapic sie w jakies durne programy nie wiedzac nawet co sie oglada :dry:
Chociaz za duzo sie wsciekam przy tym i mężo sie zlosci hehe ale co poradze jak ludzie grac nie potrafią i kampią!! ( czyt. siedzi burak caly 10 minutowy mecz w jakims krzaku )

Skonczylam gadac z mama na skype, kawka wypita, platki zjedzone.
Mąż mi ich wczoraj kupił 3 pudełka- śniadanie bez miski płatkow cheerios z mlekiem to nie sniadanie! Moja pierwsza mysl rano :D

Jak was wogóle z nocym głodem? No nocnym jak nocnym, ale o 6 rano jak M wstaje do pracy a potem spie jeszcze do 11-12 to dla mnie srodek spania :dry: A czesto w tym momencie jak mnie przebudza czuje tak straszne ssanie w zoladku, ze az boli.. I nie wiem, zle mi czasem ze itak klade sie spac taka glodna na kolejne tyle godzin a malemu nic nie dostarczam :-( Ale jak tu jesc tak zamulonemu;/ juz bym nie spala potem.. Czasem ratuje sie crossaintem - taki z zasady z czekolada ale te co mam pakowane po 5 szt to tak czeko szukac mozna dlugo :sorry: Ale miekki taki, latwiej wchodzi z rana.

Cóż jeszcze miałam rzecz..
A przeprowadzka..ee pozostaje tylko nadzieja, ze faktycznie cos na farcie sie uda znalesc za jakis czas.

Ej kot w butach dawał rade :-) Fabuła ogolnie grubymi nicmi szyta, a tematu tego jajka co mnie drazniło do potegi nie zrozumiem :confused: Ale mysmy z sis ogladaly to bez pl dubbingu , tylko w necie z napisami.. No troche smiesznych wstawek bylo ;-)

Na Sherlocka tez obowiazkowo chcemy isc, u nas leci juz od grudnia :dry: Planujemy w poniedzialek, Julek ma wolne a do tego urodziny więc.. ;-)
A prezentu nie mam, nie wiem wogole co wymyslec tego dnia by bylo fajnie.. Na sama mysl, ze mam cos tu gotowac to mi sie odechciewa jak tam sobie siedza w tej kuchni dla rozrywki - nie nawidze jak mi ktos na rece patrzy jak cos robie!!!!!!!!!!

cześć :)
my wczoraj dość długo pokolędowaliśmy u brata w sumie było 40 os., a my posiedzieliśmy do godziny 2. Wstaliśmy i przyjechaliśmy do moich rodziców. Wieczorkiem na 20 jesteśmy umówieni ze znajomymi :-). Super soboty Wam życzę

Witam!
Ja zaganiany tydzień mam, nie mogę dłużej posiedziec na kompie, bo zaraz maluch się bolesnie rozciąga, co by go mama nie ugniatała :sorry2: nogi puchną jak dłużej siedzę czy stoję... za to uczę się robic na drutach, zaraz wrzuce w odpowiedni wątek co dla malucha zrobiłam ;-)

mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze i oprócz Bozienki to wszystkie mamy i maluszki jeszcze na swoich miejscach są (w domu i w brzuszku ;-))

Villandra magia i miecz to super gra :-) Pamiętam że z braćmi dużo w nią graliśmy ... Mam nadzieję że jak Borys odrośnie to sobie taką kupimy :-D

Radziłabym juz o tej grze pomyśleć - obecnie jest dostępne wznowione wydanie (nieco się różni od starszej wersji, ale i tak bardzo fajne), z tym że nakład też jest ograniczony i niektóre części juz trudniej dostać - my kupujemy kolejne dodatki praktycznie zaraz po tym, jak się ukazują.
No i finansowo tak jest prościej, bo jednak każda część swoje kosztuje. Ale gra jest warta swojej ceny - wolę wydać pieniądze na taką planszówkę, niż na grę komputerową.
Wiem, że fani tej gry pracują też nad jakimś projektem, żeby zrobić reamake dokładnie tej starej wesrsji, ale nie wiem kiedy im to dojdzie i to będzie na pewno tylko na zamówienie albo i tak, że się dostanie tylko pliki, a wydruk trzeba będzie sobie zorganizować samemu.

reklama
Witajcie!
My tylko z doskoku bo położyłam Adasia spać i sprzątam :) bardzo bym chciała cześciej bywać tu i się wdrożyć mam nadzieję, ze mi się uda :)
miłej soboty wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry