V
villandra8
Gość
agusia u mnie jak odkurzacz wyjeżdża ze swojej budy (bo robi za Azorka
) dwa razy w miesiącu, to jest dobrze 
No ale za mopa trzeba chwycić częściej...
Maruusia gratuluję przespanej nocki - u nas raz było 5,5h, a tak, to 4-5h; miłego i udanego koncertu
Angel nie będę przytaczać wszystkich obietnic, jakie mi mój M złożył i nadal składa ;-)
Myślę, że panowie zawsze mają dobre chęci, ale pamięć czasem ich zawodzi (albo własne siły). Choć Twój M zdecydowanie bardzo Cię wspiera i to Mu się bardzo chwali 
tunia, Mini ja też się spotkałam kilkakrotnie z opinią, żeby dziecko do 3 m-ca nie miało przerw dłuższych niż 6h (wiadmo - nocne mleczko najlepsze dla wzrostu); no i że karmień powinno być 6-8 na dobę. Chociaż jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze, to w sumie czemu nie pozwolić mu pospać dłużej ;-) Z drugiej jednak strony, ja też staję na baczność jak Rafał przesypia więcej niż "standardowo" (jakby można było użyć takiego określenia w stosunku do rozwijającego się niemowlęcia
)
tunia my też wczoraj butlę głównie pomemłaliśmy tylko
(mama przejęła stery po tacie, bo choć oni bardzo chcieli, to obydwaj bez doświadczenia i jedynym postępem było zniecierpliwienie dziecka, więc mama musiała ciałem ratować), choć potem coś tam z niej ubyło - obawiam się jednak, że do żołądka trafiła ta zdecydowanie mniejsza część
.
No ale w tej lovi widzę szanse na powodzenie
Bo tt to była w przypadku Rafała tragedia.
Mini no nie szczędzę mu bliskości, jednak najchętniej miałabym go przy sobie non stop (to się nazywa potrzeba bliskości ze strony mamy
) - jak śpi, jak zasypia, jak je, jak chce się bawić - zwariowałam na jego punkcie.
O! Zbieram się - jedziemy do teściów - będę uczyc teścia robienia klusek śląskich ;-)
Do wieczora

No ale za mopa trzeba chwycić częściej...
Maruusia gratuluję przespanej nocki - u nas raz było 5,5h, a tak, to 4-5h; miłego i udanego koncertu
Angel nie będę przytaczać wszystkich obietnic, jakie mi mój M złożył i nadal składa ;-)

tunia, Mini ja też się spotkałam kilkakrotnie z opinią, żeby dziecko do 3 m-ca nie miało przerw dłuższych niż 6h (wiadmo - nocne mleczko najlepsze dla wzrostu); no i że karmień powinno być 6-8 na dobę. Chociaż jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze, to w sumie czemu nie pozwolić mu pospać dłużej ;-) Z drugiej jednak strony, ja też staję na baczność jak Rafał przesypia więcej niż "standardowo" (jakby można było użyć takiego określenia w stosunku do rozwijającego się niemowlęcia

tunia my też wczoraj butlę głównie pomemłaliśmy tylko

No ale w tej lovi widzę szanse na powodzenie

Mini no nie szczędzę mu bliskości, jednak najchętniej miałabym go przy sobie non stop (to się nazywa potrzeba bliskości ze strony mamy

O! Zbieram się - jedziemy do teściów - będę uczyc teścia robienia klusek śląskich ;-)
Do wieczora